16997
  • Russ!an
    nem mondta senki hohy hazudsz!
    Csak azt mondtam, hogy az ASUS ban sem szabad bízni
    ÁÁÁ! Milyen fain ez az asus megy a gép és mégis jégcsapok lógnak a bordán :)
  • ShadowLord
    akkor nem én hazudok hanem a progi:(
  • ShadowLord
    Pedig a hütőborda éphogy langyos és nem az Asus progiát használtam hanem az Aida mutatott ennyit a proci dióda hőmérsékletére:)jah és erőss házhűtésem is van:)
  • NeoMaN
    olvasd má el a #4235-öt.
    teljesen igaz.
    Ilyen hülyeséget: 30-40 fokos procik.
    :)

• Russ!an
    Egyébként szerintem az ASUS lapok meg az ABIT ellentétei hőmérséglet mérés szempontjából.
    Az ASUS is szarúl mér csak éppen nem többet, hanem sokkal kevesebbet. kibaszottul nem hiszem el, hogy 33C!!! fokos a procim terhelve meg 36-38
  • ShadowLord
    nekem ha nincs terhelve a procim 38 haterhelem max 44 fokos az Aida szerint:)))
  • NeoMaN
    Ja, én is prószálgattam. A legjobb még úgy volt, hogy hátúl befújt a procira, mivel a procihűtő is ráfújós típus. Mind1. Marad a nyitott ház. Furcsa hogy nálad zártházban jobb. Elöl beszív hátúl kifúj?
  • Gugger
    12cm, és hogy tetted fel, szétvágtad a házat?
  • Borg
    Magyarul szart sem ér a házhűtésed elrendezése, rossz a hatásfoka.
    Nekem két coolink 12 centis van az oldalába rakva, egyik befúj, másik ki (zárt ház). És -5 fok ahhoz képest, mintha ventik nélkül nyitott ház lenne.
    Arról nem is beszélve, hogy 1100RPM, hangjuk sincs. Idle 40-44fok, fullon 47-50.
  • Gerry
    Na igen, de az az 52fok akkora húzással az már nem is olyan rossz.
  • NeoMaN
    Nálam zárt házzal kipróbáltam, betettem 3 rendszerventit, Barton 2500+ 3200+on majdnem (11x198), 1.75-ön, 1 óra game után 60 fok.
    Abit NF7-ben. A borda meleg, de nincs annyira forró, mint 1800-as palominoval volt. Amúgy fagyi nincs, stabil.
    Nyitott házzal ventik nélül: 52fok
    Szal venti kidob, gép oldala leszed, mert még zárt házzal is hangosabb a 3+5 venti, mint nyitottal az 5
    (táp, proci, alaplapi chip, vga, vinyóhűtő)
  • Gerry
    Igen, mert az az alaplap is a CPU belső hődiódájából húzza ki az adatokat, és nem külsőleg mér a CPU alatt... Legalábbis feltételezem ez a helyzet, mert ha nem ez lenne, akkor ha megfognád a bordát, akkor megégetné a kezedet.
    (Amúgy milyen hűtővel nyomatod? Milyen pasztával kented fel?)
  • BBking
    Nálam is alapon a 2400+ -os MSI K7N2-ben játékok alatt felmegy 60-63 fokra is.
  • Zsoltee_a_bator
    ismerem a mistralt, es REGEN meg voltak adatok a hutok mellett, ma viszont csak kb 2-nel van..

(spire-bol barmi jo ugy altalanossagban?)
  • Gerry
    Marhára alaplapfüggő, Abit lapok szinte kivétel nélkül kevesebbet mutatnak mint a valós érték... Én pl lemértem rendes külső digitális hőmérővel, hoga amirkor az Abit NF7S 2.0 45 fokot mutatott akkor a hűtő (Spire FalconRock II talpa 51-52 fokos volt. Nekem a Chaintech 7NJS alaplapomban a 2400+os TB 166MHz*12, vagyis mint alapból így is 2000MHz-en megy, csak a szorzó csökkent és az FSB nőtt a jobb memóriasebesség miatt.) így kb 55 fokról indul, amikor benyomom a gépemet, és általában terhelés alatt 62-64 fokig megy fel a hőmérséklet. Zárt házban rendszerhűtővel elöl/hátul, Thermaltake Volcano9-el (Ugyenez a hűtő az Abit alaplapon 1-2 fokkal hűvösebben tartja a procit mint a FalconRock II) Megmértem, és kb egyezett a hőmérséklet a borda alján mért hőmérséklettel, vagyis ahol a mag érintkezik a bordával, akkor ott kb 50-52 fokot mértem, amikor a BIOS 55-56 fokot írt a procira, tehát nem mindegy, hogy milyen alaplappal nézzük a hőadatokat. Abit lapoknál a CPU mag alatt van a hőérzékelő (kis kékfejű, 2 lábú kütyü), és mint már fizikából jól tudjuk, a hőmérséklet felfelé száll, ezért a proci alatt nincsen olyan meleg, mint a CPU magban belül, vagy közvetlenül fölötte. Személyes tapasztalatok alapján régebben az ASUS és a mostani Chaintech lapom is a belső hőmérsékletet nézi, ami akár 8-10 fokkal is magasabb lehet, mint amit a CPU alatt mérünk... Tehát hülyeség ez a bibibíí nekem 39 fokos a procim neked meg 60 mert a 39 irreálisan kevés, nekem az 1.7GHz-es P4-es procim szokott 41-44 fokon üzemelni, mert nincsen húzva... Baromira nem mindegy, hogy MILYEN ALAPLAPBAN nézed. Ha egy proci egy NF7-ben 60 fok, akkor sok, ha ugyanez egy ASUS A7V266-E-ben vagy egy Chaintech 7NJS-ben 60 akkor normális. A legbiztosabb, ha megméred a borda felületén a hőmérsékletet minél közelebb a maghoz, ha ott is 3x-4x fokokat mér az ember terhelés mellett, akkor örüljön, vagy kapcsolja be a fűtést, mert a szobában valószínűleg 0 fok körüli a hőmérséklet...
  • Rookie
    Hát szvsz Spire-t ajánlom.. igen erős és igen halk is.. sőt még a designre is adnak, és mindezt emberi árak mellett.. :)
    De amugy a Mistral honlapján körbe nézel ott az árlistában minden adat le van írva és még képet is mellékelnek.
  • Zsoltee_a_bator
    tudnatok ajanlani nehany eros/halk hutocuccot? nemtom most mik az aktualis best buy -ok.
  • joe69
    nforce 2-es mindenképp, márka ízlés kérdése:Abit, Asus, Epox az ajánlatom
  • ShadowLord
    az enyém terhelva 39fokon megy húzva pedig terhelve 42fokon:)
    Terhelve azért mehet 55 főlé, de alapból a 60 tényleg sok egy kicsit. 45-47 elfogadható.
  • Rookie
    Még nem mentem, ezek szerint akkor 1.75 nél tovább menni bajos? Nem tucc mondani valami tippet hogy elinduljon 2.3G n vagy szerintedis lehetetlen kihozni ezt norm körülmények között? :)
  • Gugger
    terhelve?
  • Russ!an
    AMD XP 3000+ procinak mennyi az "üzemi" hője?
    Szal beraktuk és úgy indított hogy 60C.
    Kapott hátulról egy 9cm es ventit és így 57-60C között van
    Nem sok ez?
  • NeoMaN
    ne menj feljebb a fesszel!
  • Rookie
    Hütés az oké.. feszt nem nagyon merem már emelni, de azért lehet rálapátolok még egy picit!
    Köszi tanácsot!
  • Russ!an
    Szerintem YMDAR (sógor) is megjön estére. :)
    Vett egy 3000+ ost. :))))
  • ShadowLord
    Tesztelve az új konfigemet egy véleményen lehetek az AMD ről király
  • Evil
    jobb hutes, magasabb vcore fesz vagy csak egyszeruen nem birja a proci ezt a frekit.
  • Rookie
    Hali!

Kéne segítség próbálgatom húzni a eredetileg 2400+ os TB t Abit KV7 es alaplappal.. és 166x14 et nem bírja pedig a feszültséget is 1.65 ről 1.75 re emeltem, ezzel a feszültséggel igaz már bootolt a winXp de a profilt betölteni már nem bírta... Szal nagyon bejönne hogyha menne ezen a bizonyos 2.324G-n, ezért kérem segítségetek min kéne változtatni hogy mennyen is.. Vagy reménytelen?
    Előre is köszi!
  • NeoMaN
    Nem lehet kiszedni egyenlőre semmivel, de acsak a Barton lock-os!
    Ja, van ott valami cpu enchanced vagy ilyesmi, ha az disabled-en van akkor úgyemléxem nem megy a húzás.
  • BBking
    Nekem is ez a gondom,hogy nem tudom húzni a 2.4+-os amd-t.Elvileg az nforce2 feloldja szorzólockot.Ezekszerint nem minden esetbe.De még 166*12 re sem tudom beállitami ami ugyan úgy 2000Mhz,hiába állítottam bármit.Esetleg ezt a lockot valamivel lelehet szedni?
  • Russ!an
    2200+ Thorton
    De a KT600 az engedte.
    Tudod a proc belső orajelét a memet, és a AGP-t állitani azt csókolom.
    GECIPÓK gigabyte!
  • NeoMaN
    olyan nincs, hogy nem lehet állítani a szorzót!
    max szorzólock-os procit tett bel, és ezért hiába állítja, nem változik a szorzó
    szóismétlés :)
  • Russ!an
    Egy kis segítséget kérnék.
    Sógor YMDAR itt a fórumon vett egy NVForce2 lapot (Gigabyte)
    A Via-s lapban lehetett állítani a szórzót is de ebben a szartalicskában nem. Ez miért van?
    Bocs AJEMDÉT nem ismerem.
  • Russ!an
    Csak viszonyítás miatt írtam be.
    Meg "HALÁL REÁM, HA EZT HAGYNÁM!" :))))
  • ollie
    hopp a dual memcsikezelés befigyelt :)
  • ShadowLord
    most futattam le újra a 3dMarkt2001Se-t és tényleg csak ezer pont a külömbség a procim a teszt végén 42fokos volt ami szerintem jó!:)Még gondolkodom érdemes e húzni vagy sem!
  • ShadowLord
    tudjátok mi a gáz ha nem huzom a procim mindössze 1000pontal teljesit kevesebbet a gép 3dMarkt2001Se-ben az az huzás nélkül 10490 pont 3200-re húzva 11492 pont szerintem nem is érdemes ezért húzni vagy tévedek?
  • Gugger
    az jó az enyém 50 terhelve!
  • ShadowLord
    milyen hőmérsékleten megy a procid?az enyém 39-42 fok között van!?