Várok mindenkit, akit érdekel a téma, gyakorlott, vagy profi TA-zó, testelhagyó
  • Anaid
    Te meg ezt fogd fel: nézem magam atükörben és amikor így, másképp nézek fényhatás nélkül is tágul a pupillám, na ez orvosilag mit jelent? Több infót enged be vagy szerinted ezt is behallucinálom magamnak, hogy úgy tudok másképp látni, hogy közben valamilyen folyamat hatására kitágul a pupillám, utána meg ha nem akarok így látni visszaáll normál állásba? Hát persze, hogyne, ez a legkényelmesebb, mivel ilyenről még nem hallottatok, nem olvastatok, hát hülye szegény, mi? Ha pedig nem így nézem magam, akkor normálisan és jól látok, mint bárki...Voltam szemészeti vizsgálaton is, semmi.Nem tudom, hogyan, de tudom bizonyos szintig befolyásolni. Szóval mit érzékelek és hogyan ilyenkor? Ja, sosem iszom, nem drogozok...még gyógyszereket sem szedek. Ha érdekel még fogalmazásgátlót sem, nincs rá szügségem, mivel nincs senkim jó ideje.
    Megértenétek végre, hogy egészséges vagyok és pszichésen sincs több vagy komolyabb bajom, mint bármely embernek? Hogy írhatsz olyat, hogy nem adnak információt a valóságról ezek a szerinted hallucinációk? A te agyad adhat csak "tiszta képet" a valóságról? A jól megszokott álltalánosan elfogadott képet, amivel nem kell kibírnod, hogy ha akarod ha nem kilógsz a sorból? Miért működne jobban a te agyad az enyémnél? Azért mert megfelel a normáknak?
    Leírtad, hogy mi a baj szerinted velem. Válasz: szerintem veled meg az a baj, hogy úgy állsz hozzá a dolgokhoz, mintha minden mérhető lenne, holott okos vagy és te is tudod, hogy nem minden az. Azt is tudodo, hogy a tudományos eredmények messze nem fednek le minden valóságelemet, de kötöd az ebet a karóhoz. Szerintem okosabb vagy annál, hogy minden ilyen mérhetőek és bizonyíthatóak szöveget valóban komolyan is gondoltál volna. De tudod mit, számold ki, hogy most hány kiló szeretetet és hány kiló haragot közvetítettem feléd...Meg az is baj, hogy nem tudsz csak egyszerűen rábólintani, hogy oké, nem mindenki úgy gondolkodik mint én, de ez nem is baj, hisz unalmas lenne, ha mindenki mindenre csak bólogatna. Ha folyton én is azt írogatnám, hogy igazad van, tied a nagyobbik csomó, már rég nem beszélgetnénk itt semmiről sem...Bevallhatnád, hogy baromira meguntad volna, ha folyton csak annyit írnék, hogy igen, meg ja, meg szerintem is. Konstruktív vitát is csak azzal az emberrel lehet folytatni, akinek eltér a véleménye és az ilyenekből baromi sokat lehet tanulni is...Már ha valaki akar tanulni, új dolgokat megismerni. Ha a suliban a tanáraid is folyton azt mondták volna, hogy nem magyarázok meg semmit, amit nem értesz hát sokkal kevesebbet tudnál ám, mint most. Azt írtad, itt ismeretterjesztés folyik, nos alapfeltétele, hogy érthető legyen mások számára is és tájékoztató jellegű, nem fölényes lekezelő.
    Megint nem írtál semmit arról, hogy az "álom" az ún. valóságban is megtörtént nem is egyszer. Ezt is szimpla hallucinációnak neveznéd?
    Hát jó, éljetek csak a "lehetetlenek" hálójában, ha tetszik...Én meg tudom amit tudok, de ezek után végleg feladtam és nem fogok róla beszélni itt. Talán még nincs kész a jelen arra, hogy befogadja, hogy nem is annyira lehetetlen...Sok embernek sok ez, úgyhogy igazatok van, jobb ha nincs is ilyen, mert lehetetlen.