ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Ability
    SZVSZ 6800GT!
    Hogy miért? Hát komoly indok nincs, mivel nem igazán térnek el egymástól! Legalábbis a teljesítményt tekintve egyik sem haladja meg a másikat jelentősen. Itt inkább ami imponáló lehet, az a szolgáltatások/támogatások. Ez esetben viszont a 6800GT a nyerő a PS3.0 stb... miatt. Bár az ATI üdvöskéjében is felfedezhetünk olyan újítást, mint pl a valamivel továbbfejlesztett textúra tömörítés... :) Kicsit dob a sebességen, de jelentős szerepe nincs!

HDR: Mind a két kártya támogatja, de a programok többsége (és itt most hirtelen csak a Far Cry jut eszembe) egyelőre az NVidia megoldását támogatják... Bár ez is olyan dolog, hogy állítólag 9800Pro-n is be lehet izzítani a HDR-t szóval ebbe ne menjünk bele, mert én sem tudok pontos dolgokat mondani, csak azt amit tapasztaltam.

Végül is a döntés rajtad áll, neked kell eldönteni, hogy melyik az imponálóbb, de az tény, hogy bármelyiket is választod sok különbség nem lesz. Apró dolgok csupán. Mivel a 6800GT egyelőre fejlettebb ezért választottam/ajánlottam ezt a kártyát.

(Sokan szoktak ilyenkor azzal jönni, hogy tök 8 a PS3.0 is, mert nem használja ki még szinte semmi, mire meg megjelennek tömegesen azok a gamik, amik ki is használnák ezt a képességet, addigra az ATI csúcskártyája is tudni fogja. Én erre azt mondom, hogy ha most vásárol az illető, akkor "tök 8", hogy mi lesz 1 hónap múlva, mert nem akkor fog vásárolni, jelenleg meg a 6800 sorozat a fejlettebb, így ezt ajánlom! És ezt most ’csak’ azért mondtam el, hogy felmentsem magam minden ilyen téren való vitától, mert ez egy gyakori eset, csak sok elfogult ember nem képes felfogni, és elgondolkodni, hogy azt a kártyát nem 1-2 hónapra veszik az emberek, és hiába jelenik meg vele az ATI hamarosan, úgy sem fogja mindenki tömegesen lecserélni! Gondolom, ha valaki ilyen kártyát vesz, akkor általában hosszabb távra tervez!)

Azt hiszem végeztem