27013
  • Qwerty4
    És a tőrt hol lehet szerezni ha tönkremegy?
  • herczeg
    a harcosok céhének telvanni ügynökös küldijére gondolsz? ottvan húsz méterre a calderai bányászkolóniától

egyébként én úgy csinálom ahogy a való életben is csinálnám ha elküldenének ide oda. megkérdezném hol van. ilyenkor megmondják hogy melyik nevezetes hely környékén van és odamegyek és ott összehaverkodok egy őrrel vagy valakivel a kocsmába és tőle megtudom a pontosabb helyét.

ezt a térképet használom időnként ha olyan helyre akarok menni ahova nem küldött senki és nem tudom megkérdezni, nincs rajta minden barlang meg kereső sincs benne, de tök jól néz ki

egyébként itt egy offline map, ezen mindent meg lehet találni csak beírod a nevét ez meg ugyanaz csak online. de inkább keresgéljetek a játékba szerintem sokat ront a hangulaton ez a gpsezés

off
    asszem ha végeztem a magyar morrowindel végigtolom az obliviont vámpírral? valaki próbálta már?
    on
  • Randal
    Qwerty4:
    Andrano kripta vagy Balmora körül van, vagy Caldera fele, ha jól emlékszem.
    Azért meg csak ne jelölje már be azt, hogy mit csinálj. Gyerekek, ez egy RPG, nem kisvasút, hogy idemegyek-odamegyek aztán tovább.

TomDantes: Menj vissza aztán közöld az ürgével. Legfeljebb fizeted zsebből. Vagy a fene tudja.

Mr_No_Name: Nézd meg a végigjátszás mit ír. Ha nem segít és nagyon azt az utat akarod járni akkor meg tudom nézni.

envoka: Mint ahogy Qwerty4-nek is írtam: Nézz szét, járkálj, stb. stb.
    Vannak dolgok amiket nehéz megtalálni, de általában mindent könnyen megtalálsz, mert vagy az út mellett van, vagy csak arrafele tudsz könnyebben menni.

Ne gondoljátok azt, hgy ezt a játékot gyorsan végigviszitek, ha tényleg játsznai akartok. Ha csak a küldetéseket akarjátok megcsinálni, akkor hajrá.

• Qwerty4
    OK. :)Én se találom ezt a rohadt kriptát, már 2 órája keresem.Nem lesz ez a játék egyhamar kijátszva az biztos...

Na és még egy kérdés, Dren ültetvényen vagyok, hogy lehet valami erősebb kardot vagy valamit venni, szerezni?
    A jelenlegi az alap egyszerűen elhasználódik, nem jó semmire, csak az ökölharc marad és akkor fagy a játék.
  • envoka
    A konkrét esetre nem tudom a választ mert a mágus céhel nem foglalkozom.
    Azt azért nemhiszem hogy semmi infót nem kaptál a helyet illetőleg. Általában amikor megkapod a küldetést, tedd fel az összes kérdést az illetőnek, ami a küldetéshez kapcsolódik. Nem kell mindjárt elrohanni. Meg kérdezösködj máshol is.
    Mellesleg szerintem is tényleg nehéz tájékozódni még akkor is ha az ember nagyjából tudja a célt. Én pl. már második napja keresem a tolvajok barlangját Caldera mellett. Elméletben tudom hogy északra, a hegyen túl van, mégsem találom. Elkeveredtem már a világ mittudomén milyen részére, azóta léptem 20 szintet, szereztem 3 Deadric fegyvert.
    Úgyhogy így sem jártam rosszul, de mégis bosszant a dolog.

• Mr_no_NaMe
    Ért itt valaki a TES:CSben történő küldigyártáshoz (emberek szövegeinek összekapcsolása a naplóval stb) vagy egyszerű dialógusíráshoz? Mert elakadtam egy Choice résznél és kb 6 órája nem jövök rá mit nem csináltam jól :S
  • TomDantes
    Lenne egy kérdésem, Harcosok Céhe Vivec-i küldetések, negyedik feladat, pénzbehajtás. Nem az a kérdésem hogy hol van Mallapi mert az meg van, meg benne a halott.
    De ügye 2000 a tartozás, nála meg csak 500- volt, most ilyenkor mi van?
    A végigjátszás szerint fizethetem saját zsebből is a tartozást, de nekem nincs annyi pénzem.

Szóval, most ilyenkor mi van?
  • Qwerty4
    És az ilyesmikkel mit tudok kezdeni?
    Azt mondja a csaj a varázslók céhébe, hogy menjek el az Andrano családi kriptába.
    Na de az hol a rákba van?Térképen sehol sem jelöli.Világtérép is egy nulla.
    Egyszerűen nehéz eligazodni ebbe a játékba.Ráadásul az útjelzők is nagyon bénák.
  • Qwerty4
    Kösz.
    Basszus, hogy nekem egy végigjátszás böngészése hogy nem jutott eszembe.
    Akkor kettő is van ebből a cellából és én az alsó szinti üreges kéz celláiban kerestem.
  • Panzerfaust
    Itt a megoldás a kérdésedre, emg pár esetleg felmerülőére is.
  • Qwerty4
    Megnézem, ott van egy utazólámpás, azt hordozgatom.Klassizkus fáklya nincs.
    Egyébként a polcokon kellene legyen?
  • Randal
    Lehet, hogy fáklyát kell használni hozzá.
    Van benne egy-két iylen trükkös dolog, hogy fény nélkül nem látod.
    Nekem valamiért a helységek lettek sötétek és a saját készítésű modomban is sötétebbek a szobák.
    Remélem nem csesztem el semmit se és nem változtattam meg a fényerőket...
  • Qwerty4
    Megakadtam.
    Keresem a varázskockát Hospatnak, valahogy így hívják.Elmentem a helyszínre, ott tudom, hogy az üreges kéz cellái halyiségben kell legyen.De egyszerűen nem találom ott.Hova van elrejtve? :(
    Mindegyik dobozban megnéztem.
  • herczeg
    itt van hogy ki milyen Open spellt árul
  • mabbak
    Pár éve mikor először játszottam volt egy zárnyito varázslatom. Most megint elővettem, végigjártam egy rakat varázs-árust, de vhogy nem sikerül megtalálnom, aki sejti mire gondolok, az legyen szives beirni, hogy hol és kinél lehet megvenni. Köszi...
  • herczeg
    sztem nemnagyon számít a faj, a különleges képességek csak az első pár szinten nyújtanak érdemleges előnyt, az a +/- 10 tulajdonságpont 2-3 szint alatt bepótlódik, és a skillekkel is hamar fel lehet zárkózni. nekem az első karim egy dai-katanát lóbáló medium armoros (asszem, de aztán az is lehet hogy heavy) khajiit volt, és vele játszottam legtöbbet, 65ös szint körülig nyomtam fel szal majdnem 100%os kari volt
    aztán volt nekem is egy lándzsás alkímiás gyíkom, meg egy boszorkányvadászféleség faelfem...
    az meg hogy mennyire karakterhű, háát, hallottunk már törpe druidáról is

most meg egy sima adventurer darkelfel nyomom, kis miszticizmus, meg átalakítás az ellenfélszívatás okán, ha meg közlejön lekardozom...
    de az alkímiát messziről kerülöm, mert ha egyszer elkezdem művelni nem bírom ki hogy ne használjam ki a trükkjét

mostanában énis legkinkább harcosokkal nyomulok (neverwinterII-t és a motb-t egy ork harcos-barbárral nyomtam végig. dual weapon, jobbkézbe egy fattyúkard, balkézbe egy törp harcifejsze, mindkettő jól megenchantolva. iszanyat hanulatos szerintem), de a neverwinterI idején inkább druidákat/rangereket favorizáltam. shapshifter class nálam mindent üt, örök kedvenc sajnálom hogy a kettőből kihagyták.
    ezígy most egy kicsit off lett a végére

alkímista tanfolyam erre, be kéne már rakni a morrowindhq-t bannerba
  • b-type
    nana :))
    Egy ork harcosnak egyszerű is a harc. Testfelépítéséből adódóan sem lehet egy virga szablyavirtuóz...meg hülyén is nézne ki :DD
    Egy harcos az minden csatát maga vív meg, ez benne a nagyszerű szvsz.
    Mindig kiteszi magát a kockázatnak, és mindig belemegy a bajba...egy ork pedig ráadásul mindig a legnagyobb bajba, nem a második legnagyobba, hanem a legnagyobba :)
    Nem bonyolult harcost játszani, de sztem szimpatikus karaktertipus.

• Panzerfaust
    Szerintem ide is érvényes az örök szerepjátékos szabály, kezdőnek harcos a jó. Egyszerű, könnyű, élvezetes(bár kinek, mi), a játék elsajátítására ideális. Főleg mivel szerintem egy elsődlegesen mágiára épülő karakterrel igen kicsi a sikerélmények elérésének esélye kezdő szinten. Tolvajjal jobbak az esélyek, de annak meg stealth, ami meg alacsony szinten lófasz kategória, igaz kimaxolva, meg maga az istenkirályság.
  • Panzerfaust
    Az oblivional szemben egyáltalán nem töltődik vissza, ez tényleg lassabb, egyedül alvással tudod regenerálni. Na msot a recepthez egyrészt kell egy nagyon könnyen összeszedhető alapanyag, valami piros bogyós cserjének a levele, msot kapásból nem vágom a nevét. Kell még hozzá pottom egy adag daedra szív lütyinként, vagy akár a viharelemntálokból kinyerhető valami, asszem valamilyen só. Szóval elég macerás beszerezni a második felet.
    Életlütyi fronton jobb a helyzet, olyannyira, hogy a keleti parton igen gyakran egymás mellett nőnek a cuccosok, pontosabban a rizs, emg a marshmerrow, de használhatsz még vmilyen gyökeret is, nagy vastag növényből lehet kinyerni, vagy búzát is. De minél magasabb a képességed, annál több tulajdonságát ismered meg a hozzávalóknak.

(teszem hozzá végre egy olyan kérdés, amire látom értelmét válaszolni, a manalütyikkel Én is küszködttem, hogy honnan szüljek)
  • Randal
    Qwerty4: Kasztot olyat választasz ami tetszik.
    Ha nem ismered a játékot akkor nézz szét a neten, olvass el pár ismertetőt, gondold végig, hogy varázsló akarsz-e lenni, vagy tolvaj, vagy harcos, vagy vegyesfelvágott. Az alap kasztok tartalmazzák mindet, de csinálhatsz te is magadnak külön kasztot.
    Nehézségi szintnél szerintem jó a közepes. Nem lesz túl nehéz a játék, de könnyű se.

bgabor: Na ja, de a specializáltnak is megvan a szépsége:)
    Pl. az általad említett ork közelharcos legyőzhetetlen közelről, de varázsló ellen már necces. Főleg ha a tulajdonságaid nyomják le izomból.

Viszont filóztam pár páncél+varázslat kombón és azon gondolkodom, hogy mibe kerülne megcsinálni mondjuk egy Heavy Armor + Feather varázslatot. Már ha ez az. Mert ha jól emlékszem van olyan ami a súlyt csökkenti.
    Azért egy 50-90%-kal csökkentett súlyú heavy armor durva lenne. Ugyanez a nehezebb fegyverekre. Szinte az egész cuccos max lenne 15-20 kiló, ami már egy magasabb szintű varázslónak is dícséretes.

Modba meg olyanba gondolkodtam, hogy csinálni kellene egy szütyőt amibe annyit pakolhatsz és azt amennyit tudsz, a súlya viszont csekély lenne. Viszont véletlenszerűen tűnnének el belőle a cuccok:) (Másik dimenzióba került és elvitték/megsemmisült/stb. stb.)

Vagy lehetne pénzváltó papírokat is berakni ahelyett, hogy sok pénzt adunk a kereskedőnek vagy, hogy az árucsereberélési trükkel szórakoznánk a kereskednél.
    Adott címletű váltóért adott értékű árut cserélhetnénk be.
    Bár ez már túlbonyolítás lenne:)
  • Qwerty4
    Milyen kasztot érdemes választani?
    És milyen nehézségi szintet egy még kezdő szerepjátékosnak (nekem)?
  • bgabor
    Szvsz sokkal élvezetesebb vegyes karakterrel játszani, mint specializáltal. A varázsló még csak csak, de például eszembe nem jutna egy ork közelharcost indítani. Túl egysíkú lenne a harc.
  • bgabor
    El tudná árulni valaki, mi az alkímíában a mana potion és a healing potion receptje?

Az oblivionnal ellentétben sajnos csigalassúsággal töltődik vissza a mana, szóval szükségem lesz a potionokra.
  • Qwerty4
    Hello.
    Miért fagyhat le print screenelés közben a játék?Akkor is lefagy ha a Fraps működik mellette, akkor is ha nem.
    A játék fényképezését hogyan lehetne letiltani?Arra nem lenne szükség.
  • Randal
    Van benne valami, de az én karakterem egy kalandozó (saját fejlesztés), szóval a harchoz ért leginkább.
    A Morrowindben leginkább azt kell(ene) megállni, hogy ne avatkozz bele azoknak a céheknek vagy házaknak az ügyébe akikhez nincs sok közöd.
    Igaz, a szerejáték célja az is, hogy ezeket kijátszd (ha lehet) egymás ellen, de itt nincs igazán ilyenről szó.
    Nem baj, hogy meg lehet csinálni szinte az összes küldetést, de szinte semmiféle következményt nem látok.
    Igazság szerint ez nem is baj, mert maga a játék kárpótol sokmindenért:)

Kíváncsi leszek a Tamriel Rebuild MOD-ra ha egyszer elkészül:)
  • SaGa
    Ez is egy megközelítése a dolognak. Szerintem a kaszthűen kijátszott karakter meg azért jó, mert ugyanazt a játékot több szemszögből is végig lehet játszani az elejétől ismét. Ugyanazokat a feladatokat teljesen másképp kell megoldani egy mágussal, mint egy tolvajjal, vagy egy nehézpáncélos paladinnal. A TES jtékokban 10+ féle "kasztot" tudsz kijátszani és ha ba is tartod azt, hogy mindegyiket a neki megfelelő fegyverzettel, képességekkel használod csak, ahány kaszt, annyi féle élmény még a Morrowind is, ami (lássuk be) meglehetsően egyenes vonalú, ha a főküldetéseket követjük. Ha még a fajok korlátait is figyelembe veszed és nem csinálsz tolvajt vagy varázslót egy orkból, vagy nehézpáncélos harcost egy khajjitból, még szebb lesz a dolog...
  • _Atti_
    marhanagy ez a kép..:D
  • Randal
    Nem tudom te hogy vagy vele, de én régebben is szerettem a vegyes karaktereket. Pont amiatt, hogy majdnem mindenhez ért egy kicsit. Igaz, egyikből se ért fel arra a szintre mint a specializált karakterek, de sokszor hasznát lehet venni a többi tudásának. Plusz szeritnem földhözragadtabb, emberibb egy ilyen karakter.

A másik meg az, hogy számítógépes játékoknál normális fejlődési rendszert nagyon nehéz kialakítani és nem is mindig sikerül.
    Vagy úgy tudják elérni a fejlesztők, hogy meghatározott pontszámot tudsz csak elkölteni (Deus Ex) vagy választás elé állítanak és aszerint tudsz fejlődni (Gothic). A Morrowind lehetőséget nyújt arra, hogy belekóstolj mindenbe, akár egy karakterrel is, de szerintem ezt nem olyan könnyű megcsinálni.
    Igaz, hogy a harcosom főképességei és másodlagos képességei majdnem a maxon vannak, de ez meg mindig okés a karakter fejlődési irányát nézve.
    Szeretném ezzel a karakterrel kipróbálni, hogy milyen lenne varázsolni, de szerintem nem igazán lesz egyszerű, pont amiatt, hogy azok a nem jelentős képességek között vannak.
  • SaGa
    A kulcs az utolsó 3 szó...

Mindenki abban a stílusban játszik, ahogy neki szórakoztató. Mivel nem asztalnál, többekkel együtt teszi, így rajta kívül senkit sem érint, ha nem "igazzy szerepjátékos" stílben teszi. én sem kedvelem a Vérpistikéket, és pont ezért kissé neheztelek a TES 3. és 4. részére, hogy lehetővé teszi a "vegyes karakter" kijátszását, de láthatóan ez kell a számítógépes játékosoknak, hát legyen ilyen lehetőség is. Aki meg egy-egy jól meghatározott karaktert akar kijátszani, legföljebb nem használja ki azokat a lehetőségeket, ami nem illik a kasztjához, fajához. kicsit fegyelmezettebb, összeszedetteb stílust igényel és van, akit ez szórakoztat, akkor is, ha így többször veszít mint nyer...
  • Panzerfaust
    Nem volt semmi baja, de én egy tipust szeretek játszani, ez az első meg dunmer volt aki ellőtt pár tűzlabdát majd kardozott, meg íjászkodott, és két lélegzetvétel között pedig kevert pár lütyit, amit azokból a házakból szerzett, ahol a tulaj csak rádkiabál, hogy tolvaj. Végigvinni, meg azért nem vittem végig, mert a szűkös angoltudásomból azt se nagyon vágtam, hogy van külön főküldi. A harcosok céhe könnyű volt, mert a kill az első szavak között volt amiket megtanultam. Bár ez inkább szomorú. Mondjuk ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor a két első szó amit megtanultam az ogre, és a knight volt, de az még warcraft2, az meg nagyon off.
    De hogy témánál maradjunk Én most egy argoniannal tolom, közepes és unarmored stilusban, lándzsával, lopakodással, alkimkiával, és a kiegészítő mágiákkal. Hát, hagy ne mondjam, nem egy oylan megtáp istenalak, mint az előző karim, de jó szórakozás kijátszani.
  • totya4
    Én szóltam be neki, de már sajnálom szegényt, megbánta, elsirattuk, kalap-kabát, béke :)
  • David2
    hát én pl ennél is tapasztalatlanabbul álltam neki anno Morrozni 2002ben, s a kezdőfaluból kijutás is kihívás volt, egyrészt akkor láttam először ilyesféle összetettebb rpgt, meg angol tudásom is szerenyebb volt ugyebár. S még sem tettem félre a játékot, valamilyen formában képes volt megfogni.

Lehet h lazadio is hasonlóan kezdő, s szeretne játszani, s csak megkérdezett vmi eget rengetőt, itt a fórumon. Személyeskedő reagálásod, mindjárt az első mondatban valóban nem volt szép dolog.

Most nem célom egy off vita felszínen tartása, csak arra szeretnék rávilágítani, h mindenki kezdte vhol.
  • totya4
    Na és mi volt a baja a "félrefejlesztett öszvér kari"-dnak hogy nem tudtad vele végigvinni a játékot? Egy rpg-t én nem szeressek oktatásból végigvinni, tehát az én karim is vegyesfelvágott lesz :)
  • Randal
    :D:D:D
  • Panzerfaust
    WTF? Őszintén tegye föl a kezét, aki nem azzal kezd el egy játékot, hogy megnézi az inventoryban az irányítást, uram bocsá szeméylre szabja azt. Vagy ezek ilyen beteges perverziók?
    Tudom, hogy mindenki utálni fog mostmár, mert itt teszem az agyam, de azért erőteljes romlást érzek a színvonalban. Van valakinek olyan kérdése amire még könnyebb megtalálni a választ?
  • szami2
    köszi
  • peppino3
    TAB
  • szami2
    Sziasztok!
    Én ma kezdtem el a játékot és az lenne a kérdésem hogy hogyan lehet azt megcsinálni hogy lássam a karakteremet ne csak a kardját(ha egyáltalán lehet).
  • tibor16
    Jah - tényleg így van.
    Tudomásul vettem, hogy ezzel így kell játszani. Ettől független, nekem marad a véleményem :), és nem szeretném, ha félreértene aki olvassa a hsz-em, ettől még szeretek vele játszani. Többet nem fogom elő hozni, - igérem :)...
  • Panzerfaust
    Hát nemtudom, én akkor kezdtem el játszani, amikor még a nyelvet sem értettem, ennek ellenére öszehoztam, egy igen félrefejlesztett öszvér karit, amit mégis 30 valahányas szintig húztam és végigvitte a harcoscéhet. Tudott az mindent varázsolni, kardozni, alkimia megatápságra is hamar ráébredt. Asszem a negyedik karakteremmel akadtam el és kezdtem az interneten keresgélni, na akkor találtam meg a morrohq, isten áldassa a nevüket, de gyakorlatilag csak végigjátszások miatt kellett, meg a modok miatt volt jó. (reklám helye==> de tényleg istentelen jó oldal, minden fönnt van, és a legtutibb, hogy amikro én küldtem be tippet, azt is kitették: ) ) Szerintem pont az alapok az egyértelmüek, és utána jönnek be az apró nüanszok. De akkor megkövetem magam, lehet hogy magyarul nehezebb elkezdeni.