• Besz
    Hello!
    Van egy nagy problémám. Nemrég állítottam össze egy új gépet.
    CPU: AMD Athlon XP 2800+ 2.086GHz FSB-333MHz L2Cache-512K Barton
    CPU hűtő: Artic Cooling Copper Silent 2. 18DB AMD
    A gond az, hogy sajnos nem képes ez a hűtő rendesen lehűteni a procit. Ha nem fut a WinXp-n kívül semmi, 44-48C körül mozog, ha szöveget szerkesztek, vagy netezek, felmegy 55-60 fokra, ha filmet nézek 65-68, ha pedig játszok (és itt a legnagyobb a baj), úgy egy-másfél óra múlva eléri a 75 C-ot, és elkezd a BIOS által sípolni, és lehet kikapcsolni. Tök idegesítő, félek, hogy egy idő után ez tönkrevágja a CPU-t. Nem tuningolom, nekem elég, ha 2 GHz-en működne. Tudom, hogy az AMD proci gyorsan melegszik, de az előző gépemmel seho nem volt ilyen gond, magas CPU kihasználtság esetén is felment max 55 C-ra. Arra gondoltam, hogy ez az új hűtő csak 2200 fordulatszámú, a régi 2800-2900 körüli, és emiatt rosszabb. Pedig a dobozán az áll, hogy 3200+-ig simán tud hűteni. Vásárláskor az ár szerint ítéltem jónak, 4375 Ft-be került. Ja, és raktam egy házhűtőt is a gépbe, ami 2000 rpm-en működik.
    Szerintetek milyen hűtőt vegyek, amivel biztonságos hőfokon tudnám tartani a procit? Nem igazán ismerem a különböző hűtőket. Van az IDC-ben egy CoolerMaster ACC-L72-U1 Votex Dream 7 21db Full réz hűtő, de azért nem ezt vettem, mert elég nagynak tűnt, és féltem, hogy nem fér bele az Abit NF7-S alaplapomba. Erről mit gondoltok?
    Légyszi segítsetek, a válaszokat előre is köszönöm.