-
Látom hogy már választottál, de azért utólag megerősítlek hogy nem rosszul... :)
Használtan vettem a 955-ömet, csak a procit egymagában, így gyári 955 BE hűtőt sohasem láttam, nem tudom hogyan teljesít, de viszonyításképp először a régi Athlon 64 X2 6000+ procim hűtőjét tettem rá (ahogy utánanéztem úgy rémlik ugyanaz mint a 955 gyári hűtője, vagy minimális a különbség), paszta hiányában idle ~70°C lett a vége (pasztával valószínűleg lett volna 55-60, csak terhelésnél 70°C - de mindenképp rémes), pár percnél tovább így inkább nem is hajtottam a gépet...szerencsére ugyanazon a napon, alig egy óra elteltével meghozta a futár a TX3-at is, így hamar használatba vettem a gépet újra, azóta 70 °C-ot nem láttam, sőt 60°C-ot is csak "vérzik a torka" túlhúzás próbánál, hónapokkal ezelőtt... :)
Én nem csalódtam a TX3-ban, kellően olcsó, halk, jól hűt, a felszerelésénél sem ütköztem gondokba, jól átlátható a használati utasítása, és a mellékelt gyári CM paszta is egészen sűrű, minőségi.
A 955 BE nálam 3.7 GHz-en (fix 1.35 V alapfeszültséggel) megy, így idle ~30-40°C között mozog, load 40-55 °C, egyszer kipróbáltam 4.0 GHz-en is 1.45V fesszel, még úgyis "csupán" 60 °C lett a vége, hosszas Prime teszt után. Szóval engem meggyőzött. A 955 BE 125W-os TDP-jével így bánik el, tehát a 965 BE mellett várhatóan hasonló számokra számíthatsz! Zárt házzal és egy TX3 ventivel valamivel többre... :)
ui.: Ezek a hőmérsékletek mindkét oldalon nyitott gépházzal lettek mérve, a TX3 gyári ventije helyett pedig 2 db Scythe GentleTyphoon 92 mm szívó-nyomó venti teljesít állandó szolgálatot, a szobahőmérséklet általánosan ~20°C volt! A gyári CM ventit egyszer kötöttem be a rendszerbe, csak mégis megnézni hogy milyen, a Scythe-oknál érezhetően hangosabb kis turbina volt ha a fordulat felszabályozódott, de annak megfelelően mozgatta is a levegőt durván! Minőségi venti, csak érzékeny füllel/nyitott házzal a 2800-as fordulatot nem kell erőltetni, max. 2000 RPM-en hajtva szerintem kellemesen hűtene és túlzottan zajos sem lenne!