***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
uzsidoboz #11182 Csá Üdv!
No megvettem a kártyát amit kiszemeltem, történetesen egy HIS X1600PRO 256MB ICEQ AGP-t !
Kezdeném a rossz hírekkel ami nem sok, meg h jó legyen a vége... :)
1.: sajna nem találtam bármilyen programot vagy vmit ami kimutatná a hőmérsékletet, történetesen haverom is vett egyet és az sem mutatja szal ne hiszem h két rossz lenne... h ez miért baj vagy miért nem!
ekkora hűtéssel nem hiszem h probléma lenne még oc-kal sem , eddig nem is volt, viszont egy ilyen pro kártyába elvárható azért, főleg h a 9600xtben volt memoria hőmérséklet is...
2.: Nem világít... (LOL) h miért ez egy érdekes kérdés! talán azért mert 450 watt van előírva és nekem csak 400 van. haveromnak sem világít a x1600xtje a 350wattal... De nem értem h miért... Megmértem ilyen műszerrel (ami pontos) h mennyit vesz fel a táp: A 9600 xtvel kb 210wattot evett és nem tudtam már h terhelni! ez nem sok főleg h már régen is mondták kell a 400 watt de nem tom minek!
na most ez az érték csak 250 wattra változott szal nem értem miért írnak 450watott és h miért nem világít? Ezt egy villamosmérnök igazán elmondhatná...!?
No most jöjjenek a jó hírek és a tények: :)
A kártya nagyon szép és nagyon szép képet ad a játékokban! 3dmark2003: 8100 pötyy 3d mark 2005: 4300 pötty
egy pár játékkal teszteltem és megizzasztottam a kártyát ahogy lehet:
COD2: nem ment rosszul, szép kép 1024s felbontás max grafika 4xes simtással
Most wanted: Nagyon fasza... Minden maxon(1024 + vonalsimítás+vsync) csak úgy röpült a játék csak nagy ritkán szaggatott be elég meggyőző volt
Fear: na azon kész voltam. nagyon szép játék és mellette dinamikus is... 4 x smitás majdnem minden maxon csak a soft shadows mwg ilyen pro beállítások voltak mediumon de így is majd nem elájultam az élménytől...
Dods+CSs: nem mondom sokat dob rajta a hdr de az fpsem nem sokat változott csak most rajta van a volnalsimítás meg a vsync)
overclock:
a kártya 580 mhz körül bírta addig nem volt gond a memória 880ig bírta!
egyelőre tovább nem próbálkoztam vele gyorsultak a játékok rendesen de egyelőre megvárom a hivatalosabb oc eredményeket és utána lövöm be!
Felszeretség és driverek:
egy pár cd játékok( flat out + dangeon siege) Ek lehet vele játszgatni az autósnak egész a garfkája + egy pár kábel
a driverekről nem sokat tudok mondani egy 6.1 s catalyst van hozzá de én az omegadriverre esküszöm!
összegezve:
A kártya összeségében elég jó a két apróságtól eltekintve. A hűtés kiváló és zajszintből csillagos 5s, tuljdonképpen nincs is hangja! :) A 6600gt engem nem győzött meg szinte ugyanezzel a konfiggal! szal én ezt venném! remélem nem lesz
ebből x1600xt mert akkor inkább azt venném dd3 memórivál no mind1
remélem érdemben hozzá tudtam járulni a lehendő vevőkhöz
ha vki meg tudja válaszoni a kételyeimet a hőmérséklet meg a világítás problémáját azt megköszönném!
ja egy nem ide vágó kérdés:
a kolis gépemben vagy egy 9500-s atim és félig rossz bios flashaltam bele! csak windowsban van kép játszani is lehet vele csak a kezdeti töltésnél csak feketeség van, szal nekem egy eredeti 9500 64 megés bios kéne meg egy windowsos flashelő lehetőleg ne winflash mert az vmi hibát ír ki nem tudta törölnia régi bios!
KÖszi