• Gerry
    Biztos hogy igazam van, mert mondom, hogy foglalkoztunk a dologgal a cégnél. Szóval tökmindegy mennyit keresel, MAXIMUM 60e forintot írhatsz le az adódból, ez a 60e amiből gazdálkodhatsz, de ha neked vannak egyéb adókedvezményeid akkor az is ebből a 60e-ből jön le, tehát, ha neked tegyük fel van egy életbiztosításod, ami évi 25e forint adókedvezménnyel jár, valamint egy oktatási visszatérítés, (mert olyan suliba, vagy tanfolyamra jársz, ami adókedvezményes), ée ez mondjuk évi 20e adókedvezmény, valamint valami még egyéb, ami mondjuk 5e forint adókedvezmény, akkor ez összesen eddig 25+20+5=50e, és marad 10e (vagyis tízezer magyar forint, nem több), amit elkölthetsz sulinetre. Ha SEMMIFÉLE adókedvezményed nincsen, akkor költhetsz csak el 60e-t sulinetre. DE MIVEL van egy jó hosszú lista, ami az adókedvezményről szól, és én ebből csak 3 dolgot emeltem ki, ezért meg kell nézned, hogy mennyi is marad a Sulinet programra, mert ha kevés marad, akkor nem éri meg arra költeni, mert lehet, hogy olcsóbban jösz ki, ha simán megveszed egy mezei boltban a cuccot. Nembeszélve arról, hogy amit sulinetre veszel, azt NEM ADHATOD EL 3 évig, mert ha adóellenőrzés van, és neked nincsen meg a termék, akkor ADÓCSALÓ vagy. Vagyis az a 60e, amit hrdetnek, az maximum 60e, és nem csak a sulinetre vonatkozik. Remélem elég világosan fogalmaztam, de ha nekem nem hiszel, akkor nézd meg a hatályos adótörvények adókedvezményekről szóló bekezdéseit!