• Waterhorse
    Azért megértem, hogy ott vannak még a kereskedők, áruházak, beszállítók, terjesztők, meg az adó, és még mittudomén, de akkor sem lesz ekkora ára, ha mindent összeadunk, és persze hozzáadjuk a profitot.

Én sem értem, ha ennyibe kerül előállítani, és becsomagolni + egyéb költségek, hogy lesz ennyi az ára?

Ellenpéldák:

1. Egy film esetében nézzük, ha kijön egy film akkor jó esetben az alap extrákkal 4 ezer forintba kerül. Nem veszik az emberek, B-katos minősítést kapott a kritikusoktól stb. akkor leviszik az árat 1 db ezer forintosra, de még annyira sem, mert 990 ill. 999 Ft szokott lenni (persze ez csak marketing, mert ugye jobban hangzik a 3 számjegy mint a 4, de ez most mindegy). A kérdés pedig az, hogy miért éri meg 990-ért adni, 4 ezer helyett? Mert megéri az biztos, keresnek ezen is, azon is. De mennyit kereshetnek egy 4 ezer forintoson ha a 990-en is profitál. Ők se bolondok, profit nélül nem adják el. persze utóbbin kevesebbet fognak, de ezért kéne bemenni egy bevásárlóközpontba, ahol egymáson és a DVD-ken taposnak az emberek, mikor a 990-es kosárhoz, vagy polchoz érek, ünnepekkor meg kész káosz, még most húsvét előtt 2 nappal is. Ha a kezembe akad egy ritka darab akkor nyégykézláb mások ki a tömegből, a dobozt szorosan magamhoz ölelve, esetleg még rángatják a karom, belémrúgnak és összekarmolnak, de alábbhagy a harci kevd amit elérek a Normál árú DVD-k sorához. Ott ugyanis nincs SENKI. A Tömeg hanyatt homlok, menekül, "Elolvadok!", ill. "Elégek!!" felkiáltásokkal, mint a vámpírok, vagy a gonosz keleti boszorkány:))

2. Ot van egy másik sorozat ami nemrég jelent meg DVD-n, a Halló, Halló. Évadonként adják olyan 3000 ezer ft-ért, ezt miért tudják ennyiért adni, és a Rém rendes miért nem? Szerintem tudnák, de ez már csak a pénzről szól.

Most néztem, meg mennyi lesz a Szeretünk Raymond 1. évadja.
    Nem vicc: 10 Ezer forint.
    Ilyenkor gondolkozom, hogy új DVD-lejátszót vegyek-e, esetleg új 5.1-es hangfalrendszert, vagy egy filmet amit az lejátszik:))

Már csak azt várom mikor lesz vkinek annyi esze, hogy olyan 50%-al olcsóbban adja a dolgait. Vagy ő lenne az egyeduralkodó, vagy minden kiadó rákényszerülne, az árak csökkentésére.

Egyérterlmű a tétel:
    Ha olcsóbb, többen veszik, több bevétel, nagyobb kereslet.
    Ha drága, kevesen veszik, kevesebb bevétel, kicsi kereslet.