ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • [NST]Cifu
    Az én véleményem az, hogy az ATi X szériájából igazából az X1*00 szériától kezdve éri meg, a sima X**0 széria nem igazán előrelépés a 9500+ szériához képest. Az X1*00 szériával egyelőre az a bajom, hogy ár/érték arányban valahogy nem igazán állnak jól az nVidiával szemben. Kiváncsi vagyok, hogy az X1600/X1900 széria új felépítése hosszú távon valóban nagyobb teljesítményt fog-e jelenteni, mert ha igen, akkor esetleg újra feltámadhat a kedven, hogy ATi kártyák vegyek.

A miheztartás végett: hajdan azért tértem át a TnT2-ről a Radeon 32MB DDR-re, mert a képminőség volt a fontos nekem (akkoriban majdnem Matrox G400-at vettem, mert e téren az volt a csúcs akkoriban). A Radeon minden nyűgjét (katasztrófális driverek, gyenge support) elviseltem, mert a saját szememmel láttam, mennyivel szebb 16 bit helyett a 32 bit színmélység, majd a bekapcsolt Anisotropic filtering, végül az FSAA. A Radeon 9800 mellett is azért döntöttem, mert akkoriban már látóhatáron voltak a PS2.0-ás játékok. Az X800 széria viszont a jobb teljesítményen túl másban nem nyújtott pluszt (hasonlóan, ahogy az nV Gf7*00 széria sem nyújt igazán pluszt a Gf6*00 szériához képest).