16997
  • cam3l3on
    kössz
  • szjoci
    hát igen... nemtom figyelted-e a dátumot a procin. Az is elég érdekes.
  • Bucser
    hmm érdekes.. bár szerintem hülyeséget csinált az amd ezzel....
  • Bucser
    ennek kicsi az esélye. De az Sima 64 és FX(opteron) között az a különbségm hgy nagybb a cache ha jól tudom, tud töbprocesszoros rendszerben menni és alapvetően gyorsabb. Hogy miért nem tudom nem vagyok AMD szagértő.
  • szjoci
    belő=belső
  • szjoci
    mégegyszer, én nem értek a procik belő világához, itt olvastam ezt... Ha hülyeség akkor bocsi
  • Micimackó
    Köszi, de ott se derül ki, mi a különbség sima és FX közt(legalábbis az adatlapok alapján). Töbszáz oldalnyi angol szöveget meg nincs most erőm átrágni.
    Ja és a másik: Barton magos Sempron nem egyenlő a sima Athlon XP Bartonnal ? Talán csak azért fut Sempron néven, mert megszüntetik az XP-t jövőre ?
  • Bucser
    Szerintem itt minden kérdésre választ kapsz.
  • Bucser
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Ha nem 64 bites akkor mi maradt meg az Athlon 64-ből?? ha pont a 64 bites utasításkészletet vették ki???? meg lecsökkentették a cache méretét??? Ez szerintem olyan mint az SSE+cache nélküli celeron halott elme hülyesége...
  • Micimackó
    Csak az Opteron tud 3x HT-t (több cpu miatt), úgyhogy az se különbözik.
  • Bucser
    nekem MX 700-asom van zsír nagyon FPS-ben semmi bajom nem volt vele soha... ráadásul van töltője így nem kell cserélgetni az elemeket.. Elvileg a 900-as ugye a Bluetoothos szal ennek a receivere segítségével 2-3 másféle BT egységet tudsz a gépedhez csapni.
  • Micimackó
    Szerintem a K8-as Sempron a butított A64, nem a Barton (vagy TB) magos. Még mindig áll a kérdésem.

Az FX tud 3x HT-t is (közben eszembe jutott).
  • cam3l3on
    varj csak te nem tudod hogyha nekem egy logitech mx 310 es egerem van de most akarok venni egy mx 900ast megéri e lecserélni főleg fpshez
  • cam3l3on
    aha ok most megyek cs-zni
  • szjoci
    egy másik fórumban olvastam, nemtom hogy hülyeség vagy nem hülyeség, nem értek hozzá
    "A Socket A foglalattal készült Sempron processzorok Thoroughbred-B magos processzorból készültek, míg a 3100+ az Athlon64 butított változatából. A butítás jelen esetben a cache méretének 256kbytre való csökkentéséből áll, valamint ez nem 64 bites, mint a Athlon64."
  • cam3l3on
    üzenetek száma 18 ok
    én csak normalisan kérdeztem vmit
  • szjoci
    amelyik nem socketA-s azok talán. De volt róla szó lejjebb valahol, nem akarok hülyeséget mondani
  • cam3l3on
    a sempron az az a64butítás ugye?
  • szjoci
    meg voltam elégedve vele, szolgált kb másfél évig . Most megrendeltem egy Semproncsot óccccccsón (2800+), de lehet hogy szívás lesz vele (nemtom mennyire lehet húzni)
  • cam3l3on
    akkor K.O. én felhúztam elég rendesen és max 5 fokot melegszik
  • szjoci
    már nincs meg ez a procim, de szerintem ez egész jó overclock volt. Igaz a szorzót nem tudtam állítani de az FSB emelésével szépen lehetett húzni fesz emelés nélkül. Egyébként award biosos a lap a legújabb (1013-as) frissítéssel
  • cam3l3on
    milyen biosod van mennyire akarod felhúzni a procid?
  • szjoci
    így is 20%-os volt az overclock, hova húzzam tovább?
  • cam3l3on
    szerintem frissíts BIOST valami awardra gondolok mikor vetted az alaplapod!!??
  • szjoci
    Én egy Athlon 1600+-ról beszéltem, és erre a kérdésre próbáltam válaszolni:
    hi!
    Van egy AMD Athlon XP 1600+ os unlockolt procim. Eddig egy MSI KT3 Ultra lapban ment gond nélül 12,5-ös szorzóval 2000+ nak beismerve. Most vettem egy ASUS A7V880-at. A problémám az, hogy nem hajlandó elindulni a gép csak az alap 10,5-es szorzóval... se kissebbel se nagyobbal nem megy. Ha tud valaki pls segítsen!
  • cam3l3on
    nekem ugyanez az alaplapom van csak egy 2500+os barton
    én legalább fel bírtam húzni az fsb-t 200ra és a szorzót 12,5re
    és így kb egy 3200+os órajelnek felelt meg+!+
  • cam3l3on
    a barton a régebbi és a sempron egy butított amd a64
    az a64 és az a64fx között pedig kisebb gyorsasági különbség van
    az a64fx a jobb
  • Micimackó
    Valaki tudja mi a különbség a nemrég megjelent Barton magos Sempron és az eredeti Barton magos Athlon XP közt ?

És miben különbözik az Athlon 64 és az Athlon 64 FX ?
    Sima 64-es is van 1024 kb cache-el(Clawhammer), meg dual channelel is (939-es), pedig ezek lennének a különbségek.
  • szjoci
    Üdv! Nekem ugyanilyen procim volt egy asus a7v8x-x lapban, a szorzót én sem tudtam állítani viszont az FSB-t 159MHz-re állítva eldöcögött stabilan 2000+-ként
  • Narancs
    Spire, nem?
    Vcore stimmel, NF7-S lefelé csal, nekem is ennyi...
  • Narancs
    3800 rpm eredetileg, de azt lecseréltem egy nagy 8centis ház ventire, annak em tom mennyi, de halkabb az biztos...
  • Besz
    Megkérdezhetem, hogy mennyi a hűtőd fordulatszáma?
  • Besz
    AIDA32 szerint a CPU mag 1.60-1.62V.
    Már arra is gondoltam, hogy átrakom a másik hűtőt, valami Inspire, vagy mi. Csak már eléggé koszos a sok rárakódott portól.
  • Narancs
    nem kell róla leszedni semmi trutyit ha új a cpu...
    Ha túl sok a zsír az lehet baj, de nem hoszem hogy ennyire baj lenne...
  • Besz
    Mit kellett volna leszedni a prociről? Én nem láttam rajta semmit. Ha túl sok zsír került rá, az baj? Bár csak most raktunk össze gépet először, nem tudom, mi számít soknak. Nem dobozban volt amikor megvettem, csa kegy szivacsba tették, és összegumizták. A feszültséget nem állítottam, megyek megnézem a BIOS-ban, hogy áll.
  • Bucser
    Truti=trutyi
  • Bucser
    A trutit a poci tetejéről levakartad mielőtt rányomtad a hűtőt???
  • Narancs
    Ez elég gáz...nekem 2600+@3200+ megy gyári hűtővel, terhelve 58 fok körül van...
    2600+ ként meg 50 körül terhelve. Persze oldallap le van véve...
    Szal vmi nálad nem stimmel, core fesz mennyi? 1.65V nak kell lennie, lehet hogy rosszul lőtted be.
    Rendesen rajta van az a hűtő? Nem tettél túl sok zsírt alá?
  • Besz
    Hello!
    Van egy nagy problémám. Nemrég állítottam össze egy új gépet.
    CPU: AMD Athlon XP 2800+ 2.086GHz FSB-333MHz L2Cache-512K Barton
    CPU hűtő: Artic Cooling Copper Silent 2. 18DB AMD
    A gond az, hogy sajnos nem képes ez a hűtő rendesen lehűteni a procit. Ha nem fut a WinXp-n kívül semmi, 44-48C körül mozog, ha szöveget szerkesztek, vagy netezek, felmegy 55-60 fokra, ha filmet nézek 65-68, ha pedig játszok (és itt a legnagyobb a baj), úgy egy-másfél óra múlva eléri a 75 C-ot, és elkezd a BIOS által sípolni, és lehet kikapcsolni. Tök idegesítő, félek, hogy egy idő után ez tönkrevágja a CPU-t. Nem tuningolom, nekem elég, ha 2 GHz-en működne. Tudom, hogy az AMD proci gyorsan melegszik, de az előző gépemmel seho nem volt ilyen gond, magas CPU kihasználtság esetén is felment max 55 C-ra. Arra gondoltam, hogy ez az új hűtő csak 2200 fordulatszámú, a régi 2800-2900 körüli, és emiatt rosszabb. Pedig a dobozán az áll, hogy 3200+-ig simán tud hűteni. Vásárláskor az ár szerint ítéltem jónak, 4375 Ft-be került. Ja, és raktam egy házhűtőt is a gépbe, ami 2000 rpm-en működik.
    Szerintetek milyen hűtőt vegyek, amivel biztonságos hőfokon tudnám tartani a procit? Nem igazán ismerem a különböző hűtőket. Van az IDC-ben egy CoolerMaster ACC-L72-U1 Votex Dream 7 21db Full réz hűtő, de azért nem ezt vettem, mert elég nagynak tűnt, és féltem, hogy nem fér bele az Abit NF7-S alaplapomba. Erről mit gondoltok?
    Légyszi segítsetek, a válaszokat előre is köszönöm.
  • croy
    hi!
    Van egy AMD Athlon XP 1600+ os unlockolt procim. Eddig egy MSI KT3 Ultra lapban ment gond nélül 12,5-ös szorzóval 2000+ nak beismerve. Most vettem egy ASUS A7V880-at. A problémám az, hogy nem hajlandó elindulni a gép csak az alap 10,5-es szorzóval... se kissebbel se nagyobbal nem megy. Ha tud valaki pls segítsen!