• steweee
    egyenlőre én is csak gyűjtögetem,még csak a vizuális dolgokon vagyok túl, de talán azh a legfontosabb is.úgy telepítsd hogy alapjáték - tribunal- bloodmoon, aztán rá az 1.8.20-as .exe és a bloodmon scriptes data file, ami javítja a küldetéseket a bloodmoonban.ekkor a legmagasabb verziójú játékot kapod. aztán a morrowind.ini fájlban módosításokat hajtasz végre:
    Show FPS=1 - ha szeretnéd látni mennyivel fut, más jelentősége nincsen
    Max FPS=60 ebből a max fps a lényeg,bár a peccsek miatt már nem fagy mint az alapjáték, ártani nem árthat, a belső terekben megugrik nagyon az fps és ESETLEG lefagyhat, bár nekem peccselve sosem fagyott csak az alap
    Number of Shadows=4
    Maximum Shadows Per Object=1 - kicsit lejjebb veszed mint az eredeti ha esetleg nem menne túl jól
    UseLinear=0
    LinearMethod=1
    LinearValue=3.0
    LinearRadiusMult=1.0
    ;
    UseQuadratic=1
    QuadraticMethod=2
    QuadraticValue=16.0
    QuadraticRadiusMult=4.0
    így állítod át lineárról quadraticra a fényárnyékot, állítólag szebb és gyorsabb, én nagy eltérést nem tapasztaltam, de rontani biztosan nem ront
    Screen Shot Enable=1 beszúrod ha nincs benne ilyen sor, bár azt hiszem a kiegek feltelepítése után belerakra alapból és játék alatt print screen-t nyomogatod
    a legfontosabb a textured_signs_0808 bár az egyik legrégebbi, de a legjobb olvasható táblafelirat mod, választék van bőven, nekem ez jön be leginkább.betterheads_1.1, betterbodies_v2.1,npc replace3 már színvonalassá teszi a karatkereket, nincsenek többé szögletes vonások, sok szép új arc, az npc-s meg egyedivé teszi a főbb npc-ket.visual pacd 2.11, visual pack xt2, visual pack 2.2 nature SOKKAL szebbé varázsolja a tájat, nem túl nagy erőforrásigénnyel. a legtöbbet a betterbodies lassítja.legközelebb az ambient soundsot próbálom ki, de ahhoz előbb kicsit kalandozok a világban hogy tudjam mit és mennyit javít rajta. bár állítólag nagyon sokat, és biztosan így is van.
    tehát eddig a peccselés,a grafikai alapjavítások és majd a hangeffekt javítások megvannak,következő lépések lesznek a különféle visual dolgok, fegyver, páncél köpenymodok tesztelése, aztán a harci modok amik kombókat és egyebeket adnak, aztán ház modok és egyéb új területek. kérek mindenkit hogy eddigi tapasztalatait ossza meg velünk. vannak akik még nem vagy csak keveset játszottak a morrowinddel, és mostanra egy új, sokkal szebb és jobb játék lett belőle mint megjelenésekor volt. segítsünk egymásnak, mert itt nem csak annyi hogy felteszem a legújabb peccset, több ezer mod közül kellenet válogatni. engem leginkább a legújabb és/vagy legjobb fps optimizer érdekelne