Végre én is eljutottam odáig, hogy kipróbálhassam neten keresztül az online mod-ot. Mivel nem nagyon akadt, akivel tesztelhettem volna, ezért gyorsan összedobtam egy másik gépet, amin még éppen fut a játék.
Nos, meg kell mondanom, hogy eleinte többet vártam ettől a mod-tól.
A tapasztalatok:
==============
- A csatlakozásnál és a Transplant-nél nem volt probléma.
- A karakterek megjelenítése:
Az 1-es számú gépen: Proba1 nevű karakter hiba nélkül jelenik meg, másik karakter (Proba2) helyett egy "Fargoth the Muppet" nevű Fargoth figura álldogál.
A 2-es számú gépen: Proba2 nevű karakter hiba nélkül jelenik meg, Proba1 nevű másik karakter Proba1 néven jelenik meg ugyan, de hiányos az öltözete.
- NPC-k: Míg Proba1 az adott NPC-t már rég földbedöngölte, Proba2 vígan társaloghat vele, tehát az NPC-k szinkronizálásáról kb. ennyit.
Ugyanakkor én úgy gondolom, hogy már az is nagy előrelépésnek számít, hogy eme lelkes kis csapatnak sikerült létrehoznia a single player játékok közti LAN-, illetve online kapcsolatot. A többi szerintem csupán idő kérdése. Ne ábránduljon ki senki ebből a projektből, hiszen minden kezdet nehéz.
A csapat oldaláról letölthető egyébként egy ún. "MWScriptExtender Developer Package", ami tartalmazza a forráskódot is. Így aki jártasnak érzi magát a C++ programozási nyelvben és rendelkezik elég szabad idővel is hozzá, az tanulmányozza kedve szerint, esetleg tegyen építő jellegű javaslatokat a csapat fórumán az erre szánt topic-ban.
Továbbra is várom a véleményeket és tapasztalatokat.