ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • [NST]Cifu
    -Az "egy irányba látás" érdekes kérdés, figyelembe véve, hogy mielött valamiről írok, mindig több fórumot és cikket is át szoktam olvasni - több szem többet lát elven. Javaslom tedd te is, olykor nem árt...

-"Nincs bizonyítva". Na innen látszik, hogy még arra se vedd a fáradtságot, hogy legalább elolvasd azt, amit belinkeltem. Oda copyztak be (forrással együtt) egy angol szöveget, ami az nVIDIA-tól származik!!!

"Only color+Z rendering is done at 4 pixels per clock, all other modes (z, stencil, texture, shading) run at 8 pixels per clock."

Erre írta Laa-Yosh:

"Ez itt kb. a lényeg, minden más a marketinges mellébeszélés.

Ha egyszerre akarsz kiírni a framebuffer memóriába és a Z-bufferbe (ezt csinálja a játékok legalább 99%-a), akkor 4 pixelt tud órajelenként lenyomni.

Aki esetleg nem ismerné (úgytünik neked nem ugrott be a név), Laa-Yosh munkája az, hogy 3D grafikát csinál, jelenleg éppen a Mithis nevű magyar szoftware cégnél. És egy ici-picit ért is hozzá, elég, ha szétnézel a HWSW.hu fórumain. Szóval ha ő ezt írja, (és senki sem volt képes erre megfelelő cáfoltatot adni) akkor elhiszem. De mellesleg ez téma volt több külföldi fórumon is, személy szerint a Beyond3D.com és a Rage3D.com olvastam erről, ahol szintén ez volt a végeredménye a témának. Ez azért eléggé "bizonyító erejű", nem? De ha adsz egy olyan linket, ahol a fent leírtakat tételesen, magyarázattal megcáfolják, akkor nosza, még az is lehet, hogy nincs igazam...

-Az, hogy hányan tuningolják a kártyájukat/gépüket... Hát nézd, lehet, hogy furcsa, de a legtöbb fórumban még mindig ez az egyik legalapvetőbb kérdés. Itt az SG.hu az elmúlt két hétben csak engem két esetben kerestek meg priviben ilyen miatt, plusz még a Radeon topicban is téma volt nemrég. De ugyanez igaz a HWSW.hu, vagy a Prohardvare.hu topicjaira.

Ezen kívűl a személyes tapasztalataim alapján is irttam volna, van pár tucat ismerős, és meglepő, hogy egyes nagyobb LAN-party-kon (20-30 ember) milyen arány van a tuningolt és a nem tuningolt gépek terén. Az arány az én tapasztalatom szerint kb. 4 az 1-hez, a tuning nélküli gépek felé, és akkor még azt is tegyük hozzá, hogy a "lelámázott" kezdők még nem is túl gyakoriak ott, akiknek sokszor még egy driverfrissités is gondot okoz. Ilyenből is van egypár, tapasztalatom szerint nem is kevés - főleg most, a Sulinet miatt - hidd el, megint csak személyes tapasztalatból beszélek.

Szóval az olyan kijelentéseket, hogy "legalább 3* anyian vannak, akik kihoznak mindent a gépből, mint aki nem" inkább ne eröltesd, igaz lehet, ha mondjuk a saját baráti körödre vetíted, de ebből kiindulni...