Qwerty4: Kasztot olyat választasz ami tetszik.
Ha nem ismered a játékot akkor nézz szét a neten, olvass el pár ismertetőt, gondold végig, hogy varázsló akarsz-e lenni, vagy tolvaj, vagy harcos, vagy vegyesfelvágott. Az alap kasztok tartalmazzák mindet, de csinálhatsz te is magadnak külön kasztot.
Nehézségi szintnél szerintem jó a közepes. Nem lesz túl nehéz a játék, de könnyű se.
bgabor: Na ja, de a specializáltnak is megvan a szépsége:)
Pl. az általad említett ork közelharcos legyőzhetetlen közelről, de varázsló ellen már necces. Főleg ha a tulajdonságaid nyomják le izomból.
Viszont filóztam pár páncél+varázslat kombón és azon gondolkodom, hogy mibe kerülne megcsinálni mondjuk egy Heavy Armor + Feather varázslatot. Már ha ez az. Mert ha jól emlékszem van olyan ami a súlyt csökkenti.
Azért egy 50-90%-kal csökkentett súlyú heavy armor durva lenne. Ugyanez a nehezebb fegyverekre. Szinte az egész cuccos max lenne 15-20 kiló, ami már egy magasabb szintű varázslónak is dícséretes.
Modba meg olyanba gondolkodtam, hogy csinálni kellene egy szütyőt amibe annyit pakolhatsz és azt amennyit tudsz, a súlya viszont csekély lenne. Viszont véletlenszerűen tűnnének el belőle a cuccok:) (Másik dimenzióba került és elvitték/megsemmisült/stb. stb.)
Vagy lehetne pénzváltó papírokat is berakni ahelyett, hogy sok pénzt adunk a kereskedőnek vagy, hogy az árucsereberélési trükkel szórakoznánk a kereskednél.
Adott címletű váltóért adott értékű árut cserélhetnénk be.
Bár ez már túlbonyolítás lenne:)