Érdekes, vicces illetve ciki történeteket várunk bátran!!
  • Róka
    #57
    Szüret szabályai!!

    Sose kezdjük borivással a napot, a reggeli bor megfekszi a gyomrot, rátelepszik a mozgásközpontunkra ,és kettőslátás is kialakulhat.
    Taoasztalt szüretelő törkölypálinkával indítja a reggeli féldecis kiszerelésben,ennek kiváló az értágító hatása, meg a muslincák sem jönnek ránk annyira mint a bor esetén.

    Lehetőség szerint keveset tartózkodjunk a napon, a szeptemberi-októberi napsütésnek még van ereje,könnyen okozhat szédülést,kóválygást,egyensúlyi zavarokat.Ha tehetjük akkor vonuljunk a pince hűvösébe,a megfáradt,kitikkadt szervezet itt tud igazán "feltöltődni".

    Ernyőt ,botot sose vigyünk magunkkal a pincébe,ez tudniillik a lépcsőn való lezuhanásban akadályozhatja a biztos talajfogást,plusz a poharakat is leverhetjük vele,ami újabb bajforrás kehet

    A lopót mindig kézzel fogjuk, így szabad kezünkkel megtámaszthatjuk szüretelő társunkat.

    Sose vedeljük a bort csak hörpöljük, kortyolgassuk.A vedelő borivó unesztétikus,beárnyékolja az egész szüretet,valamint a saját kezére is rá szokott lépni.

    Óránként ,jöjjünk fel a pincéből ,és nézzük meg hol tart a szüret.Ha tőkék között szemlélődünk , kapaszkodjunk erősen a karóba, lábunkat próbáljuk meg ciklikusan egymás elé rakni.

    Pincelépcsőre ne feküdjünk le aludni,mert átesnek rajtunk poharastól lopóstól.

    Reggelre ne ijedjünk meg a táskás szemű,piros orrú embertől a tükörben.Megvan szegénynek a baja.....!!!

    Remélem,hogy még nem késtem el a jótanácsaimmal!!!!!!

    Kellemes BOROZÁST NEKED!!!
    Üdv.a MENTOR