ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Dodo55
    #41212
    Köszi a válaszokat!

    "A kártyák 90% intelligens hűtéssel rendelkezik, azaz csak akkor pörögnek a ventik ha kell."
    Ez tiszta sor, de a tapasztalataim szerint pl. nagyon nem mindegy, hogy mekkora a hőelvezető felület és miből van, mire elég a GPU TDP-jéhez képest. És ezt ugye nem nagyon tüntetik fel túl egzakt módon a gyártók, ezért érdeklődök a válasz után mások tapasztalata alapján. Pl. az előző 270X DCU2-mön ha jól emlékszem full réz volt az egész cucc és sosem kellett emiatt annyira (hang alapján megítélve) pörgetnie a ventiket, mint a mostani RX480-amnak, amin ha jól látom csak alumínium a bordázat. Holott a TDP értékük pont egyforma (150W).

    "kb 10% van mindegyikben, de kb semmit sem ér, viszont jobban melegszik"
    Terhelési határon azért nekem simán 5-10fps-t tud már csak az jelenteni most az RX480 esetén, ha a performance korlátot 150%-ra állítom, ami elvileg csak a throttling határértékeket szabályozza. Bár hozzáteszem, a monitorom által támogatott 75 fps körül valóban az említett 5-10% jön ki :D

    Halkan mondom és egyben kérdezem közben, ha erre valaki esetleg rálát jobban, hogy mi lehet most a készletekkel? Sajnos úgy láttam, hirtelen több helyen lefogytak picit a napokban, pedig előtte nagyon televoltak. Ez lehet csak ilyen havi feltöltési ciklusok miatt van, vagy már le is ült volna az a plusz kínálati hullám, ami az Oroszországba szánt, de aztán végül Európába szállított kártyák miatt keletkezett?
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2022.04.29. 12:42:58