16997
  • grebber
    AMD Bulldozer: a csomagolás és néhány egyéb infó
  • FGB
    Anno én is elvakult Intel párti voltam, de mára én is inkább jobban hajazok az AMD-re, szerintem általános célokra jobb választás otthonra. Ugyan akkor azért az új Intel procik is érdekesek lehetnek. De engem valahogy a Bulldozer jobban érdekel, amire én használom szerintem nekem megfelelőbb mint az Intel. Remélem a DELL vagy a HP még az idén piacra dob egy FX6000 FX8000-as lapost, az sem baj ha lesz hozzá egy jó VGA
  • franc0
    A 955BE nagyon el van találva, ár/érték tekintetében az utóbbi időszak legjobb vétele. Itt, 30 ezer környékén van egy határvonal.
    Alatta érdemesebb AMD-t venni. A 955-nél drágább AMD procik viszont nem feltétlenül ajánlottak. Az erősebb négymagosokat ugye felesleges megvenni, a 955 szorzózármentes, gyári beállításokkal a legtöbb példány elmegy 3.7-3.8-on. A hatmagosokat pedig csak annak érdemes megvenni, aki biztosan ki tudja használni az 5. és 6. magot. Ilyen terület például a videókódolás, de játékhoz már szinte semmivel sem jobb, mint a négymagos.
    Szóval a Sandy Bridge előtt egyszerű volt a képlet: 955BE-ig bezárólag AMD, felette Intel (kb i5 750=955BE). A Sandy bevezetésével csak annyi változott, hogy az Intelek ár/érték aránya jobb lett. Jelenleg a leggyengébb Sandy 27K (kétmagos), ami eléggé megközelíti a 955-öt a kevesebb mag ellenére. A legolcsóbb négymagos 41K, ami viszont már simán jobb. Tehát az Intelek most jó vételnek számítanak, amennyiben valakinek szükséges ekkora teljesítmény.
    Ezt a jelenleg kiegyensúlyozott rendszert boríthatják az új AMD procik.

A te procid jelenleg ugyanannyiba kerül a boltokban, mint az i3-2100, miközen utóbbi sokkal jobb. Lényegében az Intel kinyírt tehát minden eddigi procit, egyszerűen hülyeség nem Sandy-t venni Intel fronton.
  • BIZ0906
    Én most vettem a prockom nagyon elégedett vagyok fele. 3.5GHz-n járatom de lehet tök feleslegesen nem mintha a 3.2GHz nem lenne elég. De miért ne ha csak a szorzót kellett csak meg emelni a többi maradt úgy ahogy van és még a fogyasztást és az órajelet is vissza veszi ha nincs terheléses alkalmazás. Fasza kis proci totál megérte!
  • DIESEL DOG #14331
    Kicsit jó lenne a helyére rakosgatni a dolgokat a fejemben... két kezemen nem tudom megszámolni azt hogy hány és hány fórumot, tesztet, cikket olvastam végig...

És annyit értem el vele hogy még nagyobb zűrt generáltam magamban... nem tudom hogy melyik jobb... AMD vagy Intel... jelenleg inkább az AMD vonal fele húzódnék mert pénztárca barátibb megoldás és sokak szerint semmivel nem tud kevesebbet teljesítményben jelen viszonyok között egy AMD processzor mint egy Intel.

Valahol bennem is motoszkál az a tudat, és néha a homlokomra csapok majd azt mondom hogy én balga miért nem AMD platform-ot vásároltam. Eddig a pillanatig megrögzött Intel fanatikus voltam, az már túlzás hogy vagyok.

Vegyük alapul az én példám. Van egy Intel Core i3 550-es CPU-m ami tud 3,2Ghz-et, 2 magos (HT-el tud 4 magot) ami most 30k körül mozog... és van az AMD Phenom II 955 Black Edition ami ugyancsak 30k környékén van, de! utóbbiban teljes értékű 4 mag van az már mellékes hogy órajelben ugyanaz mint az i3.
    És merem állítani sőt biztos (az én álláspontom szerint) hogy az AMD előbb említett processzora jobb mint az én Intel Core i3-as processzorom.

És ahogy végignéztem több videót játékokból és egyebekből hogy hogyan teljesítenek különböző AMD és Intel CPU-k azt kell hogy mondjam az AMD semmivel sem rosszab mint az Intel... utóbbi gyártó monopol helyzete jobb és ezt ki is használja.

Esélyes hogy legközelebbi fejlesztéskor cserélem az alaplapom és a processzorom de már nem Intel-es megoldásban gondolkodom.
  • Solten
    Pontos adatok a Bulldozer érkezéséről

• gabo91
    júniusban érkeznek a buldozerek
  • FGB
    nagyon bizakodóak az be mutattak, kíváncsian várom az első külsős teszteket.
  • Solten
    Akcióban az AMD Sabine platformja (CeBIT 2011)

• pxxl
    remek, de közben meggondoltam magam :D nem veszek vízhűtést
  • Solten
    Nincs.
  • pxxl
    AM2 és az AM2+ hűtő felfogatása között van különbség?
  • Solten
    AMD Brazos: ami jó, az jó

• Solten
    Komoly hiány van a Fusion APU-kból

• Solten
    Hadd sporoljon csak a kovetkezo 180 ezres CPU-jara...
  • pxxl
    a mesternek meg ne mutasd :D
  • PLaci #14319
    80 stream processzor, 64bit, DX11.... ez egy integrált HD 5450 :)
  • DIESEL DOG #14318
    Ez az APU-s megoldás szvsz még gyerekcipőben jár, de van egy olyan érzésem hogy ez lesz a jövő, a PC-k egyre kisebbek lesznek...

Egyébként ez az APU-s dolog nagyon hasonlít arra a megoldásra amit pl. az én processzoromban is támogat, van benne egy integrált grafikus mag, ami kb. ugyanazt tudja mint az AMD cucca, játékra szintén nem alkalmas, de filmezésre, netezésre, letöltésre, egyéb 2D alkalmazásokra bőven elég.
  • Armagedown
    nem lájkolják a PH fórumozók :(
  • Solten
    AMD Brazos platform teszt
  • BIZ0906
    Ejha akkor király THX!
  • Solten
    Most neztem egy tesztet, a Dirt game ugyanugy VGA limites (HD 5870) X4 640-el mint a Core i7-el (azonos fps - full HD). Szoval nem lesz problema.
  • Solten
    "akkor minek venném az AMD-t?"

Azert mert pl. felfoghatnad vegre hogy ertelmesebb felbontas eseten nincs kulonbseg (gy.k.: full HD / 1920x1200):

Phenom II X4 965: 35-36k HUF.

Corei5 2500k: 53-54k HUF...

Elobbihez meg a lap is joval olcsobb.
  • BIZ0906
    Hali! Ez a proci kihajt egy Sapphire HD 4830512 MB VGA-at?
  • gurubefree
    igazad van ... vegyed csak.
  • grebber
    Hát pl aki most váltana olyanok mint én pl akkor tökmidnegy amd vagy intel ugyanis mindkettőhöz kéne új alaplap meg akkor ramot is váltanám.

Semmi baj csak lassabb mint intel kb azonos áron akkor minek venném az AMD-t?Ez az én meglátásom.A lénye CPU hűtőt már nem kell vennem egyikhez sem
  • gurubefree

• gurubefree
    nekem nincs csucs kartyam .... HD6950 2GB-os kartya ( HD6970-es bios-al )
    5760x1080 felbontasban jatszom es nem kell hozza intel.

Kifejtened hogy mi a gond a mostani szeriaval ?

"És árban csak 6-7k eltérés van közöttük" azert tedd hozza hogy ez csak a CPU szinten ehez meg hozza jon a mobo + par ezer .
  • Solt
    Ugyanezen az oldalon ott van az arma2 meg a medal of honor teszt is... minimum fps-ben kb nulla különbség van.

Az i5k-i7k-nak akkor látom értelmét, ha valaki vízzel hűtve 5GHz környékén járatja... itt már tuti van jelentős különbség... de aki ár/érték szerint vásárol, annak egyértelműen amd.

Én is anno a q9550 helyett inkább vettem volna phenomII-t, meg egy erősebb vga-t... jobban jártam volna...
  • grebber
    i5 2500K-hoz nézve.

Ott van a többi game teszt is. 82 fps vs 52 jó mindkettő játszható de akkor is nem kis különbség!
    És árban csak 6-7k eltérés van közöttük + ugye ha behal a VGA-m és nincs másik prociban ott van egy igaz egy kalap fos de van.
    + Van akinek telik jó procira (i5 2500k-ra mondhatom hogy jó) amik ilyen 5x ezerért vannak,de nem telik csúcs VGA-ra amik 80 ezer fölött vannak akkor nem fog mindent fullosan tolni akkor megint kivillan az intel erőssége.
    Jó biztos az amd ha mondjátok de a jelenlegi szériát akkor sem venném ha csak az lenne!
    Majd a bulldozer eldönti.Bizakodó vagyok,remélem nem hiába!
  • Solt
    EZEK meg minimum értékek... és ugye ez a lényeg.
  • gurubefree
    info
  • gurubefree
    Ezt csak azert tettem be mert ahany oldal annyi teszt ..... es nem hinnem hogy az i5 2500K annyval jobb lenne az x6 1090t-nel ha kepes megfogni a i7 980X-et. nem akarok errol vitat nyitni. kinek a pap kinek a papne de a nap vegen ami a legfontosabb >> hogy osszesegeben mit kapsz a penzedert . ebben az AMD magasan a legjobb barmelyik kategoriaban keresgelsz.
  • gurubefree

• grebber
    Nem mindenki tolja nagy felbontásban kisebb grafikán meg valami végett csiga az AMD nem értem mi jobb az intelben annyival :(

Ezek átlag FPS értékek
  • FGB
    Bocsi, ez egy novemberi hír volt, mondjuk eszerint asztali gépre ki jön még idén, de notiba csak 2012-ben.
  • Solt
    Tudsz nekem mutatni olyan tesztet, ahol azonos mhz-n, nagy felbontáson a phenomII minimum fps-ben rohadt gyenge az i7-hez képest?
  • grebber
    Pár napos hír!AMD Llano in Q2 2011, Bulldozer in Early Summer
  • FGB
    a hét elején olvastam valahol 2011 második felében jönnek a Llano-k és 2012 első felében a Bulldozer-ek. De mindjárt meg próbálom megkeresni.
  • grebber
    Valamiről lemaradtam? Én úgy tudom 2011 első félévében jönnek!