galocza#23484
játszottam mind2vel (és ez ritkaság, mert én is inkább cyberpunk/postapoc kedvelő vagyok, nem szeretem a fantasyt), és mind2 jó, mind2 megfogott.
de megvalósításban ég és föld, és ha döntenem kellene (és kellett is: csak az mw van meg eredetiben, kiegészítőstül), akkor 1értelműen morrowind.
emlékszem, amikor új voltam ebben a topikban milyen perverznek tartottam, hogy valamelyik oldszkúl mw betyár évek óta játszik vele, ikszedik karakter stb, és még nem vitte végig. most már értem, és csak arra várok hogy legyen egy kis időm újra nekiesni. mert morrowindben LEHET bóklászni, kalandozni, élni. nwnben minden megbecsülésem ellenére sem, és nem hat meg cserébe a dnd bonyoláltság, a sok használhatatlan varázslat stb. abban a rengeteg zseniális ötletecske fogott meg, apróságok, mellékküldik, ilyesmik. megjegyzem, nekem (a legtöbbekkel ellentétben) tetszik a mw fejlődési rendszere, az egyetlen hibája hogy a magamfajta maximalista rpg-antitálentum kimaxolhatja menne az összes tulajdonságot a master trainereknél (ilyenkor kellene önuralom meg vasakarat de nincs 8).
a morrowind marad etalon.