• cifuatwork
    Kicsit kínos, hogy mindig egy másik fórumra hivatkozok, de talán Borg nem bannol érte (a közösségért csinálom :)), itt van mozso tegnapi hozzászólásában:

Nos ma korulneztem egy nagykerben:

XP1700: Tbred-A CPU-k, veluk minden ok, bar nem nagyon birjak a tuningot
    XP1800: mind hamis
    XP2000: mind hamis

Nem rossz... a feltuno jegyeket itt mar mind leirtak, furcsa "AMD Athlon" felirat (t betu nagyon elut) es az azonositok (verzio, eredeti sebesseg, keszites hete) mind feltunoen masok. Illetve annyira abszurd adatok vannak feltuntetve, hogy ilyen CPU-t tuti nem gyartott az AMD. Raadasul minden procimagon latszott, hogy mar raktak fel ra hutobordat, a magok szelen voltak nagyon apro lesarkazasok, illetve a mag kozepen is voltak hutoborda nyomok. Ami erdekes, hogy a labaknal nem volt atkotes nyoma (korabban volt errol belinkelt kep), tehat mas modszert hasznalnak mar. Vegul 2500-as Bartont vettem, mert az eredeti volt.

Meg mindig szokasos, hogy a hamis procikon az "i" betu "|", mig az eredetiken "I".

Nem tudom ki kesziti ezeket, de nagyuzemben megy az tuti, latszott a kamu szamozasokon. Az a baj, hogy a nagykerek sem nezik meg alaposan mit vesznek.

Szóval aki AMD proci vételén gondolkodik, vigyen magával egy nagyítót (esetleg nyomtassa ki a #4462-őn belinkelt táblázatot), és figyeljen nagyon. Aki nemrég vett procit, az pedig nézze meg, hogy milyen feszkón megy, a Tbred-B és a Barton procik mindegyike 1.65 volton, vagy az alatt üzemel alaphelyzetben, tehát ha az alaplap ennél magasabbat állít be defaultnak, akkor lehet gyanakodni...

Forrás

Itt pedig két kép az Xbitlabs-ról:

Egy eredeti AMD Athlon CPU feliratozása

Egy hamisitott AMD Athlon feliratozás
    - felismerhető a mozso által is említett furcsa "t" és az "I" helyetti "|"