• BaLeeX
    Én is a tuning #1

Szóval megvettem tegnap a 2500+os Barton procit. Volt egy Whisperrock 3 hűtőm mondom nézzék meg, ha az már nem elég neki akkor tegyenek rá valami fasza hűtőt. Természetesen tettek rá valami 4600Ftos rézhűtőt. Sebaj legalább jobban tudom tuningolni.
    Ma reggel nekiestem a biosnak.
    Első észrevétel: CPU Fast Command decode: Normal. Ha átteszem to Fast-ra akkor el sem indul a gép, ez normális?
    Második észrevétel: mondtátok itt, hogy nyugodtam tegyem fel 200-ra az FSB-t elsőre. Hát feltettem. Se kép se hang természetesen. (egy gyors kérdés, az mit jelent, hogy: Enhanced to Benchmark: Enabled/Disabled?)
    Probálgattam 10-es lépésekben, 180 körül már a windows bejött de egyszerre kékhalál. Mondom most pár mhz-ért nem tökölök, visszatettem alapba, erre indulásnál kiírja: CPU is unworkable or has benn changed, Please recheck - CPU SOFT MENÜ
    Ez lett nekem gyanús, mivel az 1800+nál is előjött ez a hibaüzenet párszor és csak az segített ha 10-15percig hagytam a gépet vagy kisütöttem a biost és egyszercsak elindult.
    Kezdek az alaplara gyanakodni, de kissé elszomorító, hogy mindenből (kivéve memóriák, azok noname 333mhz-esek) próbáltam a legjobbat beszerezni és reklamálni meg nem tudok, mert alapon gond nélkül megy minden.
    Szóval kibasztam 5k-t feleslegesen egy rézhűtőre amikor volt egy király hűtőm és ha 5mhz-el feljebb teszem az FSB-t már minden baja van a gépnek. Bár az a fontos, hogy legalább stabil legyen, mivel ha nekem DVD írás vagy film kódolás közben lefagy az elég nagy gáz és csomó kiesett idő csak gondoltam sírok egy kicsit.