16997
-
#3793 Na látom mindenki tojik a kérdésemre. Na mindegy, ez már csak egy ilyen hétvége... -
#3792 :)) -
Borg #3791 170*12,5 az mióta 1833+8Mhz ?:)
Feküdj vissza még aludni egy kicsit:) -
#3790 Borg!
Miért megy a procid 3000+ -on, ha 340-re rakod az órajeleket?
Az ugye csak 170Mhz. DUplázva csak 8Mhz-el gyorsabb mint a 2500+ alap sebessége.
Valamit lehet, hogy én értek félre, de akkor plz magyarázd már el! :-) -
#3789 Erre azt szokták mondani, hogy egy win reinstall sosem árt hardwarecserekor. Persze, mert nem az illetőnek kell megcsinálni...
Szerintem jó úgy ahogy van, én is most tettem az 1800+ helyett egy 2500+ot és nem installáltam újra semmit. -
#3788 Sziasztok!
Lehet hogy nem ide tartozik,de nem tudom hol tegyem fel a kérdést!Lecseréltem a 2000+ procimat 2500+-ra.Nem kell ilyenkor az alaplapi drivert újra installálni,v minden jó úgy ahogy volt? -
#3787 senki? #3786 -
#3786 Nahát, eljött az a csoda számomra, hogy a hétvégén összetákolok egy AMD-s konfigot, melyet még soha nem tettem meg. Eccer el kell kezdeni :). Az alaplap nforce1-es. A kérdés, hogy melyik a legjobb driver ehhez. A másik pedig hogy kell e valamire különösebb figyelmet fordítanom szerelés közben? Pl hogyan kerüljem el a proci lesarkazását, stb. Előre is köszi minden segítséget.
Ja RAID is van rajta, na most ugyanúgy tudom szerelni, mint a normál 2 IDE csatornás lapokat, vagy ezzel is lehet valami gubanc? -
Borg #3785 Nekem az az ABIT SA6-om irogatta ezt ki minden indítás után, mivel egyetlen ép kondi sem volt már rajta:) -
#3784 Ez a poén, hogy nekem utána is kiírta, pedig elmentettem. Ki kellett sütnöm a biost 2x aztán akkor elindult. -
#3783 Azért írja ki, mert nem volt még elmentve a bekapcsolás óta egy olyan bios beállítás ami megfelelne a gépnek. Ha beraksz egy új procit, akkor is kiírja, bemész a biosba, save&exit és már nem is írja ki, ha el tud indulni. -
#3782 Hát nagy angoltudásomat latba vetve v.mi olyasféle lehet, hogy a cpu nem tud ezen a beállításon "dolgozni"(elindulni) ezért állítsd be újból....
Ha valaki rácáfol elfogadom! -
#3781 Aham, akkor azt nem fogom megtudni.
Mindent beszerelek a gépbe ha kell de procit azt inkább berakattam eddig mindíg. Egyszer szedtem csak le régebben egy procihűtőt de alig tudtam visszarakni, meg hallottam sok kis "balesetről" ami proci-ra hűtő rárakásnál történt szóval ezt az élményt meghagyom a számtechboltosoknak.
De igazaok lehet, valószínű a 333-as ramjaim nem örülnek elsősorban az FSB emelésnek bár azt a hibaüzenetet még mindig nem tudom miért írta ki amit lentebb említettem. -
Borg #3780 Rá van irva a procira, a sorozatszáma. -
#3779 Hogy tudom megnézni? Mondom nem tudom mi az. -
#3778 3 - "imádkozz, hogy ne AQZFA legyen! -
#3777 1- nem
2- utánanézek
3- assetommiaz
Majd a ramokat kivágom és teszek bele egy 512-es 400-ast jövőre. A hibaüzenetre nincs ötletetek miért írja? -
#3776 1 - feszültséget emeltél?
2 - memó fsb-t CL-t vedd vissza!
3 - mi a steppingje a procidnak?
Én úgy vásároltam, hogy szépen mindent kód alapján kerestem. Volt ahol olcsóbb volt a proci de fos steppingel.
Bruttó 25 ért vettem a bartont de tutira mentem vele.
Még tok egy helyet ahol esetleg van 1 tuti barton!
-
#3775 Hát igen,. Nem Nforce-os alaplap. Ahogy emeled az FSB-t úgy emelkedik a PCI és az AGP is.A proci bírná, de a PCI-os eszközök (hangkari, IDE stb.) miatt nem megy a gép.
A másik a memó. Ha feltolod az FSB-t 200-ra akkor a memó 400-on fog menni, képzelheted ha 333-asod van mit reagál erre.
-
#3774 Lehet, hogy nem pont a memórián kellett volna spórolni. Hogy akarsz megbízhatóan 400on járatni egy gépet, amiben 333as memória van? A tuning legfontosabb eleme időtlen idők óta a megbízható,gyors memória. -
#3773 Én is a tuning #1
Szóval megvettem tegnap a 2500+os Barton procit. Volt egy Whisperrock 3 hűtőm mondom nézzék meg, ha az már nem elég neki akkor tegyenek rá valami fasza hűtőt. Természetesen tettek rá valami 4600Ftos rézhűtőt. Sebaj legalább jobban tudom tuningolni.
Ma reggel nekiestem a biosnak.
Első észrevétel: CPU Fast Command decode: Normal. Ha átteszem to Fast-ra akkor el sem indul a gép, ez normális?
Második észrevétel: mondtátok itt, hogy nyugodtam tegyem fel 200-ra az FSB-t elsőre. Hát feltettem. Se kép se hang természetesen. (egy gyors kérdés, az mit jelent, hogy: Enhanced to Benchmark: Enabled/Disabled?)
Probálgattam 10-es lépésekben, 180 körül már a windows bejött de egyszerre kékhalál. Mondom most pár mhz-ért nem tökölök, visszatettem alapba, erre indulásnál kiírja: CPU is unworkable or has benn changed, Please recheck - CPU SOFT MENÜ
Ez lett nekem gyanús, mivel az 1800+nál is előjött ez a hibaüzenet párszor és csak az segített ha 10-15percig hagytam a gépet vagy kisütöttem a biost és egyszercsak elindult.
Kezdek az alaplara gyanakodni, de kissé elszomorító, hogy mindenből (kivéve memóriák, azok noname 333mhz-esek) próbáltam a legjobbat beszerezni és reklamálni meg nem tudok, mert alapon gond nélkül megy minden.
Szóval kibasztam 5k-t feleslegesen egy rézhűtőre amikor volt egy király hűtőm és ha 5mhz-el feljebb teszem az FSB-t már minden baja van a gépnek. Bár az a fontos, hogy legalább stabil legyen, mivel ha nekem DVD írás vagy film kódolás közben lefagy az elég nagy gáz és csomó kiesett idő csak gondoltam sírok egy kicsit. -
Impi #3772 Hali!
Mi vásárlók sosem járunk jól! A készletet direkt ürítik ki,
könnyebb leltározni. Ez megy februárig, majd a korszerűbb
termékeket hozzák be,drágán kezdik, majd nyár végéig foko-
zatosan csökkentik az árat. A gyakorlat szerint karácsony
elött felkúsznak az árak. (úgyis megvesznek mindent)jeligére
-
#3771 Nekem van! Dobozos AMD proci RuLeZ!!! szépen fel is ragasztottam a házamra! -
#3770 Ja, AMD-s matrica (házra ragastzható) engem is érdekelne. Lejjebb találtam egy prohardveres linket de ott épp nincs a gyereknek. Ha valakinek van szóljon. Kösz. -
#3769 Há vazzz!
Most voltam egy PC-boltos haveromnál a 64 athlon ügyében de lebeszélt mert most adtak el egy FX-et.Fölnyomták rá az XP-t(32bit mer más nincs csak linux) és a teszt progik alul teljesítettek nagyon.
Lehurrogtak a tervemmel mint állat !
De nem adom föl! :-)) Utánanézegetek.Ha addig nem is akkó majd tavasszal! Addig 2500@3200 a rulezz!
MásÁlltalában és kari után lemennek az árak januárban memó, proci minden.
Már az internetes "szak"lapok is erről regélnek. De épp most beszéltem egy arccal aki azt mondta, hogy üresek a raktárak és nem tudnak behozni sehonnan memókat.Ők nem nagykerek hanem valami gyártó kiszolgálók vagy mifene. Mind1 nem ez a lényeg hanem ha igaza van akkor nem le hanem föl fognak tépni az árak és akkor a szaklapok jól félreinformálnak. Persze ott a HA IGAZ egyáltalán.
Kíváncsi leszek mi lessz januárban. -
#3768 A 9500-asokból nem mindből lehetett ugye 9700-ast csinálni, csak azokból, amelyekben működött a 8 pipeline, és 256bit-es nyákra épültek. Tkp. nem ezeket a kártyákat butították később, hogy ne lehessen tuningolni, hanem a 9700asokat butították le, mert ha elég sok volt a selejt egy szériából, akkor mindet viszzabutították. Ám ezekből amik csak a többi selejt miatt lettek lebutítva ezekből lehetett visszaalakítani a cuccot 9700-ra. A Bartonos/T-Bredes unlockolt procik hátterében viszont nem tudom mi volt. -
#3767 De utálom, hogy mindenhol ez a tendencia, hogy bevezetnek egy új terméket sok újítással és előnyös lehetőségekkel (pl. Bartonnál ugye nem volt Lockolva semmi, ATInál 9500-asokból lehetett 9700-at csinálni stb.) aztán mire rákap a jónép arra jönnek a lebutított verziókóal...
Tudom, hogy üzlet de akkor tartság kicsit magasabban az árát de hagyjanak bent mindent ami eredetileg bent volt mert ez így parasztvakítást.
Pl. ha ma valaki videókártyát akar venni akkor nem árt ha előtte 2 napig böngészi a fórumokat és kérdezősködik mert különben megvetetnek vele valami gagyit, ami régen nem volt gagyi csak már más terméket adnak azalatt a név alatt...
Az FSB emeléssel tényleg az a baj, hogy nem minden cucc bírja a magas FSBt és erőszeretettel fagyogatnak hiába bírná a proci. Nembaj, majd kipróbálom mit bír. -
#3766 Nagyon helyes, én is alig várom már, hogy az én jókis XP 2400+ procim helyét átvegye tavasszal az Athlon 64 FX 53. -
#3765 A népszerűsítésért!
Rengeteg Inteles lett hűtlen a 2500 barton proci miatt az intelhez.De a hűtlenség kezdete a legendás 1700Tb b-vel kezdődött.
Marketing ami qrva jól bejött.És most, hogy a 64 athlon árát is lenyomja az amd még többen álhatnak át.
-
#3764 Ja, én sem értettem, hogy mért vannak a piacon lockolatlan procik, hiszen az Intel is már régóa csak lockolt procikat ad ki. -
#3763 Persze. Elkövették azt a "hibát" vagy szerintem szándékos volt! Hogy házon belül gyártottak ellenfelet a 2600,2700,2800,300,?3200?-es prociknak.Mert ugye nem igazán vette őket senki, ha a 2500-asok közül szinte kivétel nélkül megy mind 3200+-on. Így hát ezt találták ki.
De Baleex! Eccerűen csak emeld az fsb-t 200 ra és kész!
Persze az a baj a via chipsettel, hogy az agp frekije emelkedni fog az fsb emelésével nem úgy mint az nforceos lapoknál. -
#3762 Amúgy szvsz Bartonnál nem kell a szorzót babrálni. Simán emeled az FSB-t oszt kész.
Monnyuk, ha a szorzót is tod állítani, akkor valószínű a nagyobb tunning, de elenyésző a különbség...
Szvsz -
#3761 Az pech. (Ezt amúgy nem tudtam, akkor itt valami más trükköt használtak már a lockoláshoz...) -
#3760 Vagy vedd meg azt a kis "tapaszfélét" (nem tudtam jobb szót rá) amit direkt erre találtak ki és azon a megfelelő lábakat kötöd össze.
Itt volt valahol beszúrva lapozz vissza. -
#3759 Nem, az új Bartonok szorzólockosak, és az nforce2-es alaplapok sem tudják feloldani a zárat.
Asszem a 39. hét után gyártottak már ilyenek mind... -
#3758 Ott bizony drótozni kell... -
#3757 Sajna csak KT400-am van KD7. -
#3756 nForce2-es lapokban elvileg bármelyik procinál állítható a szorzó, még a lockoltaknál is. -
#3755 Ugyanerről ugyanilyenre váltottam.
A szorzót az újaknál már nem tudod állítani, csak az FSB marad.
-
#3754 Ezeknél is csak a szorzót lehet állítgatni, az órajelet nem ugye?