41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Solten
    Kedves Her Laca!

"Hol céloztam én az írásomban driver problémákra ,vagy hasonlókra?"

Lehet hogy szamomra nem volt egyertelmu, itt:

"Mi több a repkedő kollegák közül általában az ATI tulajok vakaróznak valami probléma miatt."

Ugyanis regebbi szim.-ek eseten van egy-ket driverhez kotheto anomalia, volt mar errol panasz.
    Rendben, azt elismerem hogy nagyon leszukult differencia, rendkivul kielezett lett vegre a verseny a ket gyarto kozt. Ez csak nekunk jo :)
  • DIESEL DOG #35012
    Ezt bogarászd át... saját tapasztalat... ;)
  • Her Laca
    Jut eszembe:) Nekem meg pár piros:)
  • Her Laca
    Kedves Solten:) Hol céloztam én az írásomban driver problémákra ,vagy hasonlókra?
    No de ne kezdjünk el vitatkozni aszondom. Ami feltűnik ,hogy még mindig az egy másfél évvel ezelőtti szöveget fújjátok,de ennek mára semmi de semmi alapja nincs. Semmivel nem rosszabb VGA-kat kapsz az NV-től,mint az AMD-től. Van hol az egyik jobb van hol a másik. Pont.
    Aztán ,hogy kinek mi tetszik az magánügye különben,vagy ki mennyire ért a catalisthoz(én nem és nem is akarok foglalkozni vele:D)vagy az NV driver beállításokhoz. Szerintem ebben jobb az NV de szerinted meg nem. Na most akkor mi van? Te engem biztos nem fogsz meggyőzni ,és gondolom én se téged:) Úgyhogy Béke!:)Neked a piros ,nekem a zöld:) így kerek a világ.
  • Solten
    Nos, mivel a ket ellenfel az 5870 es 6950, akkor nezzuk eloszor az 5870-et; 6k HUF-al olcsobb mint az 560 Ti, terhelve 5W-al fogyaszt tobbet, tehat mire megsporold az aramszamlan a plusz 5-10W-ot es a 6 ezer Ft-ot, vegul is csak cirka 10 evre van szukseged
    Melegedes: Pl. a 6970 84 fokra megy fel terhelve, 40%-os venti fordulat mellett... Hangja semmi. Az 560 Ti is eleri a 75 fokot tehat nem nevezheto huvosnek.
    Ami kell neked az a 6870... :) Mivel hidegen hagy 4-5%, (a 6870 osszessegeben 5% lassabb az 560Ti-nel) es full HD-hoz is perfekt.
    A 6870 ~ 53 ropi, tehat csaknem egy tizessel olcsobb mint az 560 Ti, NYAK-ja rovid, kevesebbet fogyaszt (23W-al), kevesbe melegszik (terhelve 60 fok) mint az 560Ti... :))

#35004: az osszteljesitmenyt kell nezni, nem egy kiragadott jatekot. A Tweaktown tesztjei amugy sz@rt se ernek. Az OC kartyaval meg vigyazz, tobbet fogyaszt es jobban melegszik...
  • Solten
    Nem kell bemutatnod mennyire sz@rok tudnak lenni az nvidia-driverek is, volt par zold kartyam.
  • kifli
    ennyit simán rá lehet pakolni az 5870-re is...
  • Laza
    Na ja, ez a SOC verzió :)
    Én már meg is rendeltem, de csak a sima OC verziót.
    Az 900 mhz-n megy, bőven elég lesz az :)
  • arty
    gpu 1000mhz, 822 helyett :D

+25% órajellel nem csodálom ...

• Laza
    Egyébként most ahogy megint teszteket nézegetek, az általad javasolt Saphire kártya (abból is a 2GB-os) pl ebben a tesztben bőven alul teljesít:
    Link

Ez csak egy kép, de elég sok tesztet csináltak, és úgy látom mindegyiknél az 560 alatt teljesít.

• Laza
    Az tény :) De a kérdésének tárgyánál jobb választás :)
    Végülis neki kell tudnia mire akarja használni ... Plants Vs Zombies -hez tökéletes :D
  • arty
    és 23 ezerért ugyanugy nem jó szinte semmire :)
  • Laza
    Fontosabb kérdés az, hogy mivel szeretnél rajta játszani? Milyen játékokkal?
    Mert ugye ez a lap és valószínűleg a hozzá tartozó processzor nem éppen mai darab.

Körül néznék a helyedben egy kis upgradere. Pl itt van egy ilyen, csak úgy hirtelen:
    Vatera: Minőségi MSI 915P alaplap és proci garanciával - 10.500 Ft

Azt írja az emberke, hogy:
    "A hirdetett alaplaphoz van egy 2,93 Ghz-es 64 bites proci. 1 Gb memóriával és egy professzionális Ati Fire Pro V3700-as videokártyával összesen 23000 Ft volna egyben.(alaplap+proci+1 Gb memória+videokártya)"

Tehát 23k-ért komplett gépet kaphatsz, és még talán a kártya is jobb, mint amit Te kinéztél :)
  • kotszkaXD
    Wáo!
    akkor erről ennyit :D
    köszi a segítséget
    még jó hogy nem vettem meg :D
  • arty
    belemenne, képet is adna, de játszni azon ugyan ugy nem tudnál, mint a mostani integrálton - az 5200as eleve egy legalja hulladék, 12 ezerért brutális lehuzás, a PCI csatolo miatt baromi lassu.

ha játszani szeretnél, lapot és vgat is kellene venned... de lehet, hogy tápot, memoriát és processzort is.

...vagy egy konzolt :)

• kotszkaXD
    Sziasztokk! :D
    Van nekem egy Foxconn 845GV4MR(-ES) lapom.
    Sok játékom az Integrált VGA-m miatt nem megy.
    Szeretnék venni egy ilyet: http://www.olcso.hu/szamitogep/videokartya/zotac_5200_256mb_ddr_pci_videokartya-arak_123072966.html
    És itt vannak a lap tul.-jai:
    Mező Érték
    Alaplap tulajdonságai
    Alaplap azonosítója 06/29/2004-I845GV-ITE871-6A69VFXNC-00
    Alaplap neve Foxconn 845GV4MR(-ES)

Front Side Bus tulajdonságai
    Busz típusa Intel GTL+
    Busz szélessége 64 bit
    Valódi órajel 100 MHz (QDR)
    Effektív órajel 400 MHz
    Sávszélesség 3200 MB/mp

Memóriabusz tulajdonságai
    Busz típusa DDR SDRAM
    Busz szélessége 64 bit
    DRAM:FSB arány 4:3
    Valódi órajel 133 MHz (DDR)
    Effektív órajel 267 MHz
    Sávszélesség 2133 MB/mp

Lapkakészlet busz tulajdonságai
    Busz típusa Intel Hub Interface
    Busz szélessége 8 bit
    Valódi órajel 67 MHz (QDR)
    Effektív órajel 267 MHz
    Sávszélesség 267 MB/mp

Alaplap fizikai információk
    CPU foglalatok 1 Socket 478
    Bővítőhelyek 3 PCI
    RAM foglalatok 2 DDR DIMM
    Integrált eszközök Audio, Video, LAN
    Fizikai formátum Micro ATX
    Alaplap mérete 240 mm x 240 mm
    Alaplapi lapkakészlet i845GV

Elfutna rajta a VGA?

Köszi a választ előre is! :)
  • Laza
    És hozzáteszem, a 8800GT-vel is nagyon jó minőségben játszom a mai napig minden játékkal. Szinte minden elfut rajta 1080p-ben, high beállítással.
  • Laza
    Mivel 8800GT-t cserélek le, ezért különösebben nem számít szerintem az a plusz 4%. Legalábbis a növekményhez képest.

És akkor pár ok, hogy miért ezt választom :)
    - az Nvidia nyákja rövidebb, ami az Én házam esetében jól jön, mert a raid vinyók majdnem pont mögötte vannak. Már a 8800GT melletti bekötése sem volt egy leányálom, és ahogy nézem az 560 pont akkora mint a 8800GT. Elég nagy gond lenne, ha hosszabb lenne a kártya (pedig egy Thermaltake Soprano házba lakik :) ).
    - az ATI jobban melegszik
    - a melegedés miatt hangosabb is (nagy valószínűséggel)
    - a tesztekből is látszik, hogy az 1080p felbontáson eléggé kiegyenlített a két kártya teljesítménye, persze az ATI egy minimálisan mindig gyorsabb volt
    - viszont az Nvidia kevesebbet is eszik (áram)
    - és végső szóként, azok a játékok, amiket magam is játszom, az említett felbontáson közel egy sebességgel futnak, ami között az Én szemem az ég világon semmi különbséget nem venne észre :)

A fentiek alapján nem érzem hogy szívatnám magam ... sőt, ha már meg lett említve a nyák hosszúsága, úgy érzem, biztosan az ATI-val szívatnám meg magam jelenleg :)

És persze úgyis azt veszek, ami jól esik. Én jelenleg a fenti érveket tudom felhozni a választásom kapcsán :)
  • arty
    nem mindig szar a ref hűtés :)

innobol volt erre is ellenpélda: ők volt h a refnél is szarabbat raktak a kártyára :D
  • Her Laca
    Pl én nem érzem fanboynak magam,és azt sem érzem,hogy hátrányban lennék mert NV kártyám van.Mi több a repkedő kollegák közül általában az ATI tulajok vakaróznak valami probléma miatt. No meg aztán hogy 80 avagy 75 fps en fut valami az hú de érdekes.:)4% :)) Az mán különbség:D De különben nekem aztán tök mind1 ki mit vesz,vagy te mit gondolsz.Én bizonyos okok miatt nem veszek AMD videó kártyát ,ez az én dolgom,de például a procikat kedvelem tőlük.
  • Laza
    Na, nem, csak ezek is ref hűtéssel jönnek, csak példaként említettem gyártót :)
  • Solten
    A Techpowerup tesztjeben pl. 4%-al gyorsabb a 6950 az 560 Ti-nel... Ez a par szazalek 5-10 fps-t jelenthet (1920x1200). Ez nem arrol szol hogy ki mit preferal, akinek van egy kis agya azonos ar eseten a gyorsabb vga-t valasztja (vagy azonos sebesseg eseten az olcsobbat). Aki fanboy az csak szivassa magat nyugodtan...
  • Her Laca
    Már bocsáss meg de mitől gyorsabb? hagyjuk már azokat az 1-2 százalékokat,van ahol ez van ahol az a jobb. KB egyforma .
    Ti azt a retek ati AMD-t preferáljátok ,más meg azt a nyüves NV-t.
  • Solten
    56-57. Te dolgod ha Te is a lassabb es dragabb kartyat preferalod... :)) Amugy emlitettem hogy kb. egy arban van a gyorsabb 6950 az 560 Ti-vel...
  • arty
    szerinted a sapphire = inno? :D
  • samsung123
    hali! az lenne a kérdésem miért nincsenek többmagos videókátyák? Nem a több különálló processzorosak kérdem, hanem úgy mint a cpu-nál egy foglaltban több mag? ha ott már 6 magosok is vannak alacsony fogyasztással, Gpu-ban miért nincs elterjedve...hiszen teljesen logikus lenne már a többmagos garfikus kártyák hétköznapi elterjedése, mert vicces hogy miközben 6 magos procik van már minden sarkon, addig még 2 magos videókártya nincs is? Miért ne lehet a gpu magok számát olyan könnyen növelni mint cpuét? erre nem nagyon találtam leírást, meg választ. Mert mobilfronton( hordozható eszközökben) a többmagos Gpuk már kezdenek elterjedni. (ott már 4 magos-ak is)
  • Laza
    Mondjuk a másik sem rövidebb, de halkabb :)
  • Laza
    Az Asus a DirectCU II. -vel már túl hosszú :(
  • Laza
    58k-ért már Gigabyte-ot is vehetnél, miért vennél egy lapkagyártótól, aki 1-2 éve van a piacon, és aki még egy értelmes saját hűtési rendszert sem tud összedobni? :)

Van ahol nem olyan nagy a különbség :)
    De inkább az új fejlesztésű kártyára szavazok, mint a több mint 1 évesre. A DX11-es teszteken is jobban szerepel itt-ott.

• Laza
    Az a baj, hogy Inno meg társaitól Én sohasem fogok kártyát venni. Minimum ASUS, Gigabyte, esetleg MSI, Gainward, meg még 1-2.
    Eleve nem veszek már referencia hűtéssel kártyát, mert ahhoz, hogy használható is legyen, kell még ~10k, hogy vegyen rá az ember egy normális coolert.
  • arty
    nem lesz nagy előrelépés, azt tudod, ugye?
  • Puhos
    Szélesség x mélység x magasság?
  • Puhos
    Sziasztok!

Tervezem lecserélni a lenti konfigba látható vga kártyát egy VTX3D 5770-re. Az lenne a kérdésem, hogy az új kártya méretben akkor kb. mint az XFX HD4870-es?
    Köszi.
  • Laci82
    Átdugtam a másik kimenetre a kábelt a videókarin és eltűnt a csíkozódás,köszönöm a segítséget.
  • peter9228
    Ilyet egyszer nekem is csinált, nem csatlakozott jól a kábel. Próbáld meg kihúzni-visszadugni, kiegyenesíteni stb.
  • [HUN]FaTaL
    Monitor gyanús.
  • Laci82
    Kép a hibáról
  • Laci82
    Sziasztok.
    Ma elkezdett a monitorom érdekes jelenséget produkálni.
    Mi lehet a baj a vga vagy a monitor haldoklik?

• Her Laca
    Igazad van:) Jó az a 560 . Én is ezt venném a helyedben ,de én inkább Asust. De ez az én becsípődésem tegyük hozzá.
  • arty
    6950 64600ért