erre mondtam, hogy inkább rontani szokott a minöségen...
jaigen, vámpírkodás. kicsit utánaolvastam, és egy fórumon már találtam vámpír karaktert. egy harcosféléböl lett, 11. szinten, és épphogycsak "túlélte" az átváltozást. a módszer ugyanaz mint a Daggerfallban, be kell cserkészni egy vámpírt (több vámpírklán van akik harcban állnak egymással), és hagyni, hogy rádharapjon jónéhányszor, van egy százalék(elég elenyészö), hogy megfertözzön... ezután pár nappal "meghalsz", és ha épp nem napsütésben ért a halál (barlang, lakás ilyesmi) akkor naplementével felkel a vámpír kari. lényeges tulajdonságnövekedéssel (Daggerfallban +20mindenre volt) jár, pár plusz képességgel meg egyebekkel. onnantól a napfény nagyon durván sebez, a szentelt helyek is (templom...), elég kevés kereskedöt lehet találni aki éjszaka is nyitva van ráadásul szóba áll egy vámpírral... de úgy néz ki csináltak rengeteg vámpír-küldetést is, és (ahogy az mp3-akat hallgatták páran) meg is lehet gyógyíttatni a fertözést (ki akarna ilyet??? :D) másokat nem lehet megfertözni (szinte lehetetlen lett volna leprogramozni...), de onnantól nem gond egy "lakatlan" házat találni ahol elalhatsz nappalra... csak ne törjék rád a városi örök az ajtót... szóval van vámpírlét, és buli :)))