• Lysandus
    Nem tudom, a Gothic is egy jó játék, de elsősorban a nagyon jól eltalált atmoszférája miatt. Ugyanakkor hozzám az Elder Scrolls sorozat áll közelebb (hangsúlyozom, hogy a Gothic nálam ötöst kapott, az EC-ék pedig 5*-öt! ), mégpedig azért, mert a Gothic kötöttebb. Gondolok itt arra, hogy nem csinálhatsz varázslatot, varázstárgyat. Ott nagyobb a hangsúlya a kötött küldetésmeneteknek. Az EC-kben pedig megcsinálhatod a különböző küldiket, de ha nem az sem gond. Nézzétek meg a MorroHQ-un a beküldött karikat. Ha akarod lehetsz a sötét oldal fejedelme, vagy épp bármi más. Ilyen szempontból nekem a Gothic sokkal inkább kalandjátéknak tűnik, míg az EC-ék tényleg rpg-ék, egy olyan világgal, ami egy jól kidolgozott keret. Hangsúlyozom: én sosem játszottam klasszikus dobokockás rpg-ét, de a fantasy irodalom nagy rajongója vagyok. Ilyen szempontból az EC sorozat sokkal inkább olyan, mint egy keretvilág, mint pl Cherubion, vagy Ynev. Sokféle sztori elfér benne. És minden sztorihoz tartozik egy karakter. Míg a Gothicnál (2) gyakorlatilag három lehetőséged van: vagy lovagként, vagy zsoldosként, vagy varázslóként viszed végig ugyanazt a sztorit.

Mondom mindezt úgy, hogy a Gothic harcmenete szerintem tényleg jobb. Bár én az FPS nézetet jobban szeretem. A Morro "jobb egérgombot tartom vmeddig lenyomva" harcánál még a Daggerfall és az Aréna egérsalapálós módszere is jobb volt sztem.