745
  • winnie
    Csak azért gondolom, mert ennyire véded, és szívügyedként érvelsz az irreális, kifizethetetlen dolgok mellett.

hidd el nem védek semmit - miért tenném? csak árnyaltam a dolgokat, nem jó, ha egyoldalú a közlés.

Míg a tv-sek heti 1-2 órát nem képesek a rétegnézőkre szánni, mondván, a népnek kell az igényeire tenni (ezért a Balázs, Mónika, Győzike és a Valóságshowk)

ezt nem értem. a tévékben alig van kommersz műsor, szinte csak réteg van, ha globálisan nézed. van 2 kereskedelmi adó, ahol főműsorban kommersz van - ott éjszaka van a réteg + van vagy 20 adó, ami tele van rétegműsorokkal.
  • Punker
    mivel az eredeti is 4:3-as volt így a DVD is az, amúgy jó a kép ahoz képest hogy régi TV sorozatból van feljavítva
  • béricsi
    én szeretném megkérdezni, hogy a DVD 4:3-as képméret?
    mert amit én láttam ripet, az igen, és a kép sem volt olyan jó, szal gyanítom itthon is a "silány" képpel jelent meg, és sztem akkoriban nem nagyon volt elterjedve a "szélesvászon"...
  • Serpa
    mai 2 rész is állat volt!
    ^-^
  • Punker
    "Az elso 2 evad a kiado szerint azert kerul sokba mert csak igy terul meg nekik, leven nem tudtak normalis arban megegyezni a Sinatra dal jogutodjaval. Emiatt a 3-ik evad mar egy tok uj kezdo es zaro zenevel jelent meg Amerikaban (ami tegyuk hozza rettentoen gagyi). Mondjuk azt nem ertem miert jo annak a jogutodnak, ha nem kap egyaltalan semmi penzt a kesobbi evadokert mintha megegyezett volna egy realis arban a dvd kiadojaval.
    Erdekesseg, hogy az xpress-es leirasban digitalisan felujitott reszekrol irnak, ami ha igaz akkor ez egy kulon meglepi a magyaroknak, mert az amerikai valtozat olyan silany minosegu keppel jelent meg aminel a tv-ben latott minoseg is jobb neha. Masik extra a cd, amirol szinten nem hallottam volna, hogy az amcsi valtozat melle jarna."
  • Punker
    Al Bundy első éved egyes lemez a mai program
  • Punker
    lemezen Sony van, vagy ők is egyesültek?
  • KG21
    mai részben a titkárnő neve: Miss Fekvecsesz :DDDD
  • Waterhorse
    Van ott péééénz

Csak azért gondolom, mert ennyire véded, és szívügyedként érvelsz az irreális, kifizethetetlen dolgok mellett.

Nézd meg ezt, én nem tudom, te mit néztél, de érdekel az is, ha megmondod hol olvastad amit írtál:
    Halló, Halló

Raymondot én is megvenném, na dehát én csak 1 ember vagyok, és biztos én vagyok egyedül ezzel. Nem nagy kár értem.
    Már csak az zavar, de nagyon, hogy miért néznek ennyire birkának minket, van aki ezt megeszi és ez elég szomorú. Míg a tv-sek heti 1-2 órát nem képesek a rétegnézőkre szánni, mondván, a népnek kell az igényeire tenni (ezért a Balázs, Mónika, Győzike és a Valóságshowk), addig az DVD kiadók, arra mennek, hogy azt amit a nép megvehetne, csak a rétegvásárlók vegyenek meg. Én akkor is tényleg azt hittem, hogy a kereslet a nép, és a tömegek.
  • Punkerwork
    tény hogy itthon mocskosul drágák a DVD-k, de vannak filmek / sorozatok amiket többre tartok annál mint hogy fénymásolt lemezt nézzek Al Bundy is ilyen, és már várom hogy jöjjön a mail hogy jön a 2. évad
  • Waterhorse
    Abban igazad van, hogy a Kulcsszó a 'most', most így 999 ft-os áron mindenki erről beszél, mindenki dícséri. 'Most', amikor olcsón meg lehet venni. Amikor kijött 4500 forintos áron és még új volt, akkor ki beszélt róla? Max akik letöltötték a netről, vagy kikölcsönözték a tékából.

A kiadónak pont azt az árat kell megtalálnia, amin még jó haszonnal lehet értékesíteni, ezzel egyetéertek én is, a gebasz ott van, hogy ezt az árat, valahol nagyon csúnyán elvesztették, és nem lelik az égegyadta világon sehol. Erről sírnak az összes nyilvános fórumon. Ezért is jött a Kutyaszórítóban kiadója azzal az ötlettel, hogy árgaranciát ad, vagyis biztosítja, hogy hosszabb ideig is ugyanazon az áron lesz kiadva a film, mert az emberek, nem veszik a filmeket, arra várnak amikor kiadják újságmellékletként, vagy leárazzák, így a haszon a tervezetthez képest is elég kevés, a legtöbben kivárnak, és nem adnak rá 5 ezret, csak majd akkor veszik meg, ha 1-2 ezer lesz az ára.

Amerika elég rossz példa, mert ott még van a pénznek értéke, és a kereset is több mint nálunk, ennek ellenére még olcsóbb is ha forintba számítjuk (5700), na szép, vagyis ez éppen amellett szól amit mi is említettünk.
  • winnie
    ez az utolsó:)

Ot van egy másik sorozat ami nemrég jelent meg DVD-n, a Halló, Halló. Évadonként adják olyan 3000 ezer ft-ért, ezt miért tudják ennyiért adni, és a Rém rendes miért nem? Szerintem tudnák, de ez már csak a pénzről szól.

a halló, halló szerintem rossz példa. szegény sorozat kvázi vcd-n jelenik meg (egyetlen egy lemezen), úgy, mint pl. a bulvárlaphoz 99 forintért csatolt minden lében 2 kanál (vagy a polip)

1. a rém rendes egy évada, mint írtam lejjebb 440 perc (a 2. évadtól). a halló, halló-é épphogy több, mint a fele (ami szerintem 235-245 perc - ellenben a hivatalos oldalon 150 perc van feltüntetve) - vagyis eleve kezelhetjük 6ezres áron a hallóü, halló-t.

2. a halló, halló angol kiadás és nem amerikai, és az angol amazon is sokkal olcsóbban adja.

3. a halló, halló kiadás brutálisan fapados (nem mintha a rém erndes nem lenne egyszerű, de).
    - a kiadás hangja mono (a rém rendes stereo. nagy ügy:), 96khz-es
    - nincs angol felirat (puff neki)
    - 250 perc - egyetlen dvd-n, vagyis a képminőség egy picit ezt megsínylette (de legalább autentikus:)
    - nincsenek chapter-ök (kit érdekel, tudom)
    - tele van átugrohatatlan, idegesítő animokkal (pff)

Most néztem, meg mennyi lesz a Szeretünk Raymond 1. évadja. Nem vicc: 10 Ezer forint.

a raymond itthon is kábelen ment, nem számíthat nagy keresletre, csak rajongók vennék meg, és ők nem árérzékenyek, így értelmesnek tűnik az ára.
  • winnie
    nálunk SOKKAL nagyobb forgalmat bonyolítanának, ha 8000 helyett 1999ft-ért adnák a filmeket, mert 10x annyian megvennék

egyrészt szerintem nem érdemes átmenni scifi-be. amerikában a rém rendes első évada 30 dolcsi volt, vagyis 5700 forint környékén. ennél nyilván drágább lesz/van a magyar.

másrészt az teljesen alaptalan kijelentés, hogy negyedannyiért 10-szer annyian megvennék. mivel a kereslet változása ez esetben még csak a közelében sincs az egyenes arányosságnak, ezért negyedannyiért még 4-szer annyian sem vásárolnák meg a dvd-t. ez nem így működik. (a kiadónak pont azt az árat kell megtalálnia, amin még jó haszonnal lehet értékesíteni az első hónapokban a dvd-t - utána, persze a 7-8. hónaptól majd jön a 30%-os árcsökkentés)

Itt van a Run Lola Run topic, hallottam a filmről, dícsérik is és 999ft-ért adják most dvd-n

a kulcsszó a 'most'. a lola, amikor megjelent 4500 forint volt - az természetes folyamat (de persze kiadótól is függ), hogy idővel lemegy 999 (vagy 1490, vagy 1990-re az ára)
  • winnie
    a warner adja ki
  • winnie
    a rém rendes család amúgy sajnos beleesett a warner hülye árazási stratégiájába.

hasonlóan a kinti hbo-s árazáshoz (ott minden hbo-s dvd listaára 99 dollár - tök mindegy, hogy 10*30 perces, vagy 15*50 perces részekről van szó) - nálunk a warner _úgy tűnik_, hogy a 8ezres egyenárnál marad.

ez a 13*20, vagyis 260 perces rém rendes 1. évadnál brutális - azonban a 22*40 perces, vagyis 880 perces vészhelyzetnél igen baráti.

ha sikerül a sorozatok mindegyikét lehozni erre a 8-9000 forintos szintre (a jóbarátok a 440 percével, valamint a sírhant művek a 650 percével is ennyibe kerül már - de a 24 és a smallville az ugyancsak 900-1000 perces anyagokkal még 13-15ezres áron kerülnek forgalomba), akkor szerintem elkezdődhet a sorozatok itthoni terjedése.

a sinatra-cd csak az árkompenzációra szolgál - hogy legyen mivel magyarázni az árat. ha a kiadó ezt az évadot olcsóbban adta volna, akkor lenne felháborodás a többi évad drágasága miatt...
  • winnie
    a dvd-s zenéket a jogdíjak miatt szokták lecserélni. (sok esetben a sorozat közbeni zene is cserélődik - ld. dawson és a haverok)
  • Punkerwork
    24
  • Punkerwork
    megjöttek a DVD-k Sinatra lemezen kb 20 szám van.
  • BaLeeX
    Mire cserélték le a bevezető zenét a 3. évadtól és miért??
  • Punkerwork
    #354 -en talán fel van tüntetve.
  • Punkerwork
    7890 Ft pénzt megér nekem simán, mondjuk a Sinatra lemez nélkül a többi évad szerintem olcsóbb lesz.
  • Curtis
    Még valami:

Ki a kiadója a sorozatnak? Hová lehet kérdéseket intézni? Kösz.
  • Curtis
    Hali,

Több dolog is hátráltat abban, hogy megvegyem:

-Ar ára. (ez a legfontosabb)
    -Nincs garantálva, hogy az összes évad megjelenik DVD-n
    -A bevezető zene lecserélése a harmadik évadtól(Love and marriage...)

A DVD változat bevezető zenéje (3.évad)
    A DVD változat záró zenéje (3.évad)

Persze ez nem nagy ügy, de mégis zavaró.
  • Bandee1987
    2000 ft-ig?
    Igazából én még 4 ezret is kiadnék ezért, mivel kedvenc sorozatom, és 2 dvd még korrekt ár lenne ezért.
    De 8 ezer???
    Meg vannak ezek őrülve...
    max 4 ezret kiadnék érte, többet nem.
  • BaLeeX
    Így van. 999Ft-os áron bőven, de még 1999Ft-os áron is elgondolkodnék, hogy megvegyek egy filmet eredetibe, mert ha kölcsönzőből mondjuk kiveszem, az oda-vissza út 200ft, a kölcsönzési díj, 500ft, a másolás 1 óra, a nyers dvd 150ft, tok 50ft, szép borító nyomtatása 100ft.
    Ugyanot vagyok, mintha megvenném eredetibe, ráadásul az eredetiben szép nyomtatott a korong is meg esetleg még extrák is vannak rajt, a film sem 4.7gb hanem mondjuk 8 így minőségben is jobb (bár ezt nem nagyon venni észre). És a nem 1dvd-s filmekről még nem is beszéltem...

SZóval ilyen 2000ft-ig gondolkodóba esik az ember de 10000ft-os áraknál valahogy még sosem jutott eszembe, hogy megvegyek egy filmet...

Itt van a Run Lola Run topic, hallottam a filmről, dícsérik is és 999ft-ért adják most dvd-n, meg fogom venni mert érdekel és a kiadó még így is nyer rajta, mert különben nem adná annyiért.

Mondjuk nyugaton biztos megveszik ennyiért is, mert ott ez nem pénz, de nálunk SOKKAL nagyobb forgalmat bonyolítanának, ha 8000 helyett 1999ft-ért adnák a filmeket, mert 10x annyian megvennék míg nyugatról úgysem fognak idejönni filmet venni. A régió kód csak egy dolog, de mondjuk ha csak magyar szinkron lenne rajt akkor meg főleg nem...
  • Waterhorse
    Azért megértem, hogy ott vannak még a kereskedők, áruházak, beszállítók, terjesztők, meg az adó, és még mittudomén, de akkor sem lesz ekkora ára, ha mindent összeadunk, és persze hozzáadjuk a profitot.

Én sem értem, ha ennyibe kerül előállítani, és becsomagolni + egyéb költségek, hogy lesz ennyi az ára?

Ellenpéldák:

1. Egy film esetében nézzük, ha kijön egy film akkor jó esetben az alap extrákkal 4 ezer forintba kerül. Nem veszik az emberek, B-katos minősítést kapott a kritikusoktól stb. akkor leviszik az árat 1 db ezer forintosra, de még annyira sem, mert 990 ill. 999 Ft szokott lenni (persze ez csak marketing, mert ugye jobban hangzik a 3 számjegy mint a 4, de ez most mindegy). A kérdés pedig az, hogy miért éri meg 990-ért adni, 4 ezer helyett? Mert megéri az biztos, keresnek ezen is, azon is. De mennyit kereshetnek egy 4 ezer forintoson ha a 990-en is profitál. Ők se bolondok, profit nélül nem adják el. persze utóbbin kevesebbet fognak, de ezért kéne bemenni egy bevásárlóközpontba, ahol egymáson és a DVD-ken taposnak az emberek, mikor a 990-es kosárhoz, vagy polchoz érek, ünnepekkor meg kész káosz, még most húsvét előtt 2 nappal is. Ha a kezembe akad egy ritka darab akkor nyégykézláb mások ki a tömegből, a dobozt szorosan magamhoz ölelve, esetleg még rángatják a karom, belémrúgnak és összekarmolnak, de alábbhagy a harci kevd amit elérek a Normál árú DVD-k sorához. Ott ugyanis nincs SENKI. A Tömeg hanyatt homlok, menekül, "Elolvadok!", ill. "Elégek!!" felkiáltásokkal, mint a vámpírok, vagy a gonosz keleti boszorkány:))

2. Ot van egy másik sorozat ami nemrég jelent meg DVD-n, a Halló, Halló. Évadonként adják olyan 3000 ezer ft-ért, ezt miért tudják ennyiért adni, és a Rém rendes miért nem? Szerintem tudnák, de ez már csak a pénzről szól.

Most néztem, meg mennyi lesz a Szeretünk Raymond 1. évadja.
    Nem vicc: 10 Ezer forint.
    Ilyenkor gondolkozom, hogy új DVD-lejátszót vegyek-e, esetleg új 5.1-es hangfalrendszert, vagy egy filmet amit az lejátszik:))

Már csak azt várom mikor lesz vkinek annyi esze, hogy olyan 50%-al olcsóbban adja a dolgait. Vagy ő lenne az egyeduralkodó, vagy minden kiadó rákényszerülne, az árak csökkentésére.

Egyérterlmű a tétel:
    Ha olcsóbb, többen veszik, több bevétel, nagyobb kereslet.
    Ha drága, kevesen veszik, kevesebb bevétel, kicsi kereslet.
  • BaLeeX
    Igazad van.
    Nem tudom hol olvastam, de egy ilyen sorozatgyártásban préselt lemez előállítási költsége 10ft környékén van. (sőt lehet, hogy még ennél is alacsonyabb mert én kevesebbre emlékszem)
    És valljuk be ha belegondol az ember akkor ez nem is annyira lehetetlen. A legolcsóbb dvd lemezek 50-60ft vannak és mivel ezt úgy préselik bőven igaz lehet a 10ft. Ottvan még a csomagolás, a doboz stb. Mondjuk itt 2dvd + dobozok + csomagolás nagy tételben ha 500ftba kerül már sokat mondtam.

De hogyan lesz ebből 9000ft?

Ezzel is az lesz, mint a jóbarátokkal. Szépen lerippelik és évadonként elférnek 1-1 dvd-n xvid-be és xvid lejátszókkal néve különbséget nem fogunk látni a dvd verzióhoz képest... (mivel a hang is csak stereo és a képminőség sem a legjobb, mivel nem mai sorozat ezért főleg nem)
  • Waterhorse
    Hát erről beszélek!
    Kinek éri ez meg? Oké, hogy 2 havonta jelenik meg, de összesen mennyi is lesz az a 11 évad? 88 ezer forint körül, aztán mi vagyunk a hibásak ha nem fogy a cucc, meg a szoftverkalózok, hát mennyenek tudják hova!

Én akkor sem tudnám megvenni, és nem is venném, ha nem lenne illegális csere-bere a neten. Ez az amit meg kéne értetni a csőlátású jogvédőkkel. Mi nem nekik akarunk kersztbe tenni, hanem a saját magunk életét akarjuk színesebbé és szórakoztatóbbá tenni másfél órára egy film esetében pl. Akárhogy is, ha nem tudnám illegális forrásból beszerezni, az a középosztály amelyik annyi jövedellemmel rendelkezik mint mi (sajnos ma ezt nevezik ma középosztálynak) egyszerűen nem tudja megvenni magának eredetiben, még ha akarja is, meg vagyunk fosztva a szórakozás eme formájától. Tehát rétegeknek gyártják! Csodálkoznak, hogy nem lehet eladni? Az irreálisan magas ár miatt nem lehet!

U.I.:
    Tegnap jelent meg, de már este láttam, vkinek megvolt az összes DVD tartalma isoban:)) Már csak idő kérdése és annyi lesz ebből, és a rippekből is, mint csóró emberből:))
  • Curtis
    Hali,

Ez nagyon drága. (legalábbis nekem az) Így csak a legelvakultabbak fogják megvenni. Én is meg akartam venni, de mikor láttam, hogy ennyi, inkább nem.
  • Waterhorse
    Én majd a szinkronizált ripeket írom ki DVD-re:))
  • STREEX
    Látom nem olcsó:).Én épp most írtam ki a kedvenc 50 részemet egy dvd-re
  • Punker
    már tudom mit hoz a húsvéti nyuszi :)
  • Darkboy
    Az a http://dvdrent.hu

Napi max 3 film, 1 hónapra 3000 Ft! Akinek viszont van dual dvd írója, annak szrencséje van, mert gyorsan ki tudja írni dvd-re!
  • winnie
    bittorrenttel is szedhetőek, viszont tény, hogy a dvd-r-ek általában strippeltek (extra mínusz, olykor menü is), de:

igazából nem nagy pénzért valamelyik netes dvdkölcsönző segítségével, havi 3000 forintért (ebben benne van a házhozszűllítás is), annyi dvd-t másolhat le az ember, amennyit nem szégyell.
  • Waterhorse
    Az Ürge:)))Ez jó:)))
    Amúgy tényleg ebben lehet vmi. Csak annyira nem használok ilyeneket, hogy erre a lehetőségre nem is gondoltam. Sztem nagy mértékben erkölcstelen, és elítélem ill. elzárkózom előle. Ennek ellenére ha a szökség úgy kívánja inkább fizetek 240 Ft-ot egy ilyenért mint 8 ezret az eredetiért. Ha azonban mégis tud a srác vmi ingyenes letöltési lehetőséget erre majd a jövőben, akkor remélem megossza velünk is:))
  • Bandee1987
    pl. fizetős ftp-re gondolt sztem az ürge...onnan meg lejön kb. 1 nap alatt...
  • Waterhorse
    Hehe, és honnan? Azt persze előre nem tudom megmondani, hogy mennyi embernek lesz meg. Erre már gondoltam én is, és azt tudom csak, (ha ez lehet mérvadó) hogy a Jóbarátok DVD ISO-ira rákerestem DC-n. Megvolt kb. 2-3 embernek 1-2 évad az eddig megjelent "XY" évadból. A Kapcsolatukról meg annyit, hogy 64k-sok 2 szabad slottal azok is foglaltak. Szóval hálás lennék ha már most előre megdobnál egy tippel, hogy honnan akarod majd letölteni DVD-ben, viszonylag gyorsan, ezalatt azt értem hogy legalább 2 hét alatt lejöjjön napi 5-7 óra töltés mellett, hmm? Ja és nem beszélve arról, hogy ha 1 évad nem 1 korongon lesz rajta. Ma már DVD akkor evidens, hogy mindeféle extrával, werkfilmel és interjúval akarom megszerezni.
  • Darkboy
    csak 4x?

Én a tv3-on 1x, a piasaton 3x, az rtl-en 1x, és a coolon eddig 1x, mingyá megyek nézni, cső :)
  • KG21
    én meg nézem minden nap, pedig már az összes részt vagy 4-szer láttam
  • Darkboy
    hehe, én nem töltöm le szar ripben, én dvd-ben töltöm le :P