AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Proci: AMD XP 2700+
Bolt:
E-connect
Termek: Thermaltake AquariusII Liquid Cooling System Ar: netto 24540, Brutto (30675)
AquariusII
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak
Gpu,cpu?meg még mit
Mert én láttam egy thermaltake vizhütést 32-ért és oda van irva alá hogy thermaltake házakhoz ajánlják de attol még más házakba is jo,nem?
Ja és 2700+-bol ugye van t-bred magos és az milyen orajelen fut?
Na de csak azért, mert nekem sem stabil 200FSBvel. Nemtom mi miatt, valószinû a VDD miatt, de ahhoz nem akarok hozzányúlni még, nem kell a plusz sebesség egyelõre. A hõfokok igy 3000+on idle 44-46, full 49-51. Szobahõ 29-30.
EPoX 8RDA+ 1.1
Most rakok a FETekre hûtést, valamivel stabilabb feszek lesznek, meg jövö hét közepén jön a 120as ventim, házhûtésnek.
Aztán majd ha lesz jobb ram, meg esetleg VDD mod, akkor feljebb próbálom.
Egyelõre igy lejjebb is bõven elég mindenre a teljesitménye.
Átnéztem jónéhány topikot a témával kapcsolatban különbözõ internetes fórumokon. Egyöntetûen azt állítják hogy megy nekik a 200MHz ugyanilyen alaplappal. Ami viszont feltûnt hogy egyik csórónak sincs Radeon 9500Pro-nál gyengébb kártyája, és Corsairnál kevésbé márkás RAM-ja.
A jelek szerint a 8500LE-m a ludas!? Ejj pedig de jó kis kártya, eddig nagyon meg voltam elégedve vele.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
(olyat soha nem írtam, hogy "11*200=3200" - légyszives nézd meg újra).
Azt meg végképp nem értem:" 11x200-on (3200+) 1.70 V-on" 11*200=3200?
Ezt fejtsd ki bõvebben, plz.
SoftFX
Igaz lehetet az is a baj, hogy megjelenes utan egybol felakartam tenni es nem frissitettek meg az elereset.
Na de nem gaz mert megcsinaltam filebol.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Igy gyalogszerrel kellett a júniusit letöltenem, és flashelnem...
Lemez be + boot + postnál ALT-F2 = az idiota már flashelte is a cuccot😊)
Viszont legalább beolvasta a lemezrõl a bint, mielõtt flashelte, nehogy sérült legyen a lemez...
Említettem, hogy a VGA-m is húzva vagyon? 300/600-on a Ti4200. Namost elfelejtettem bepipálni az "ezeket az értékeket használ" fület, így tegnap a többi tesztben csak 250/500-on mértem...
Na, akkor most végigcsinálom a méréseket újra 11-es szorzótól ameddig bírja fesz. emelés nélkül...
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
11,5*166-on 12600 pont, míg 12*166-on 11ezer valamennyi.
Megmérem ma mégegyszer! Esetleg feljebb rakom 12-nél a szorzót!
Milyen hõmérsékletnél lehetnek gondok?
Amúgy másik fórum valaki megrebesgette, hogy az FSBnek is köze lehet a proci belsõ lelki világához.
Mármint, hogy a tuningolhatósága nem csak a végsõ Mhz-tõl függ, mert valami valszeg az FSB órajelén megy benne. Tehát 175x12-t stabilabban viszi, mint 200x10.5-et...
Ez magyarázat lehet arra is, hogy miért melegszik jobban csupán az FSB emelésétõl, úgy, hogy a végsõ órajel nem változik...
Köszesz, de közben rájöttem, hogy nem arra az üzire gondoltam!
Ami igazából érdekelne, az ez:
"AMúgy érdekes. A 3dmark 1000 ponttal kevesebbet mért 11,5*166-hoz képest! Ez hogy is van????"
Tehát elvileg a 3dmark szerint lassabb a procim 12*166-on, mint 11,5*166-on....
175x12-n eddig atom stabil a rendszer... Szal egyátalán nem ez kevés neki.
De egykét héten belül úgyis szerzek asszem egy 350es enermaxot próba képpen, aztán majd kiderül..
(2x256 MB Samsung DDR400 @ 185 MHz 5-3-3-2)
Visszatérve az nF2-re, kentem a bordája alá szilikonpasztát, a ház oldalában pedig két 8 cm-es ventillátor osztja az áldást, úgyhogy az NB nem igen megy feljebb a szobahõmérsékletnél 1.9V-on. Én inkább arra gondolok, hogy ez az érték csak kamu, tehát marad 1.6V-on, ezért nem stabil nekem a 200MHz. Esetleg ha van köztetek A7N8X Deluxe 1.xx tulaj "UBER" módosított biosszal, megoszthatná a tapasztalatát.
Még egy érdekesség a hûtésrõl. Igaz ugyan hogy fúrnom kellett két bazinagy lukat, de így hûtõráccsal egész gusztán néz ki. És ha valami zajtalan akkor ezek tényleg, ugyanis az eredetileg 12V-os ventillátorokat az 5V-os drótra kötöttem (egyszerûen megcseréltem a piros drótót a sárgával).
AMúgy érdekes. A 3dmark 1000 ponttal kevesebbet mért 11,5*166-hoz képest! Ez hogy is van????
Egyelõre stabil, tesztet még nem futtattam, de a proci hõmérséklete felment 52 fokra! Persze amúgy is meleg van, de 42 fokról 52-re egy ilyen "picsányi" tuningtól.... ez kissé furcsa, nem?
Mivel egyharmadat csak egy nagyobb proci elszivja a 120 Wattos diszcipizaciojaval.
Ma volt nalam egy 300Wattos Chieftech tappal CFG. Hat mar az is egy kis tuningnal mikor jobban fogyaszt a proci mar oriasi feszingadozasokat csinalt.
Es ha belegondolunk, hogy a csucstechnologiaju VGAkat a kulso tapcsatival kell meg aramhoz jutattni, hamar rajovunk , hogy elobb utobb a 300as tapok vegnapjaikat elik.
Es akkor meg etetni kell az alaplapot memoriakat.
Winchestereket, CD/DVD irokat, TV tunerkartyakat stb. Amugy egy 2800+ kornyekere huzott AMD mar 100-120Wattot is megehet, egy ATI9700 60/80W-t, 1 vinyo 40W-t es ez max aramfelvetelen mar 220Watt es akkor meg nem is beszeltunk memoriakrol, CD irokrol , esetleg ha tobb winchester dolgozik egyszerre. Szal elhiheted , hogy nem is olyan eleg tuningnal a 300Watt.
Az elején kicsit beszartam, hogy a Bios csak 133Mhz-et ajánlott fel, de aztán a kézikönyv böngészése után (ménem ezzel kezdem mindíg??? :-DDDDD) átraktam a jumpert 166-ra és lõn világosság! Mondjuk nem értem, minek kellett ezt külön jumperre tenni, ezek az idõk már elmúltak nem? :-)
45 fokos a cumó stabilan! Cooler&borda mennek együtt, minden OK-nak tûnik! :-)
Köszi a tanácsokat srácokz! :-D
Lehet keves a tap.
Stabil tuningokat ilyen cuccal mar szinte csak 400as - 450es tapokkal latok.