• mir
    #69
    az AMD nem érdekel senkit???
    tudod ha van 2 vaci új rendszer, akkor azok között nem csak a név számít, hanem az is, hogy az egyikre van 100000000000 program, a másikra meg vagy 100, meg hogy az egyik 10*annyiba kerül.
    és arra még mindíg nem válaszoltál, hogy mit gondolsz a 8 McKinly vs. 8 HAMMER kérdésről, pedig nagyon érdekelne, hogy ebbe hogyan tudod belemagyarázni, hogy az osztott rendszerbusz az egyetlen út, mert az osztott rendszerbuszon kívül nincs is más megoldás, mert az osztott rendszerbusz überkirály, mert intel.
    a POWER4et nem nagyon kellene összwehasonlítani a McKinlyvel, mert a McKinly akármennyire is jó, a POWER4 azért még mindíg gyorsabb. meg ha olyan nagy koponya vagy, akkor azzal is tisztában leenél, hogy a teljesítmény nem egyenesen arányos az órajellel.
    bár te biztos jobban tudod.
    az AMD mitkereshet az ulttrakonzervatív 64bites piacon?
    kik voltak eddig a 64bites piac??? akiknek volt rá pénzük. azzal, hogy az AMD olcsóbban is elérhetővé teszi a 64bites megoládását, nem a mostani 64bites piacra akar betörni, hanem kibővíti azt a saját vevőkörével, akiknek eddig nem vlt pénzük 64bites rendszerre, de most meg még olyat is vehetnek, ami rendesen a falhozvághatja akár a nagygépeket is.
    a specint egig csak az int számításokat méri. én erre nem alapoznék. csak azért nem, mert a mai programokban sokkal hangsúlyosabb szerepe van az elágazásoknak, azelágazásbecslésnek, a cache-használatnak, és a ciklus-kezelésnek. ez utóbbiban mind a 2 proci elég jó, a cache-kezelés meg eléggé titkolt algoritmusok alapján megy, (meg az McKinlynek előreláthatólag 3*annyi cache lesz, mint a SLEDGEHAMMERnek)elágazásbecslésben az intelt csak az nem nyomja le, aki nem akarja(AMD, intel SUN... ezek mind jobbak e téren) az IF egységek, emg egyértelműen az IBM felé billentik a mérleg súlyát, ugyanis nekik 2 van belőle. de ha nem 1 mérőprogrammal, hanem valami értelmes szerverprogrammal hasonlítanád össze a power4et a McKinlyvel, akkor sokkal jelentékenyebb különbséget tapasztalnál.
    ja, és nemtom, honnan van neked McKinly teszteredményed? az a proci 1 7pecsétes titok, és még a fejlesztői verziót sem küldték ki a nagyobb cégeknek...bár neked biztos van szabadbejárásod az intel laborjaiba, és ott kedvedre tesztelhetsz mindenféle processzorokat, annyit, és akkor, amikor csak akarod. vagy ha nem, akkor csak talán nem a hasraütéses módszer választottd?