Hali!
Nemrég vettem egy 5000+ BlackEd. prockót, szépen lehet húzni, minden fasza. Alapfeszen 2800-on hajtom, így pont 800-on mennek a ramok. Megvan vagy 2 hete, de csak most lestem meg a hőfokot több órás ORTHOS izzasztás után:
Nem sok ez egy kicsit? Előző 4200+ X2 60 fok körül volt max, ez meg 86. Monjuk a 4200+ alapfesze 0,1V-al kevesebb volt, csak 1.25V. Leszedtem a hűtőt, újrapasztáztam, de semmi változás. Hűtő AC Alpine64, nem PWM-es, de ASUS Q-Fan tudja fordulatszámát szabályozni. Az a legfurcsább, hogy előző procinál 60 fok körül elkezdte felpörgetni a ventit úgy 1400 rpm-ig, és így megállt a melegedés. Kipróbáltam, hogy lehúzom az oldallapon lévő 12-es ventit, akkor 90 fok fölé ment a második mag hőmje, és csak ekkor kezdte 1400 fölé forgatni a vetit a lap. 92 foknál meg is állt a melegedés, ami azért is extrafura, mert tudtommal 90 foknál le kéne kapcsoljon a gép. Amúgy a venti maximális fordulatszáma 2600 rpm, tehát még bőven volt hova tekerni. Lapon sajnos nem lehet állítani a Q-Fanon, csak ki vagy bekapcsolni lehet, nincs több opció.
Vagy ez teljesen normális?