ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Balumann
    Gratulálok zsenikém, akkor leírom 20-jára is, hogy miket csináltam.
    Windows 7 ultimate x64 bit volt fennt, jól karban van tartva, full stabil. 1 egész délután csak azzal szórakoztam, hogy letörölgettem, és feltelepítettem különböző drivereket (uninstall, driver sweeper, eszközkezelőből is eltávolítva, így kipróbáltam 4 félét, legújabbat is, ati.com -ról leszedve). Ezekután felraktam a Windows XP SP3 (novemberig instalált frissítésekkel, más nem lett belenyúlva), ott is ugyanígy kipróbáltam a 9.12 -es, 9.3 -as, és 9.2 -es drivert. Alaplap biosát is frissítettem utólag + optimised defaultra állítás, procit is megpróbáltam felhúzni 2,4 -re. Ugyan az volt végig az eredmény, még a cod 4 se ment el 30 fps-el mindent teljesen levéve, arma 2 10 fps már a menüben, játékban mindent levéve szintén nem érte el a 20 fps-t. XP- n catalystban is próbáltam mindent ellenkezőjére állítani, akkor se lett jó.
    Tehát ezek után, szerinted a driver telepítést rontottam el, igaz? Mikor csak fel kellene telepíteni, és egyből jónak kéne lennie.

Nvidia-val is szenvedtem, mert ennek több hely kellett a C -n és véletlenül sem írta volna ki, hogy kevés, csak megállt a telepítő... de ezt sikerült megoldani, és végre fut normálisan, cod 4 teljesen fullon, lejjebb kellett vennem az egér érzékenységet. Arma 2 mediumon bár, de jól fut (az nyilván proci igényesebb), arma 1 szintén szinte minden high, very high -on full stabilan :-)

Egyik ismerősöm is mondta, hogy volt hasonló esete, hogy gigabyte alaplapba nem tudta beüzemelni az újabb Ati kártyákat (rendszergazda szakon osztálytársam). Sajnos nem volt alkalmam kipróbálni másik Ati HD -s kártyával, így nem lehet végső konzekvenciát levonni, mert lehet tényleg csak az a kártya volt hibás, vagy csak azzal a tipussal nem volt jó.