***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
Mivel 8800GT-t cserélek le, ezért különösebben nem számít szerintem az a plusz 4%. Legalábbis a növekményhez képest.
És akkor pár ok, hogy miért ezt választom :)
- az Nvidia nyákja rövidebb, ami az Én házam esetében jól jön, mert a raid vinyók majdnem pont mögötte vannak. Már a 8800GT melletti bekötése sem volt egy leányálom, és ahogy nézem az 560 pont akkora mint a 8800GT. Elég nagy gond lenne, ha hosszabb lenne a kártya (pedig egy Thermaltake Soprano házba lakik :) ).
- az ATI jobban melegszik
- a melegedés miatt hangosabb is (nagy valószínűséggel)
- a tesztekből is látszik, hogy az 1080p felbontáson eléggé kiegyenlített a két kártya teljesítménye, persze az ATI egy minimálisan mindig gyorsabb volt
- viszont az Nvidia kevesebbet is eszik (áram)
- és végső szóként, azok a játékok, amiket magam is játszom, az említett felbontáson közel egy sebességgel futnak, ami között az Én szemem az ég világon semmi különbséget nem venne észre :)
A fentiek alapján nem érzem hogy szívatnám magam ... sőt, ha már meg lett említve a nyák hosszúsága, úgy érzem, biztosan az ATI-val szívatnám meg magam jelenleg :)
És persze úgyis azt veszek, ami jól esik. Én jelenleg a fenti érveket tudom felhozni a választásom kapcsán :)