16997
-
#3706 Biztos hogy igazam van, mert mondom, hogy foglalkoztunk a dologgal a cégnél. Szóval tökmindegy mennyit keresel, MAXIMUM 60e forintot írhatsz le az adódból, ez a 60e amiből gazdálkodhatsz, de ha neked vannak egyéb adókedvezményeid akkor az is ebből a 60e-ből jön le, tehát, ha neked tegyük fel van egy életbiztosításod, ami évi 25e forint adókedvezménnyel jár, valamint egy oktatási visszatérítés, (mert olyan suliba, vagy tanfolyamra jársz, ami adókedvezményes), ée ez mondjuk évi 20e adókedvezmény, valamint valami még egyéb, ami mondjuk 5e forint adókedvezmény, akkor ez összesen eddig 25+20+5=50e, és marad 10e (vagyis tízezer magyar forint, nem több), amit elkölthetsz sulinetre. Ha SEMMIFÉLE adókedvezményed nincsen, akkor költhetsz csak el 60e-t sulinetre. DE MIVEL van egy jó hosszú lista, ami az adókedvezményről szól, és én ebből csak 3 dolgot emeltem ki, ezért meg kell nézned, hogy mennyi is marad a Sulinet programra, mert ha kevés marad, akkor nem éri meg arra költeni, mert lehet, hogy olcsóbban jösz ki, ha simán megveszed egy mezei boltban a cuccot. Nembeszélve arról, hogy amit sulinetre veszel, azt NEM ADHATOD EL 3 évig, mert ha adóellenőrzés van, és neked nincsen meg a termék, akkor ADÓCSALÓ vagy. Vagyis az a 60e, amit hrdetnek, az maximum 60e, és nem csak a sulinetre vonatkozik. Remélem elég világosan fogalmaztam, de ha nekem nem hiszel, akkor nézd meg a hatályos adótörvények adókedvezményekről szóló bekezdéseit! -
#3704 Na igen nekem is azon akarna menni ez a HyperX, de mivel 166-on megy az FSB, ezért nem akarom asszinkron 200-ban hajtani a RAM-ot. Vagyis amit nyernék az időzítéseken azt elbukom, mert magas órajelre (250MHz) van optimalizálva a RAM, nem pedig szoros időzítésre. Ha beengedem a By SPD-t, akkor rögtön 400-on indulna be, ha meg 100%-ra kapcsolom a memósebességet, akkor 166-on megy ugyan, de nem lehet szűkíteni az időzítéseket. Vagyis ott vagyok ahol a part szakad, vettem jósokpénzér' memót, amit majd akkor tudok kihasználni, ha mégtöbbpénzér' veszek alaplapot meg procit. -
#3703 Így van, nekem is sokat a szídott samsung volt 256/333.
2-2-2-6-on használtam, 333-on.
Monnyuk beszart 11 hónapos korában
:) -
#3702 Hát otthon beleugrom a biosba, ha ez tényleg ennyire érzékeny téma.
Nem hittem volna.
Eddig csak beraktam, aztán ha ment az jó volt, ha nem ment, akkor csere :-D -
Borg #3701 Nekem pl az epox meg sem nyikkan CL3 400-as rammal, csak CL2.5.
Ezek a samsungok cl2.5 7/3/3/3-ban mennek tökéletesen 400-on is. -
#3700 Bocs, elírtam a HyperX PC4000-es 500(250)MHz-en 3-4-4-8-1-es időzítéssel megy. -
#3699 Szerintem a Kingston ValueRAM-mal menne neked is a lapod. Nekem most 2db 256MB-os HyperX van, a Dualchannel-es vezérlő miatt, és előtte szintén 2*256MB volt, és semmi gond nem volt vele (2db Kingston ValueRAM KVR333X64C25/256). Mellesleg nekem is nForce2 Ultra 400-as chipset van a Chaintech 7NJS lapomon. A mostani HyperX gyakorlatilag pont úgy megy, mint a régi sima ValueRAM, és ez itt a szivattyú. -
#3698 Ezt hívják szopásnak. Nem irigyellek.
De már nekem is a 3. 512-es modulom van a gépben és ugyan az a hiba.
És mindhárom ram más-más chipekkel van szerelve.
A másik fasza dolog, hogy a SOLTEK oldalán, nem tesztelték le az 512-es 400-as modulokat, mert amikor készült a lap, gondolom még nem voltak ezek piacon. Vagy mittom én. A lényeg, hogy csak 256-osokkal tesztelték.
Az nForce2 400-as lapot is csak elvétve tesztelték 512/400-asokkal.
Mostmeg már szarnak rá.
Hogy fogok a lapba illő ramot találni? (ha télleg ezzel van a gond) -
#3697 Annyit kell tudni a Sulinetről, és ezt mindenhol elhallgatják, hogy az ember éves adókedvezménye lehet maximum 60e Ft, és nem az amit visszakapsz suinetből. A 60e-ből lejön mindenféle adókedvezmény, jóváírás, pl ha van olyan életbiztosítás ami adókedvezményes, az akkor levonódik, valamint oktatási visszatérítések is abból vonódnak le, és így, lehet, hogy a végén marad a 60e-ből 25e, és ezt kapod vissza a sulinetes kedvezménynél. Namost, ha 25e sem maradt, akkor vettél egy cuccot jó drágán, és nem kapsz vissza gyakorlatilag semmit. Vagyis át lettél vágva de rendesen. Ja, és nemcsak az oktatási visszatérítés, meg az életbiztosítás vonódik le, hanem még rengeteg más (kölcsönök, stb stb, kb egy A4-es oldalt tele lehet írni azokkal a dolgokkal ami még lejön ebből a 60e-ből), ennek utánna kell pontosan nézni! És ha nem marad a 60e-ből szinte semmi, akkor NEM SZABAD sulinetre vásárolni, mert csak magadat szivatod vele. -
#3696 Nézd meg a különbséget a 2400+ és a 2500+ között.
Árban asszem 3 rugó a különbség, teljesítményben meg sokat dob a Barton fél mega L2 cache-e... -
#3695 Akkor is vegyél inkább egy Barton-t!
2500+ -osat, mint egy T-Bred magos 2400+ -ost.
Nem sok a difi, és úgyis visszakapod, nem? :-DDDDD -
#3693 Nem minden esetben kapod vissza, (én tudom, mert a cég ahol dolgozom foglalkozott sulinettel), és az alaplap amit írtál (NF7) elég jó darab. -
#3691 Ha jobban utánnanézel nincsen ingyen, sőt, ha nem figyelsz oda, akkor még rosszabbul is járhatsz, ha sulinetre veszed, mintha simán vennéd. -
#3689 Először is nem Palonimo Hanem Palomino, másrészt az nem az Athlon MP, harmadrészt elírták, mert 2200+ után már csak ToroughBred magos Athlon XP-k készültek, meg most az új Barton-ok. Tehát az egy Athlon XP 2400+ T-Bred maggal, 256k L2 Cache-el, és alapból 133MHz-es FSB-vel. NE VEDD MEG sulineten, mert amúgy kb 21e forint bruttóban, tehát sokkal jobban jársz, ha nem sulineten veszed.
Alaplapból pedig mindenképpen nForce2-es lapot ajánlanék, nem KT400a-t. -
#3687 A HyperX 500MHz-es ram is elvileg 1-8-3-3-3-ban megy (bár az az 1 az elején az nemtom mi), mindenesetre kicsit idegesít engem, hogy az 500MHz-es RAM nem megy 333-on alacsony időzítésekkel. -
#3686 Neked is ajánlom a hozzászólásomat a memóról. Ugyanaz a gondom, mint neked, nem megy nekem sem más időzítsekkel ez a méregdrága vacak. Asszem most azon igen ritka alkalmak egyike lépett fel, hogy megszívattam magamat keményen. -
#3685 Faszás brand ram szerinted a Kingston HyperX PC4000-es? (DDR500) Csak mert pont most bajlódok vele meg az nForce2-es lapommal, nem szeretik egymást, de erről a memóriás topicban bővebben is írtam már.
-
#3684 Csak most azt kéne tudnom, hogy vigyem vissza ezt a ramot is, vagy szórakozzak a biosban.
Az nforcershq.com fórumán azt nyilatkozták, hogy a SOLTEK érzékeny a NEM brand ramokra és keressek egy faszás brand ramot. -
#3683 Az semmi. Nálam csak optimalon vagy spd-n indul el a gép. Akár gyorsabbra akár lassabbra veszem az időzítéseket, azonnal sipákol és nem indul újra-->CMOS cler.
Ez mi? Lassabbra veszem és nem indul?
Jah, 1 db 512/400-as Hynix.
Aida szerint 2000/1000 valahogy az olvasás/írás.
(lehet hogy fordítva má nememléxem :) ) -
aquatom #3682 Nekem defaulton a 400-as samsungok eszeveszettül hibáznak. By SPEED-en. 8-3-3-3 -ra állítja be őket és nem szeretik. Pedig elvileg mennie kéne alapon, de nem. bár a 8-3-3-3 az kicsit gáz. Az a baj, hogy én nem értek ehhez egy cseppet, sem, szóval addig szoktam vacakolni vele, amíg nem lesz 100%-os a memtest86. -
#3681 MINDENT DIREKT optimal-on hagytam, nehogy bármi is sok legyen!
Most nem vágom a CL időket, de tudom, hogy default-ban vannak és az a leglassabb, nem? -
#3680 Várj még azzal a volt emeléssel!A CL időkön vegyél visszább!Lehet, hogy túl agresszív neki! -
#3679 Amúgy az egyik külföldi fórumon azt írták, hogy adjak a ramnak 2,6 vagy 2,7V-ot, hátha stabilabb lesz és ez a gond.
Ezt hogy látjátok?
(mellesleg ha nem menne a lapban a 400-as ram, fel sem ismerné. Ő meg felismeri szépen, ha BY SPEED-re állítom a biosban.) -
#3678 Soltek SL-75FRN-L:
NVIDIA nForce2 SPP + MCP
● FSB 333/266/200 MHz
● Supports Dual Channel DDR SDRAM @ *400/333/266 MHz
● Supports AGP 8X/4X mode
● Supports 2 x Ultra ATA 133/100/66
● Integrated Promise Serial ATA RAID controller (SL-75FRN-RL only)
● Supports 1 x Parallel ATA 133 RAID (SL-75FRN-RL only)
● Supports LAN function (NV LAN)
● Supports ABSII
● BIOS Vcore, FSB, AGP, DIMM Voltage Setting
● Supports USB2.0/1.1
● 6-channel Audio
Amúgy: soltek és a products fülnél a DISCOUNTED menüpontban található -
Borg #3677 Konkrétan melyik soltek honlapra gondolsz, mert én még a tipust sem találom a soltek.com.tw -n... -
Borg #3675 Honnan tudod, hogy biztosan kezeli? Ment már benne 400-as ram? -
#3674 De kezeli. nForce2-es lapok asszem mind kezelik de nem biztos.
Az enyém biztos kezeli. -
#3672 Sziasztok, ismét kis segítségre lenne szükségem!
A helyzet az, hogy lecseréltem az egyik 512/333-as ramomat 512/400-ra. Infineonra. A gép nekiállt resetelni, játékokból kilépni. 3Dmarkok se mentek le rajta.
Leteszteletem a memtest 86-tal és talált is pár hibás regisztert.
(Ez elött egy 512/333-as Samsung volt benne egy 256/333-as Samsunggal. Egy jó darabig nem volt gáz, de egyszer csak elkezdett hibázni a gép. Ezért lecseréltem az 512/333-ast 400-asra és a másik 256-ost majd később gondoltam cserélni mert no máni)
Lecseréltem az Infineon-t egy 512/400-as Samsung-ra. Ugyan ott tartok. kilép, újraindul stb...
DE! Ha visszarakom egy régebbi 256/333-as ramomat, azzal csont nélkül megy a gép. Persze ugyan abba a ramslotba rakom, az egyesbe.
Így elvetem azt a dolgot, hogy valami gáz lenne a lappal vagy egyéb dologgal (pl windows, detonator stb...)
A lapom egy Soltek Golden Flame SL75FRN-L. 1,6-os bios-szal. 2500+ Barton.
A ramokat mindig egyedül használom, nem keverem a 333-ast a 400-assal, szal nem ez a gond.
Most levettem 333-ra a ram sebességét és végig is ment a 3Dmark, de ilyen már volt a régi Samsungommal is. A C&C szerintem 20 perc gémet sem bírna ki vele....
Várom az ötleteket, mert nekem elfogytak! Előre is kösz a a segítséget! -
#3671 ez nekem is megvolt tulajdonképp eddig de nekem ez 130alatt volt. mindenel eggyüt. illetve 100ezer lett nettoban. vki nem tudna segíteni hogy hogyan tudok nettoba vásárolni? irjon privit légyszives -
Borg #3670 +új táp, és hűtő, és máris felette van... -
#3668 Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni! van kb 130ezer ft-m. lehet hogy kevesebb. szeretnék egy ujabb configot összerakni. mindenképen amd proci kell. kell egy alaplap, videokártya,80GB-s vinyó,táp, és 512ram is jó lenne, és természetesen egy proci meg 1 hütő is... mindez maximum 130ezer(bruttó) forintért! maximum. inkább játékra kéne. jó lenne ha vmi kis configot összelehetne rakni belőle. egyet kérek! ne legyen az a szöveg hogy ennyiből nem lehet összerakni. ehez 200ezer kell... szóval az ilyenekre nem vagyok kiváncsi! köszi! -
Borg #3666 Én nem.
Én ugyanis az éves szinten 60 rugót már a tandíjamból visszakapom, tehát nem kell hozzá a sulinet. ;)
8 évet meg akárhogy is nézed sok, és pofátlanság. Inkább veszek nagyker nettóért FELE annyiért cuccokat, mint sulinetben. -
#3664 LOL nebazz....
Beszarás.
Amúgy bekopognak monnyuk 6 év múlva és aszonnyják:
-Megnézhetnénk a PC-t amit vett 6 évvel ezelött? Ugye nem adta el?
A másik LOL B+ hogy akkor KI SEM DOBHATOM mert rámfogják, hogy eladtam?? 8 év múlva hol lesz má a 3Ghz meg a 9600pro??
LOL -
Borg #3663 Akkor remélem az apróbetűt is elolvastad, miszerint ha részletre veszel (3 évig visszaigényelhetőt), akkor 8 évig a bank tulajdonában marad amit vettél, tehát nem adhatod el, stb.
Namost ha neked 8 évig jó lesz az a kártya, akkor vedd meg... -
Deathcourier #3660 Ja szívás a sulinet!Tök gané alkatrészek drágan. -
Borg #3658 Sulinetben max 60ezerig érdemes vásárolni, mert ennyit kapsz vissza.
Emelett viszont 20%-kal drágább minden alkatrész benne...
Amúgy a barton tuning nagyban függ az alaplaptól, táptól, meg a ramjaidtól is. -
#3657 Ok, kösz a tanácsot.
Az a bajom, hogy nagy szar ez a sulinet, mert ugye akartam venni videókártyát vagy procit, erre vannak gagyi procik meg gagyi videókártyák...
Ja, meg van radeon 9800pro is 128kért.
De akkor a procit elfelejtem és majd veszek egy 2500+ Bartont sulineten kívül, oszt bekaphatják. -
#3656 Rengeteget számít, úgyhogy felejtsd el a Thortont úgy ahogy van. Ha az a pár ezer Ft hiányzik hozzá, szólj, átutalom, csak ne vegyél Thortont -
#3655 Kösz!
Most már csak annyit kérdeznék, hogy ez teljesítményben mennyit számít? Gondolom a Barton magosak jobban is húzhatók, látom, hogy pl. a Tied is 2500-as létére 3000-es szinten megy, nekem meg az 1800+-omra ha rápakolok akár +10mhz-et már minden baja van. -
Borg #3654 TBred: 256k cache
Thorton = 512(barton)/2 = 256kb cache
tehát lényegében ugyanaz.