• Inquisitor
    Hát bármilyen hihetetlen még a felsorolt "csóró" országok lakóinál is csóróbb helyekről jöttek is kevesebb szájhúzás nélkül fizettek. Akkoriban az 5 rongy tényleg több volt, többet ért. (Megjegyzem én akkor többet kerestem mint most és sima pór eladó voltam!)
    Ezért a mi üzletünkben akkor szerintem 2.000 volt egy telepítés. Természetesen ha valaki géphez vette akkor miért fizetett volna érte? Aki boltban bármennyiért nem eredetit telepít az elmebeteg hülye, hiszen a büntetések olyan nagyok, amiért sose érné meg.

A hozzá nemértő fiatalok a szervizben meg pont azt bizonyítja, hogy amit senki nem fizet ki, oda alulfizetett pályakezdők kerülnek. Aki valamit konyít hozzá, az inkább saját szervizt alapít (lásd gomba módra szaporodó házhoz járó szervizesek!) vagy szépen elmegy olyan országba ahol megfizetik a tudását. Ez ilyen egyszerű. Az autodidakta tanulással meg semmi baj, de már előfordult olyan, hogy több tényleg hozzáértő és tapasztalt szervizes nem tudott egy témában továbblépni, nekem meg sikerült, pusztán azért mert találkoztam a problémával, ők meg nem. Ezért nem kéne lebecsülni sok ezer gépen át szerzett tapasztalatot, mert az NEM jár az autodidakta tanuláshoz. Én azért sajnálom az igazi szervizesek kihalását, a legjobb akit ismertem több ezer behalt alaplapot műtött vissza az életben, legtöbbször ingyen, és iszonyat mennyiségű "javíthatatlan" márkás tápot.
    Viszont ha annyiszor láttál volna mezei usereket, akik nem képesek kb. hangkártya, vagy videokártya driver telepítésre, de legalább seperc alatt hazavágják a windowst ... tudod aki visszajön kétnaponta, hogy szar a gépe, közben ő cseszi el non-stop, akkor értenéd miért vagyok szkeptikus. Az is igaz, hogy magam láttam Fuji gépben olyat, hogy a mérnök urak nem tudtak feltelepíteni egy HD Audio drivert (KB888111 avagy SP3 megvan?), ezért beleraktak a gépbe plusz egy Avance Logic 4000 hangkártyát, amihez már W98 alá sem volt értelmes driver ...