16997
  • zolee145
    Asszem elég nekem a 2,5GHz.
  • Narancs
    Ha tud a lapod olyat, hogy pl F4-et lenyomva tartva betölti az utolsó helyes beállításokat (asszem Giga lapok tudják), vagy gomb nyomás nélkül alapból is elindul a legutóbbi helyes beállításokkal egy elrontott tuning kísérlet után (jobb asus lapok talán?) akkor kömnyű a dolgod. Ha ezek nincsenek, akkor CMOS Clear műveletet kell csinálj, aminek lépései alaplapod kézinkönyvébrn vannak leírva. Legegyszerűbb ha áramtalanítás után kiveszed a gombelemet, vársz majd visszateszed. így minden BIOS beállítást elfelejt a lap, alapbeállításokkal indul a gép.
    Tuning leírása elég hosszadalmas lenne, lényeg, először minden komponensnek meg kell találni a legmagasabb frekijét amin még elmegy hiba nélkül adott fesz mellett. Alaplap (HT), ramok, és proci. Aztán ha megvan mindegyiknek külön, hogy mennyit megy, össze kell hangolni mindent. Ez pár óra játék és tesztelés, de sok időt megspórolhatsz ha tudod kb mit tudnak másnál a cuccaid, és rögtön azokkal a beállításokkal próbálkozol.
  • zolee145
    De az.:) Ha jól tudom másképpen nem is lehetne aktív a szorzó felfelé.
    Inkább az a gondom, hogy fentebb nyomom mondjuk egy féllel a szorzót. Oké megy, még egy fél és nem megy. Akkor mi történik? Hogyan fog elindulni a gép, hogy visszább tudjam venni az utolsó stabil értékre?
  • Narancs
    Ha csak nem black ed a procid, akkor a szorzót nem tudod állítani ha jól tudom... Amúgy próba cseresznye, max lefagy a win.
  • zolee145
    Nem tudom. Az AOD csak a 7-es sorozathoz jó. Amúgy egyáltalán nem vagyok tuningban "illetékes elvtárs"...bár mostanában felmerült bennem a tuning, de csak puszta kíváncsiságból. Persze ahhoz előbb a gyári hűtőt kéne valami durvábbra cserélni.
    Kérdés, hogy érdemes-e ezzel a progival az automata tuningnak nekifutni? Konkrétan hótthülye vagyok a tuninghoz, és max amihez hozzá mernék piszkálni az a szorzó.
  • donoki
    én ha húzok a procimon vista alatt akkor kékhalál, meg egy két haveromnak is
  • Narancs
    Nincs valami hasonló cucc 690G chipset alá?
  • zolee145
    Nálam lehet állítani 780G csipsszel.

• Narancs
    Konfigom:
    Asus M2A
    5000+ BL.Ed
    2GB DDR2 800MHz

Mindig elfelejtem, hogy itt nem jelenik meg alapból mint PH-n...
  • Narancs
    Tudtok olyan progit, amivel Win alól lehet "tuningolni"?
    Az lenne a parám, hogy ha húzom a procim, tehát állítok a szorzón és a magfeszültségen, akkor a CnQ áldásos hatásairól le kell mondjak. Pedig többet van használva a gép netezésre meg filmezésre mint játékra vagy kódolásra, így csak feleslegesen fűt meg fogyaszt.
    Nincs valami ATT szerű progi, amiben vannak profilok, és be lehet állítani mindent amit amúgy biosból kéne?
  • Narancs
    Am szerintem is...win7 is bekavarhat...
  • Solten
    Szerintem sz@rul mer. #11580: BIOS
  • Sanyix
    Tud valaki olyan programot amivel amd proci host clockját, (ht ref clock/"efesbé") lehet állítani?
    Mert ez az overdrive egy nagy LOL, mert nem lehet állítani benne, és emellett még se a gpu, se a proci hőmérsékleteit sem tudja (amit egyébként bármelyik rendszerelemző rögtön tud), amd 770-es chipsettel...
  • Narancs
    Kipróbáltam már, ilyenkor a procivetit még lejjebb veszi a lap, így uyganaz lesz a helyzet. Két lehetőség van: lap szarul mér, Q-Fan szarul szabályoz. Első esetben semmi gáz, le lehet szarni, második esetben kell találnom valami szoftvert, amivel lehet ventit szabályozni...
  • Dark Angel 666
    tegyél be hátulra egy erősebb coolert , az megoldja a problémát , nekem is mostmár jó , fél óra Orthos után is csak 54 fok
  • Narancs
    Legújabb, de Asus PC Probe is ilyeneket mér...
  • sith7
    Nagyon király

Most nézegetem a tuning topicot a ph - n, feltettem az Easytune6 - ot is, de nem merek nekiállni...

Ja, meg 2-szer bejöttem a szobába, azzal a kérdéssel, hogy ki kapcsolta ki a gépet ... nagyon halk ez a táp + a 4830 is alapon... legalábbis az LC power, meg a 4670 után
  • Solten
    Hi. De furcsa. Bar ossze-vissza mereget. Nekem 10 fokokat irt a magokra mikor megvolt meg az 5000+ BE Ez a legujabb Everest? (Ha nem, probald avval mit ir..)
  • Solten
    Kul. Milyen a cucc? :)
  • sith7
    Aláírás frissült (alaplap, táp)

Köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozzászólásokat.
  • Narancs
    Hali!
    Nemrég vettem egy 5000+ BlackEd. prockót, szépen lehet húzni, minden fasza. Alapfeszen 2800-on hajtom, így pont 800-on mennek a ramok. Megvan vagy 2 hete, de csak most lestem meg a hőfokot több órás ORTHOS izzasztás után:

Nem sok ez egy kicsit? Előző 4200+ X2 60 fok körül volt max, ez meg 86. Monjuk a 4200+ alapfesze 0,1V-al kevesebb volt, csak 1.25V. Leszedtem a hűtőt, újrapasztáztam, de semmi változás. Hűtő AC Alpine64, nem PWM-es, de ASUS Q-Fan tudja fordulatszámát szabályozni. Az a legfurcsább, hogy előző procinál 60 fok körül elkezdte felpörgetni a ventit úgy 1400 rpm-ig, és így megállt a melegedés. Kipróbáltam, hogy lehúzom az oldallapon lévő 12-es ventit, akkor 90 fok fölé ment a második mag hőmje, és csak ekkor kezdte 1400 fölé forgatni a vetit a lap. 92 foknál meg is állt a melegedés, ami azért is extrafura, mert tudtommal 90 foknál le kéne kapcsoljon a gép. Amúgy a venti maximális fordulatszáma 2600 rpm, tehát még bőven volt hova tekerni. Lapon sajnos nem lehet állítani a Q-Fanon, csak ki vagy bekapcsolni lehet, nincs több opció.
    Vagy ez teljesen normális?
  • zolee145
    Elég kicsi doboz...nem hiszem, hogy van benne gyári hűtő.:)
  • grebber
    Azta most néztem már csak 42.900FT a X4 940!! Remélem mire új gép kell majd akkor már 30 ezer alatt lesz :D
  • Solten
    AMD Phenom II X4 905e kapható

65W TDP... Es jönni fog egy 45W-os 4 magos is... OMG.
  • Solten
    AMD: Black Edition TWKR – extrém igényekhez

• sith7
    Persze, hogy tőled !!! Miattad van az egész !!!

Viccet félretéve, majd meglátom
  • Solten
    Most tolem kerdezed? Ha nem vagy biztos magadban, hagyd a francba, bar nem tul bonyolult. Par csavar a hazhoz rogziti, meg a hatlapi panelt kell a helyere igazitani. Egyszeru lego. A manual meg egyertelmuen leirja mit hova dugdoss.
  • sith7
    Solten

Megrendeltem a lapot, amit javasoltál, de lehet csak pénteken ér ide hozzánk, és akkor a haverom (nem egy városban lakunk), már nem tudja átépíteni a gépet. A kérdésem, aki még életében nem szerelt ilyet (jómagam) az neki merjen állni neki, vagy várjam meg a hétfőt ?

Procit, ramot, cpu coolert, videókártyát már szereltem ki-be de alaplapot + tápot még nem.

szerinted neki merjek állni ?
  • Firerock
    bocsánat,tudatlan vagyok:D
  • Lobsterman
    Kurva jó ez a fehér nyák, piros cuccokkal. Ilyen kell egy :o
  • zolee145
    Erre emlékeztem.:)
  • Solten
    Sapphire Pure CrossfireX = Jetway HA-07 Ultra ;)

• zolee145
    Ezt csak azért, mert ha jól tudom a Sapphire tulajdonképpen egy DFI lap. Vagy legalábbis láttam olyan Sapphire-t amin ott virított a Lanparty felirat.:)
  • Solten
    "Az AMD chipset fronton már jórégen elverte az nV-t."

Meg az Intelt is... :)
  • zolee145
    Az FX és a GX is AMD. AMD chipset

Amúgy igen: AMD géphez AMD chip, és Ati vga.:) Mostanában már nemcsak márkahűségből. Az AMD chipset fronton már jórégen elverte az nV-t.
  • Solten
    Jaja, kul
  • Solten
    "Én úgy tudom hogy az fx nvidia chipes "

Nem egeszen... (amugy a linkbol is kiderul... "CHIPSET GYÁRTÓ: AMD")

Az a kulonbseg, hogy a GX integralt HD 3300-al rendelkezik. Ha ez fontos, vegyed azt. Ha nem, FX.
  • sith7
    DE DE DE
  • zolee145
    Ez se rossz.:)
  • sith7
    ok, köszi