Astro TV-Tuner
-
hm, ez hogy lehet?
Miben más egy TV, mint CRT monitor??
Én épp azelőtt vagyok, hogy vegyek egy átlagos TVt (max. 50k!), vagy egy 21 colos Sony trinitron képcsövű CRThez egy jobbfajta tunerkártyát...
Igazán ergonómiailag a CRT lenne jobb, mert betölti egész nappalit, minden köré összpontosul (kanapé, asztal, székek, fotelek), egy TV mellé az igencsak nem lenne jó, viszont ha tényleg gáz a kép, akkor elgondolkodom rajta (és egy kisTVt veszek a hálóba rászerelve a falra az ágy fölé (láb felől)...
De asszem a nappaliban is nagyon jó helye lenne egy "TV"/TVnek, mert nem csak bnőmmel nézek TVt (ágyból :D)
Szóval...
Engem a képminőség, és szemnek való jótékony hatás érdekel...
tegnap voltam anyukáméknál, és néztem TVt, és úgy vibrált mint állat,régi darab, de jó minőségű valami...
nem mondom hogy 60 HZ volt, mert annyira azért nem, de ha mellénéztem, éreztem a vibrálást, olyan 65-70 körüli lehetett... :D de lehet a TV effekt miatt nem láttam.
no meg bnőmnél tuti 60HZes TVt nézünk, s. miután kikapcsoljuk, s. aludni kéne, vibrál tovább még 2 percig a szemem.
na én ezért biztos nem veszek TVt, tehát 85 HZ alatt szóba se jöhet.. bár nekem még arra is érzékeny, 100nál érzem jól magam... na most szerintem egy ilyet TV az nem lehet olcsó, ezt is mérlegelni kell..
Ti mit javasoltok??
Esetleg még jó minőségű tunner kártyákat? pár elhangzott, de több szem többet lát!!