16997
  • seAke
    Most 1780 Mhz de azt már nem bírta amikor az általad megadott kombinációt próbáltam!
    RAM-okat hogyan lehet húzni?
  • fm
    stabil,nem melegszik=semmi baja:)
  • fm
    az enyém is tbred 1700+ most 333as rammal szinkronban megy 1870Mhz-en(166*11), alapfesz mellett. mehetne feljebb is,de minek..
  • Ruffi
    jo de thoroughbred-a vagy b??
  • seAke
    Thougbrd
  • Ruffi
    milen magos??
  • seAke
    Sziasztok!

Kérdés:
    Meddig lehet húzni egy 1700+-os XP-t most 1600Mhz környékén van!Mehet még tovább is?
  • NeoMaN
    Még garis....
    :)
    Ismerős...
  • ollie
    hogy, hogy ingyen?
  • NeoMaN
    Szasztok!
    Letudnám cserélni ingyé:
    abit kd-7
    amd1800+@2000+

Mi lenne jó?
    Chaintech Apogee (mennyire lehet evvel tuningolni???)
    Abit NF7-S
    vagy valami más? (van valami Leadtek az milyen?)

XP2400+ vagy Barton 2500+?

Köszi!
  • nimfas
    azért kéne hozzá a ram, mert így 166 (333) akkor pedig 200 (400) lenne... :-)
    van valakinek ilyen procija és memóriája? Akkor názze már meg. köszi
  • fm
    igaz lehet,menne az sztem 333as rammal is,csak asszinkronban..
  • nimfas
    Hi!

Haver most vett egy AMD 2500 (barton 512k) procit... és a biosban felajánlja neki a 3200+-t is... állítólag egy 400-as memóriával (most 333) menne is.

Igaz ez, vagy csak kamu... mert akkor én is lecserélem a procimat (2000+ Tbred)
  • Gerry
    nForce2-est mindenképpen, pl.: Chaintech 7NJS, EPoX 8RDA+, ASUS A7N8X Deluxe, Abit NF7... Ezek mindegyike bír az általad felsorolt követelményekkel!
  • Borg
    Ezért nem is az AMDről beszéltem, sokkal inkább a mostani AMD procikról.
    Eddig nekem is csak intel volt, és a K5-6/Athlon/Tbird korszakban nem is nagyon váltottam volna, főleg amig nem volt egy ilyen nforce2 szintű chipset hozzá...

Mindezek ellenére, nem az adott cég által szponzorált PR bullshiptet kell beidézni, mint független, és hihető tesztet:) Semmiről sem, mert akkor az ember olyan hibákba esik, ugye mint egyesek az FX kapcsán.
  • Gerry
    Azért nem ok nélkül, hiszen régen sok AMD procival voltak gondok, vagy legalábbis többel mint az Intelek között. Én, mint azt már sokszor leírtam AMD párti vagyok (mert szem előtt tartom az ár/teljesítmény mutatót....), de ennek ellenére nem szídom, és nem is szídtam az Intelt, sőt, van és volt Intel procim is. 2 gépem van otthon, és az egyikben (az erősebbikben AMD) van, a másikban Intel, jelen pillanatban az Intel átépítés alatt áll, mert megvették az 1100-as celeronomat alaplapostul, RAM-ostul, és szereztem helyette elég korrekt áron egy régi RAMBUS-os P4-est. Mind a két procinak mások az előnyei, az viszont tény, és ezt szerintem senki sem vitathatja (Borg, neked is volt elég jó P-III-asod ugye, tehát te is tudod milyen jó egy Intel proci), hogy régebben az Intelek stabilabbak, megbízhatóbbak és gyorsabbak voltak, valamint jobban lehetett húzni is őket. Ezért van, hogy sok ember ma is még az Intel CPU-it ismeri csak el. Ők viszon figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a K7-es processzormag megjelenése óta az AMD hatékonyabb architektúrát használ, és ezért ér el alacsonyabb órajelen nagyobb teljesítményt. Igaz az AMD jelentősen olcsóbb, és manapság már jól tuningolható példányok is szép számmal vannak a piacon, de eleinte nem így volt, tiuning nem nagyon jöhetett szóba AMD esetében a melegedési probléma miatt. Ez mára ugyan szinte teljesen eltűnt, gyakorlatilag azonos hőmérsékleten üzemelnek a kb azonos teljesítményű, hangsúlyozom teljesítményű, és nem órajelben azonos Intel és AMD procik. Hálistennek egyre több nagyobb cég áll az AMD mögé (pl. nVidia a kimagaslóan jó nForce chipseteivel), rengeteg kiváló minőségű alaplap kapható minden árkategóriában; az operációs rendszereket gyártó cégek AMD-re optimalizálnak rendszereket (lásd Windows XP 64, és SuSE Linux 9 Opteron/Athlon 64 optimalizáció), vagyis rengeteg érv szól amellett, hogy az ember "megbízzon" az AMD-ben, csak az emberek nagytöbbsége megfelelő ismeret híján (már elnézést), de birka módjára CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az Intel-ben bízik. (Ez persze nekem nem okoz leki traumát, és nem szídom emiatt az Intelt, hiszen bizonyos területeken sokkal előnyösebb az Intel procik alkalmazása.)
  • Borg
    Mond, te programoztál már? Nem mondanál ekkora ökörségeket:)
  • Borg
    Mind2 nvidiás.
    Picit olvasgatnál, esetleg régebb óta, akkor neked sem lenne kétséged:)
  • Borg
    Te inkább ne szólj egy szót se, aki inte&nvidia szponzorált lap nevét hordozza, ráadásul onnan ollóz be nvidia teszteket, ugye;)

Szal igen... az értelmes választás valóban az AMD, csak sok ember (ok nélkül) nem bizik benne még.
    Nameg a sznobság, amit már emlitettek.
  • Gerry
    Igen, de az a 3200+/3500+ az órajelben messze a P4 alatt van, ezért írtam, hogy ALACSONYBB órajelen MAGASABB teljesítmény, (egyszerre több utasítás ugye...), a hőmérsékletre meg írtam, hogy nem igazán számottevő az eltérés, vagyis kb. ugyanarról beszélünk...
  • Borg
    Megfelelő körülmények között a barton is elmegy 3200+ - 3500+ ig kb, addig mint a P4. A melegedésben meg nincs különbség...
    Marad az ár...;)
  • Gerry
    P4 jobban húzható, és drágább, talán picivel kevésbé melegszik, Barton alacsonyabb órajelen nagyobb teljesítmény, közepesen húzható, olcsóbb, picivel jobban melegszik (de ma már a melegedés nem minden esetben tér el igazán.). Én AMD párti vagyok, de az Inteles topicban meg biztosan a P4-et javasolnák külömböző szitkok kíséretében, hogy ki le merted írni azt, hogy AMD...
  • Borg
    Le van irva, hogy minden BIOS frissités előtt, illetve után a Load CMOS defaultsot meg kell ejteni.
    Különben ilyen és ehhez hasonló érdekességek várhatnak.
  • Gerry
    VIA (4in1) Hyperion drivert tedd fel először, ha jól tudom 4.49 a legfrissebb, és utána tedd fel a Detonatort az nVidia kártyához, ha nem megy fel, akkor valószínűleg Windows reinstall segít, de érdemes BIOS-t is frissítened, hogy "UP-TO-DATE" legyen a géped...
  • mlaca
    miután frissítetted a BIOS-t,töltsd be az optimális beállításokat (load optimized settings). utána mennie kell.
    Sőt, javallott a CMOS-t is kipucolni (jumpert átrakni, aztán vissza), mielőtt betöltöd az előbb említett dolgot. Így nem marad semmi a régi beállításokból.
    Elvileg.
  • lowdog
    atraktam 166-ra most jo kiirja ra hogy 2500+
    de azt meg mindig nem ertem, hogy lehetett az, hogy bios frissites utan az elso ujrainditasnal magatol belatta hogy 166-on kell mennie utana pedig meg kell mondani neki... mitol lehet?
  • Ruffi
    100 mhz-en fut az fsb
    probáld meg 166-ra állitani
    t-bredeknél is volt olyan h néhány alaplap 100 mhz-en nyomatta alapbol ott is volt egy ilyan lehetöség hogy 100/133 cpu adatoknál
  • lowdog
    udv
    kovetkezo a problemam, remelem tudtok segiteni!
    van egy ASUS A7N8X Deluxe alaplapom, Revision 2.0
    hozza egy AMD Barton 2500+
    beletettem, azt irta ki ra, AMD Athlon XP 1100MHz
    mondom nem baj, itt az uj bios, frissitem! 1006-os biost Win98 inditolemezzel awdflashhel raraktam, azt irta done rendben minden, ujrainditott, AMD Barton 2500+ mondom remek mukodik.
    kovetkezo inditasnal ismet Athlon XP 1100MHz... na mi van? ujra biost frissitettem hatha valami nem lett jo, megint ugyanaz: elso ujrainditaskor Barton 2500+, aztan megint 1100MHz...
    biosban a CPU External Frequency-t nem lehet 233 fole vinni, nincs is ilyen opcio, Barton pedig 333MHz-es nemdebar?!

most mit tegyek?!
  • Ruffi
    offtopic

hogy lehet ilyen sémát csinálni mint pl neked van Borg helyett ilyen zöld szarokbol??
  • Ruffi
    namármost nem hyperx-re gondolok meg ilyenekre
    256 mb ddr 333 memoria volt netto 10500
  • Borg
    Hát 20 nettobol aligha lesz rendes Kingston ramja... max valami low end, vagy hamisitvány abból is...
  • Ruffi
    epox 8rda+ kb netto 25
    amd 2600+ (t-bred) netto 20-24 amd 2800 (barton) netto 37
    szal szerintem jobban jársz 2600+-al mivel magasabb orajelen fut és hiába van több cache-e 2800+-nak meg nagyobb fsb-je azt csak ilyen photoshop meg ilyen használja ki...nem tom mire kell
    szal ha 2600+-ot veszel akko még tudsz venni jo ramot 20 ezer nettobol 2x 256-ot 333-asat kingston-t.
    És akkor az kijön 70 nettobol és ha esetleg nem +/- 5 ezerböl már biztos
    ja és 2600+ (2133 mhz) 2800+ (2083 mhz)

• Ruffi
    mert talán az kt 133 lap és nem nforce 2
  • Borg
    Itt nem a corefesz lesz a gyenge pont úgysem.
    Általában a bartonok még alapfesszel is visznek kétezeregypárszáz mhz-et alapból, vagy max 1.75ig kell emelni (alap 1.65V).
  • Zeboo77
    Sziasztok! A héten érkezik meg az ABIT NF7 alaplapon és 2500+ Barton magos procim amin Coolink CoolU2VS hűtő lesz. A kérdésem a következő: mennyit lehet ezen a procin ilyen hűtővel "húzni"? Ennek a procinak mennyi az alap feszültsége? Mennit lehet a feszültségen emelni úgy, hogy jó legyen még a normális léghűtés. A válaszokat előre is kössz!
  • Gerry
    Meg, vagyis a nick-ed ismerős...
  • Deathcourier
    Hi Gery régen voltam itt!megismersz még?
  • fm
    csöppet;)
    2500barton.
    Az enyém alapfszültségen sima hűtéssel (FalconrockII) megy 3200+ ként, tesztekben, mindenhol hajszálra hozza az értékeket. Ami nem gyenge, tekintve hogy 2 héttel ezelőttig a 3200+ volt az elérhető leggyorsabb Amd proci.
  • Gerry
    A 2400+ talán picit jobban bírja a tuningot, mivel kevesebb benne az L2 cahche, de a 2500+ is általában jól tuningolható az itteni tapasztalatok alapján.
    Tulajdonképpen mindegy melyiket veszed, mindkettő jó proci.