ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Nortu
    WOW! Jó kis buli, vita, balhé kerekedett abból, hogy megkérdeztem megér-e 21 rugót egy 8600GTS.
    Én a Tom's Hardware-en és a PH-en szoktam böngészni a vkari teszteket, és tisztában vagyok vele, hogy egy 8600GTS nem ad túl sok pluszt egy X1650XT-hez képest, de azért ad. Pontosan ezért volt a kérdés lényege az ár-érték arány. Mivel én sem ma kezdtem (kb. 12 éve), ismerem a dörgést, és eddig mindig sikerült összeraknom egy számomra optimális, kb. középkategóriás konfigot (jó, a mostani inkább már csak alsós). A pénzen túl ez a másik nehéz része a dolognak, valamiféle egyensúlyt találni a gép egyes összetevői között, hogy egyik se fogja nagyon vissza a másikat. Igazából most nem a pénz a gond (szerencsére nem keresek olyan rosszul), hanem az, hogy egyszerűen csak újítani szeretnék kicsit, de egyelőre még nem a komplett gépet. Ennek egyszerű oka az, hogy még nem érzek rá kényszert, mivel az általam használt gamék többé-kevésbé jól futnak. Ezért vetődött fel egyelőre (és nem hosszabb távra!) egy 8600GTS. Bevallom mielőtt beírtam úgy gondoltam, hogy 21e Ft-ot megér. Az pedig szerintem mese, hogy 6-7 ezerrel többért 9600GT-t kapok, mert az inkább 9-10e Ft. Ráadásul a mostani géphez túl erős volna egy ilyen, nem tudnám kihasználni. Egy 8600GTS-t még azért igen. Aztán majd úgy év vége felé, esetleg jövő év elején jöhet egy alaplap-proci-memória-VGA csere együtt. Ez a helyzet.
    Szerintem.