• steweee
    nekem megvan. miskolc
    igaz, talán tényleg úgy kellene bekategorizálni a páncélokat hogy mennyire terhelik és korlátozzák a mozgásban a viselőjét. mert egy olyan harcos aki az ügyességére támaszkodik, az csak olyan vértet fog viselni ami hajlékony és könnyű, hogy tudjon benne ugrálni, bukfencezni, hajolni, kitérni,és csak ha mindenképpen eltalálják nyújtson vmilyen védelmet a páncél.a közepes páncélok a kevésbé ügyes, de nagy távolságokat bejáró karakterek kedvence, ami súlyához mérten nagy védelmet ad de mégis adott esetben lehet benne menekülni is ha úgy adódik, vagy éppen úszni.a nehéz páncélt inkább csak csatára lehetne felölteni, abban kalandozni sztem élettől elrugaszkodott, bár ez egy játék, de mégis.úgy lenne jó hogy a heavy armor nagyon erős lenne(az is)viszont inkább csak célirányosan kemény ellenfelek ellen öltené fel az is aki egyébként viselhetné mert elég erős hozzá, mert abban nem lehetne kalandozni(úszni, futni, ugrani).engem leginkább az zavar hogy mondjuk a medium armor képzettség 70, a heavy armor 30, akkor ha ráadok az egyik kezére medium váll és karpáncélt, a másikra heavyt, a mediumos oldal nagyobb védettséget ad. ez teljesen hülyeség, és ua igaz az összes kiegészítőre. a testpáncélnál vmilyen szinten még elfogadható lenne, de inkább úgy kellett volna megoldani mint az nwn-ben, hogy ha vki nem ügyes de erős, akkor érdemes csak nehéz páncélt viselni, viszont a többi képességét ez korlátozza(futás ugrás lopakodás úszás)nem kellettek volna a játékba külön páncélképzettségek, a páncél nélküli védettséget meg simán számíthatná a sebesség+ügyesség beszámításával, és a pajzsok is rátennének a védettségre,nem csak blokkolnának
    ami azt illeti, én nem tudom megállni hogy nem tréningeztessem a karaktert HA MÁR LEHET, és sztem még sokan így vannak ezzel.az lenne jó ha csak kb olyan feltételekkel lehetne mint amit leírtam, és úgy már rögtön más a helyzet