• Gál Gergő
    Üdv, halihó!
    Mi pont tegnap jáccogatunk M*-t, és egész jól sikerült kis éjszaka volt!
    Magáról a világról csak annyi, hogy nekem a centralizáltsága, és az emberközpontúsága nem tetszik igazán. Persze vannak töltelék fajok (Ammund, Wier), de azok meg minek?
    Itt azt értem most, hogy ezen a területen ez van, azon meg az.
    Próbálkoztam már mesélgetni vakfoltokon, ahol nincs lefixálva, hogy mi-hol van, de általában a karakterek rájöttek, hogy vannak más helyek is, aztán megpattantak onnan, így szépen visszatérhetett az alapszitu. Északon a Szövetség meg a Toroniak, Délen meg a Pyarron-Shadon kontra Krán-Gorvik-Nomádok. Igazán nagy hűdefasza újdonságot csak kezdőknek lehet mesélni, mert a monumentálisabb dolgoknál a szálak általában ezekhez vezetnek, vagy ők is tudnak róla, aztán meg miért ne szólnának bele?

De amúgy nem rossz az egész, csak néha igencsak meg kell erőltetni az embernek magát, hogy hogy kerüljenek oda olyan dolgok, amik elvileg nem lehetnének ott. Pl: Láttatok már vándorló elf kolóniát? Na miért? Mert ott vannak a kis vackukon, aztán pihentetik a seggüket. És viszont.
    Az a kis technológia, ami meg benne van a világban annyira nem zavaró, szerintem a Gilron-pap egy egész jól eltalált karakter. És ha nem dungeonbuzi a mesélő, akkor igen jól játszható.