bf422.jpg
GY.I.K. * Mielőtt kérdezel katt ide! * FAQ
Katt ide! --> cdkulcsgenerator_tuvok <-- Katt ide!


Katt ide! --> Battlefield 1942 GameSpy javítás <-- Katt ide!

BF1942 szerver, stabilabb, lagmentes, német.:
-=[ aX ]=-- (CD and Origin) Address: 94.23.196.155



DTG! --> Aktualis szerverek <-- DTG!

  • DOGMAN
    #589
    Jó ez a T34-Tigris vita, idéznék Földi Pál: A Waffen SS története című könyvéből.

    "Az összes német harckocsi közül egy sem gyakorolt olyan lélektani hatást az ellenségre, mint a rettegett Panzer VI., a "TIGRIS".
    Az 55 tonnás félelmetes páncélosnak 88 mm-es lövege volt, és olyan erős páncélzata, hogy elölről szinte kilőhetetlennek számított. A "TIGRIS" viszontminden páncélos kilövésére képes volt, ráadásul azok lőtávolán kívül. "TIGRIS"-sel harcolt például Michael Wittmann, a második világháború legeredményesebb harckocsizója, (138 ellenséges harckocsit és 132 ágyút lőtt ki két év alatt. megj:DOGMAN) a Waffen SS tagja.
    Az utolsóként kifejlesztett német harckocsi a Panzer VI. "KIRÁLYTIGRIS" nehéz páncélos. A 69 tonnás, széles lánctalpú szinte elpusztíthatatlan szörnyeteg volt. Elölről egyet sem lőttek ki közülük. A Waffen SS az ardenneki offenzívában, illetve a "Tavaszi Ébredés" magyarországi hadműveletben használta, az előbbiben üzemenyag hiánya miatt, az utóbbiban a mocsaras terep miatt nem tudott győzedelmeskedni."

    Ezek talán elfogadható tények.
    Véleményem szerint a T34-es könnyű manőverezhetőségével, nagy sebességével nehéz terepen, valamint jelentős létszámfölényével "győzte le" a Panzer-eket.
    És az 1942-től hadba állított Panzer I. még nem vette fel a versenyt a szövetséges tankokkal.
    Csak a Panzer IV-es sorozat-tól mondható az esélyegyenlőség harckocsik terén.

    Megörökített a történelem olyan tankcsatát is mikor a - hogynemondjam tuskó - orosz parancsnokok éjjel "elvakítás" céljából hatalmas fényszórókkal szereltették fel harckocsijaikat.
    (ez tuti komoly)
    A németek röhögve lőtték ki az irányadó fényekkel felszerelt orosz harckocsikat. Mondanom sem kell az összes otthagyta a fogát.