DIESEL DOG#14331
Kicsit jó lenne a helyére rakosgatni a dolgokat a fejemben... két kezemen nem tudom megszámolni azt hogy hány és hány fórumot, tesztet, cikket olvastam végig...
És annyit értem el vele hogy még nagyobb zűrt generáltam magamban... nem tudom hogy melyik jobb... AMD vagy Intel... jelenleg inkább az AMD vonal fele húzódnék mert pénztárca barátibb megoldás és sokak szerint semmivel nem tud kevesebbet teljesítményben jelen viszonyok között egy AMD processzor mint egy Intel.
Valahol bennem is motoszkál az a tudat, és néha a homlokomra csapok majd azt mondom hogy én balga miért nem AMD platform-ot vásároltam. Eddig a pillanatig megrögzött Intel fanatikus voltam, az már túlzás hogy vagyok.
Vegyük alapul az én példám. Van egy Intel Core i3 550-es CPU-m ami tud 3,2Ghz-et, 2 magos (HT-el tud 4 magot) ami most 30k körül mozog... és van az AMD Phenom II 955 Black Edition ami ugyancsak 30k környékén van, de! utóbbiban teljes értékű 4 mag van az már mellékes hogy órajelben ugyanaz mint az i3.
És merem állítani sőt biztos (az én álláspontom szerint) hogy az AMD előbb említett processzora jobb mint az én Intel Core i3-as processzorom.
És ahogy végignéztem több videót játékokból és egyebekből hogy hogyan teljesítenek különböző AMD és Intel CPU-k azt kell hogy mondjam az AMD semmivel sem rosszab mint az Intel... utóbbi gyártó monopol helyzete jobb és ezt ki is használja.
Esélyes hogy legközelebbi fejlesztéskor cserélem az alaplapom és a processzorom de már nem Intel-es megoldásban gondolkodom.