ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • SoDI---
    Nem tudom. Én is azon szívózom, hogy azt a GeCube X800 XT PE-t hozzam-e el a Mistral-ból, vagy az ASUS v9999 Ultra Deluxe-ot az e-connect-től (esetleg a debreceni MICO-ból, ott múlt héten volt majdnem 15 ezerrel olcsóbban, holnap hívom őket, hogy lesz-e még ilyen). Érdemes-e megvenni valamelyiket? Anyagilag semmiképpen, nagyon jól kell majd időzíteni az eladását, ha "csak" néhány tizest szeretnél bukni rajta a következő generációk megjelenéséig. Anyagi szempontból tehát ez erősen az a kategória, amit a Gazdag Papa befektetési tanácsai c. könyv úgy fogalmaz meg, hogy "a szegények és a középosztálybeliek csalhatatlan érzékkel találják meg, miként tudják a leghatékonyabban szemétté váloztatni a pénzüket" :-)) Ha az a kérdés, hogy ár/teljesítmény arányban megéri-e megvenni ezeket kb 150-ért, akkor a válasz szintén nem, hiszen így a legjobb szvsz most a 9800 pro. Viszont ott van a számunka legfontosabb szempont: élményben megéri-e? No ha full grafikás Doom3-at/HL2-t nézel, akkor a válasz egyértelműen IGEN! :) Utolsó fontos kérdés, hogy érdemes-e most venni ezeket, vagy várni egy-két hónapot. Na már most itt azt kell megnézni, hogy fog-e történni valami, amitől csökkenhet az ár. Elárasztják ezek a csúcskártyák nagy mennyiségben a hazai piacot? Meg fog jelenni a bolti kínálatban új, nagyobb teljesítményű csúcskártya? Mindkettő elég valószínűtlen. Ha lesz is 10-20 ezres különbség, az is csak kereskedő kérdése lesz. Ez az ASUS v9999 UD is van 170-ért, meg 150-ért ugye most is, és az X800-nál megvan ez a difi különböző boltokban. Ha az a kérdés, hogy MOST érdemes-e venni őket, akkor megint azt mondom, hogy igen. Csak figyelni kell majd a bazár-fórumokat. Ha kezdik a többiek is eladni a cuccot, akkor gyorsan neked is el kell. Ilyen egyszerű ez szerintem :-)