-
Azért nem ok nélkül, hiszen régen sok AMD procival voltak gondok, vagy legalábbis többel mint az Intelek között. Én, mint azt már sokszor leírtam AMD párti vagyok (mert szem előtt tartom az ár/teljesítmény mutatót....), de ennek ellenére nem szídom, és nem is szídtam az Intelt, sőt, van és volt Intel procim is. 2 gépem van otthon, és az egyikben (az erősebbikben AMD) van, a másikban Intel, jelen pillanatban az Intel átépítés alatt áll, mert megvették az 1100-as celeronomat alaplapostul, RAM-ostul, és szereztem helyette elég korrekt áron egy régi RAMBUS-os P4-est. Mind a két procinak mások az előnyei, az viszont tény, és ezt szerintem senki sem vitathatja (Borg, neked is volt elég jó P-III-asod ugye, tehát te is tudod milyen jó egy Intel proci), hogy régebben az Intelek stabilabbak, megbízhatóbbak és gyorsabbak voltak, valamint jobban lehetett húzni is őket. Ezért van, hogy sok ember ma is még az Intel CPU-it ismeri csak el. Ők viszon figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a K7-es processzormag megjelenése óta az AMD hatékonyabb architektúrát használ, és ezért ér el alacsonyabb órajelen nagyobb teljesítményt. Igaz az AMD jelentősen olcsóbb, és manapság már jól tuningolható példányok is szép számmal vannak a piacon, de eleinte nem így volt, tiuning nem nagyon jöhetett szóba AMD esetében a melegedési probléma miatt. Ez mára ugyan szinte teljesen eltűnt, gyakorlatilag azonos hőmérsékleten üzemelnek a kb azonos teljesítményű, hangsúlyozom teljesítményű, és nem órajelben azonos Intel és AMD procik. Hálistennek egyre több nagyobb cég áll az AMD mögé (pl. nVidia a kimagaslóan jó nForce chipseteivel), rengeteg kiváló minőségű alaplap kapható minden árkategóriában; az operációs rendszereket gyártó cégek AMD-re optimalizálnak rendszereket (lásd Windows XP 64, és SuSE Linux 9 Opteron/Athlon 64 optimalizáció), vagyis rengeteg érv szól amellett, hogy az ember "megbízzon" az AMD-ben, csak az emberek nagytöbbsége megfelelő ismeret híján (már elnézést), de birka módjára CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az Intel-ben bízik. (Ez persze nekem nem okoz leki traumát, és nem szídom emiatt az Intelt, hiszen bizonyos területeken sokkal előnyösebb az Intel procik alkalmazása.)