The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok

Most szereztem meg a morrowind-et az összes kiegészítõjével együtt és az lenne a kérdésem,hogy a patcheket telepítés közbe tegyem fel,vagy elég letölteni a legutolsót és miután feltelepítettem a bloodmoont akkor csak azt az egy patcht tegyem fel?

hehe. 😊 Gyorsabb voltál 😄

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Ez egy küldi nem? Ha jól emlékszem az Arch-mage adja. 😊 Csak sajnos mages guild küldikre gyúrtam és . 😊

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

DonnieBrasco
Hja, gondolom a Mage guild fõnök, Trebonius küldetését szeretné megoldani. Én azt a küldit még nem csináltam meg, de elvileg 3 õsi dwemer könyvet kell hozzá összeszedni - javítsatok ki ha hülyeséget írok.

DB

A ti kung-futok nem erős!

EqUiNoX
Hát nem akarok önreklámot, de az Oblivion vagy Morrowind HQn olvasd el az Elder Scrolls menüben a Dwemer és Chimer írást. Bennevan minden a "szegény" dwemerek igencsak balul elsült próbálkozásáról ;] De ezek a törpök nem "olyan" törpök mint amelyre az ember gondolna.. Hasonlít, de azért nem azonosokak a Forgotten Realms, és egyéb fantasy világot törpéivel. De kétségtelen, hogy hasonlít...

[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]

DonnieBrasco
Gergõ: ki lehet deríteni, de elég hosszadalmas... ***SPOILER***

Tel Fyr labitintusában üldögél a te embered 😊

DB

A ti kung-futok nem erős!

Ki tudja mi történt a törpökkel?
Mert Vivec, Dagoth Ur és Yagrum Bagarn sem tudja!
Vagy ezt nem is lehet kideríteni a játékból?

THX!!!

Szerintem ez a családod szerencséje...
Ami pedig a fordítást illeti... Nos, tavaly kezdték el ezt a fordítást csinálni, és a szöveg mennyiségét tekintve korrektül haladnak. Maga a szöveg lefordítása és beírása egy dolog, viszont a srácoknak azzal a problémával is szembe kellett nézniük, hogy sok szöveg linkelve van, ezek kiszedéséhez pedig egy programozóra volt szükségük. Ezen a problémán meg is bukott néhány bátor próbálkozó. A másik dolog, hogy azért nem lehet XX%-os verziót ebbõl a fordításból kiadni, mert a játék nem lineáris, vagyis akár 95%-os fordításnál is találhatsz a játék legelején olyan könyvet, amely még nincs lefordítva.

Keress a Khadgar-on, az Azjol-Nerub-on, a Bronzebeard-en és a Bloodscalp-on.

littleNorbi
nem tudok levest fõzni.

littleNorbi
a Morrowindhez az 2005-ös év elején jutottam hozzá...

Akkor a tóban lévõ lyukba mássz be, intézd el az ott lévõ zombifajzatot, és ha küldetésszerûen nyomod, akkor biz. jönnek...

Ki korán tejfel, fenékig aranyér [FlyFF]

Kurty
lécci help nekem valaki mert már megbolondultam nem támadják meg a falut a vérfarkasok és idegesít már mindent megtettem amit csak lehetett kétszer átnéztem a naplót a küldetéseket is megcsináltam mégsem jönnek 😞 írjatok már

PiszkosFred
Miert? Ha fõzöl egy levest a családodnak, akkor leülteted õket az asztalhoz, majd ha felforrt a víz, megkínálod vele õket? Merthát hiába csak 40%os a leves, de egyék meg? Aztán belerakod a sót, és ismét megkínálod õket, mondván már 50%os stb... Ha kész lesz, mindenki megkapja. Addig marad a szótározás, vagy más játék. Jó ez így, inkább legyen egy végleges tesztelt, mint egy összecsapott béta vacak, ahogy a játékfejlesztõk dolgoznak mostanság, de ez egy másik történet...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Kurty
ja #22901

Kurty
Valaki help nekem, már bosszant nagyon az a vérfarkas 😞

ollie
"szóval ez egy lusta banda"

Ez azért durva volt. Tudod mit? 3 év alatt megtanulhattál volna annyira angolul, hogy szinte mindent megérthetnél a Morrowindben. Te aztán nagyon lusta vagy.

littleNorbi
csak még azt nem értem, hogy miért nem adtak ki egy nem végleges verziót pl. 80%-osat.?

PiszkosFred
"szóval ez egy lusta banda."

Ezt pedig azért nem kommentálom, mert ezzel magadat minõsíted, és ez pont elég, nem kell mellé egy komment tele cenzúrázott szavakkal...

PiszkosFred
Akkor rosszul hallottad. Az a csapat, akik jelenleg fordítják és már valahol 80% körül járnak, nem a megjelenés után kezdtek bele közvetlenül, hanem késõbb. Amit te adtál linket, az nem magyarosítás - csak hogy tisztázzuk a dolgokat - hanem a kezelõfelület és az egyes tárgyak magyarítása, minden más angol. Aki akarja, használja, az õ dolga. Aki pedig meg akarja várni a tényleges, minden elemében magyarított játékot, az várjon még egy keveset. Ennyi.

"Tehát nem hiszem, hogy 3 évig kell magyarosítani egy játékot."

Az a baj, hogy nem vagy tisztában a dolgokkal. A játékban több tízernyi oldal szöveg van! Szerinted mennyi idõ mindet lefordítani, egyeztetni a kifejezéseket, és eltárolni újra a játékban? Megsúgom, utóbbi két szakasza a dolgoknak gyerekjáték, az elsõhöz képest. A legtöbb játékos magasról lesz*rja a játékban található könyveket, feljegyzéseket, és bele sem olvas. Így persze nemcsoda a kételkedés.. (arról nem beszélve, hogy mint írtam, a csapat nem a megjelenés napjától fordít, és az általad megadott fordítástól - hálaisten - teljesen független.)

Tövábbi kérdéseid ha vannak, tedd fel nekik ITT

Lehetõleg ne azt, hogy mikor lesz kész....

littleNorbi
szóval ez egy lusta banda.

Amúgy Ezen az oldalon van magyarosítás a game-re.

littleNorbi
Úgy hallottam hogy azóta magyarosítják a játék amitóta megjelent.
Tehát nem hiszem, hogy 3 évig kell magyarosítani egy játékot.
De,ez az én véleményem...

PiszkosFred
_Atti_ : Kérdezted a SoD 2 kapcsán mi újság, amikor legutóbb szó volt róla, illetve az általam tévesen folytatásnak nevezett projektrõl. Most láttam, hogy a Summiton kinnvan a hír a csapat új weboldaláról, rajta infóvala közelgõ SoD kieggel kapcsolatban. Gondoltam szólok, hátha érdekel még a dolog: http://clone.ufrealms.net/aoa/modules/news/

Ha már te is láttad, ez esetben sorry és nem szóltam ;]

Kérdés!
Hogyan lehet lopni személyektõl?

Asus A7N8-EDelux Barton2800+(2300Mh) 2x512MbDDR Geil Leadtek G-Force6600GT

Köszönöm, az volt a gond, hogy elõzõleg jártam már itt és kinyirtam az iparost és már nem volt a barlang elött. De szerencsére a barlangba nem jártam.

Igen, ennek így kéne történnie. Nem találtam rá utalást, de lehet, hogy napszak függõ, hogy mikor beszélsz a figurával. Most így nem rémlik, hogy gondom lett volna azzal a küldivel...

Kurty
császtok, már elég sokat játszottam és már ott vagyok ahol a vérfarkasoknak elvileg meg kéne támadni skaal-t! feljöttem a tóból wind-eye mondta menyek vissza a faluba õ majd késõbb jön, beszéltem egy emberrel az azt mondta heart-fang látni kíván el is mentem azt mondta hogy menjel el majd késõbb beszél velem, na elvileg most ha kimennék akkor kéne hogy jöjjön a vérfarkas a faluba!! kimegyek oszt semmi, visszamegyek-kimegyek oszt semmi lécci írjatok mi lehet mert már kezd idegesíteni!!

PiszkosFred
Sajnálom ha fáj az igazság, egyáltalán nem bántó szándékkal írtam, iróniának szántam, úgy látszik ez a kritikus pont nálad.. Ez van...

grebber
Látom te is a jól bevált FPS- szöveget nyomod eléggé uncsi már.
Attól még hogy valaki játszik fps-el nem azt jelenti hogy mással nem is játszik.Tehát légyszives melõzzél az efféle megnyilvánulástól.

Next PC upgrade: 2022

PiszkosFred
Az tény hogy a magyar játékfejlesztõk a világ elitjében vannak, de lássuk be, kevés magyar nyelvû játék jelenik meg, illetve úgy fogalmazok, kevés játék jelenik meg egybõl magyar nyelven. Így aztán - nomeg az életben is - nem árt egy kis angol tudás, amit ilyen játék kapcsán tökéletesen lehet csiszolgatni, vagy akár elsajátítani. De nem akarok szentbeszédet, tisztában vagy te ezzel ;] Kár hogy angol tudás nélkül a legtöbb szerepjáték és kalandjáték kapcsán fél vagy egy évet kell várnod hogy játszhass vele. Végülis FPS-sel is el lehet lenni, egy ideig... ;]

Calderából elindulsz észak felé, az elsõ elágazásnál balra, aztán a következõn megint balra, így feljutsz egy hegyre, mely a Caldera Mine Office-hoz vezet. Ott áll egy íjász, õ az elsõ célpont, a többiek bent vannak a jobbra található barlangban.

Esrohnoil
Akkor asszem neked Gothic is kilõve... <#szomoru2>

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

grebber
Persze ezzel magamat járatom le de nem érdekel "városokban beszélgess az emberekkel" mintha kurvára tudnák angolul 😊

De majd egyszer kiprobálom a tengõdõ életet,azt leirom mit tapasztaltam.
Szóba nemnagyon elegyedek senkivel sem 😊

grebber
De csak az olyannal nem amit értelmetlennek találok.
De mindenki mást talált értelmesnek.

PiszkosFred
Tudom hogy találsz másik játékot amivel a közeli jövõben jól fogod érezni magad, DE. Egyvalamit kellene megértened, hogy ebben a játékban nem kell küldetéseket csinálnod ahhoz, hogy történjen valami. Nem találod a házat? Nabumm, hagyd a fenébe. Ha mindenáron kötõdni akarsz valakihez, van még 10-12 szervezet, akik örömmel látnak a soraikban. De mint írtuk, fogj egy kardot, egy pajzsot, szerezz valami ruhát, és indulj el a világba. Mindegy merre, csak menj elõre. Ha megtámadnak, fuss el/lopakodj el mellette/öld meg, stb. Vagy menj el a kikötõkbe, esetleg SiltStrider járatokra, és utazd körbe a világot, járkálj a városokbanm beszélgess az emberekkel. Ha egy ilyen körutazás után is azt mondod, hogy inkább hagyod, akkor oké. De adj egy esélyt a játéknak, és ne valami sz..ros kveszt miatt menjen el a kedved.

a Morrovind HQ-n minden céh feladata le van írva.
Különben te nem játszol olyan játékal amihez nincs magyarosítás?
grebber
Ez igy konkrétan akkor kilöve majd ha lesz full magyarítás akkor a küldetést csinálom ,mert addig ez igy számomra értelmetlen.

Nem való ez a játék még neked.
Várj még pár évet és közbe gondolkodj.<#conf>
PiszkosFred
Senki sem mondta hogy öld le. Ez nem fps, hogy halomra ölök mindenkit aztán vigyorgok. Mint a hétköznapi élet: dolgozz, vándorolj, vadássz, keress pénzt, vagy kincset, éld az életet egy alternatív "világban", amit jelen esetben Tamrielnek, azon belül is Vvardenfellnek hívnak. Lehet könyörtelen mészáros is, de akkor szerintem most hagyd abba a játékot, mert 2-3 nap múlva meg fogod unni ezt a stílust, és rájössz hogy elfecseréltél pár napot... Elõzd meg e problémát ;]

grebber
Most lehet hogy parasztnak tünök,(lehet az is vagyok),de ennek igy mi értelme hogy csak vándorlok meg aki jön leölöm meg amit találok felveszem,eladom stb?

Hali!

Ha van köztetek valaki aki emlékszik, hogy hol találom a Televani kémeket a Calderai Eboni bányába-bánya elött, segítsen mert sehol nem találom öket. Sem a bánya elött sem a bányában. Fighters guild küldetések.
Remélem egy más alkalommal már nem nyirtam ki õket.

PiszkosFred
Errõl szól az összes Elder Scrolls játék. És akkor még a modok által nyújtott új élményekrõl nem is beszéltünk... ;]

Bandew
Ez a lényege. :-)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

grebber
De ezt kb 100000 évig lehet ne csinálni.

ollie
Pedig nem volt nehéz megtalálni azt a házat.

PiszkosFred
Ettõl még élhetsz a játékban, és csinálhatsz azt amit akarsz. Nem kötelezõ feladatokat csinálni, legyél vándor, egy hobo, és járd a vadont, csinálj amit akarsz, ölj, lopj, csalj, hazudj, vagy akár segits a rászorulókon, ezer és ezer lehetõség... ;]

grebber
Egymagam sokáig elvittem a gamet nagyon lol.
Kezdödött a game azt ugatta a paraszt hogy menjek valami faluba vagy hova és ott észak-dél-kelet-nyugat vagy mittudom már hol van egy ház és oda menjek na ezt a házat nem találtam.
Ennyit rólam. 😞

PiszkosFred
A hasonló fantasztikus hozzászólásokat inkább mellõzd plz. Csinálják becsütelettel, semmi szükség rá hogy valaki úgy szóljon be a csapatnak, hogy egy betût nem segített nekik... Egész jól állnak, elõbb utóbb kész lesz. Aki játszott bármelyik Elder SCrolls játékkal, tudja, hogy a játékos szabadságánál már csak a játékokban fellelhetõ írásos anyag a nagyobb ;] De addig is Grebber menj - az általad hõn szeretett - GameStarra ;]], az ottani fórumon van a csapat hivatalos fóruma, és ott olvasgass a fejlemények tekintetében. Vagy morrohun.uw.hu

littleNorbi
hát ha így haladnak akkor talán 2007-re elkészül.

grebber
Nem lehet tudni mikorra készül el a teljes magyarosítás?