Thuby#1632
htá szerintem az összes rendszer úgy jó, ahogy van. persze vannak hibák és előnyök mindegyikben. el lehet lenni akármelyikkel. bár az kétségtelen, hgoy a d100 nekem jobban tetszik, mert nagyobb szórása az értékekenek, és így jobban kijönnek a különbségek karakter, és karakter között, viszont d20 kidolgozottabb, és relatíve egyszerűbb. én mindegyik rendszert ajánlom mindenkinek.
am meg ha egy tökéletes játékredszert akartok, ami teljesen n bug mentes, és mindent teljesen lemodellez a valóságból, akkor csináljátok egyet, és szóljatok nekem is mert arra én is kíváncsi lennék :D mi elkezdtünk egy saját rendszert csinálni, az SR d6 alapjaira, elég durván átdolgozva. egy egyszerű, könynen játszható, és megjegyezhető rendszert akartunk, ami reális is, de minnél jobban végiggondoltuk, és alakítgattuk, egyre bonyolultabb lett. mindenre módosító, számolgatás, a lőfegyvereknek kb külön karakterlap kell. jó, mert nagyjából leírja a valóságot a renszer, de iszonyat nehézkesen játszható lett. viszont azóta már a v3.0 megy, az már sokkal kiegyensúlyozttabb. nem rosz, csak a tököm tudja, minek kellett nekünk egy saját rendszer :D