• Nuki
    Nagyon sajnálom hogy így félreismerted a MAGUS-t.
    Remélem belátod, hogy én mindig egyetértettem veled amikor úgy éreztem jót mondtál, de most kivételesen máshogy látom a dolgot.
    Ezek szemelvények a kosztokból, és a mágiarendszerből (azért ami bevallhatod, a FATE-ben is van, kell hogy legyen, hogyha kicsit elrugaszkodunk a földről(mármint mágia)).
    Egyáltalán nem ilyen bonyolult, csak felsoroltam a lehetőségeket milyen lehetőségek vannak ilyen sors-szerűen befolyásolni a kalandot.

Az apró színjátékok is amiket az előbb leírtál, csak sajnálni tudom hogy azt hiszed, egy MAGUS kaland ebből áll. Ne mond hogy nem lehet vérpistikésen kihegyezni egyik játékrendszert sem, mert igen csúnyán fogok rád nézni. Te pont azt a helyzetet írtad le. Én egyáltalán nem találkoztam még az általad leírt, vagy ahhoz HASONLÓ jelenettel sem. Kicsit szélsőségesen próbáltad megmagyarázni ezt a szabály-orientáltságot, addig amíg nem ismerem például a FATE szabályrendszerét, addig csak azt tudom mondani, hogy ugyanaz lehet a sablon mint egy másik játékrendszerben.

Nem azt mondom, hogy nincs igazad, vagyis hogy nincs szerepe a szabályoknak. Szabályokra MINDEN játékrendszerben szükség van. Szabályok nélkül (hadd dobálózzak énis szélsőséges esettel, nem hozzáértően), mondjuk felhasználva egy ilyen univerzális pontot, azt mondom fizikai korlátaimat átugorva felugrom egy erőd tetejére... elvégre kötetlenek a szabályok, vagy mi?!
    Nem akartalak megsérteni, csak arra szeretnék rávilágítani, hogy most kivételesen kissé eltúloztad a mondanivalódat, ami nem szokott rád jellemző lenni :P