Marhára alaplapfüggő, Abit lapok szinte kivétel nélkül kevesebbet mutatnak mint a valós érték... Én pl lemértem rendes külső digitális hőmérővel, hoga amirkor az Abit NF7S 2.0 45 fokot mutatott akkor a hűtő (Spire FalconRock II talpa 51-52 fokos volt. Nekem a Chaintech 7NJS alaplapomban a 2400+os TB 166MHz*12, vagyis mint alapból így is 2000MHz-en megy, csak a szorzó csökkent és az FSB nőtt a jobb memóriasebesség miatt.) így kb 55 fokról indul, amikor benyomom a gépemet, és általában terhelés alatt 62-64 fokig megy fel a hőmérséklet. Zárt házban rendszerhűtővel elöl/hátul, Thermaltake Volcano9-el (Ugyenez a hűtő az Abit alaplapon 1-2 fokkal hűvösebben tartja a procit mint a FalconRock II) Megmértem, és kb egyezett a hőmérséklet a borda alján mért hőmérséklettel, vagyis ahol a mag érintkezik a bordával, akkor ott kb 50-52 fokot mértem, amikor a BIOS 55-56 fokot írt a procira, tehát nem mindegy, hogy milyen alaplappal nézzük a hőadatokat. Abit lapoknál a CPU mag alatt van a hőérzékelő (kis kékfejű, 2 lábú kütyü), és mint már fizikából jól tudjuk, a hőmérséklet felfelé száll, ezért a proci alatt nincsen olyan meleg, mint a CPU magban belül, vagy közvetlenül fölötte. Személyes tapasztalatok alapján régebben az ASUS és a mostani Chaintech lapom is a belső hőmérsékletet nézi, ami akár 8-10 fokkal is magasabb lehet, mint amit a CPU alatt mérünk... Tehát hülyeség ez a bibibíí nekem 39 fokos a procim neked meg 60 mert a 39 irreálisan kevés, nekem az 1.7GHz-es P4-es procim szokott 41-44 fokon üzemelni, mert nincsen húzva... Baromira nem mindegy, hogy MILYEN ALAPLAPBAN nézed. Ha egy proci egy NF7-ben 60 fok, akkor sok, ha ugyanez egy ASUS A7V266-E-ben vagy egy Chaintech 7NJS-ben 60 akkor normális. A legbiztosabb, ha megméred a borda felületén a hőmérsékletet minél közelebb a maghoz, ha ott is 3x-4x fokokat mér az ember terhelés mellett, akkor örüljön, vagy kapcsolja be a fűtést, mert a szobában valószínűleg 0 fok körüli a hőmérséklet...