Astro TV-Tuner
-
Nah, voltam a Rákóczi téri antennaboltban.
A letni műszaki rajzot kinyomtattam, és az egyik csóka szabályosan kinevetett, hogy mi ez???
Akkor mondtam neki hogy 2 kondenzátor, akkor valamit nézett még: "de ilyen nincs, mi ez??"
Szimpi vót :P
Aztán ő elvonult, jött egy másik szaki, ő sokkal normálisabb volt, kérdezgetett, hogy egyáltalán mire kell a cucc. mondtam, hogy szemcsés a kép meg minden, meg, hogy tuner, erre rajzolt a papíromra grafikont a jelről, stb, meg hogy valszeg csillapító kell, mert nem esik bele a tuner tartományába a jel tartománya (a tunereknek elég szűk a mittoménmilyen tartomány), de méressem be, mennyi is kell, stb...
Mondtam neki hogy másnak meg jó, erre mondta, hogy ahány tuner annyi féle... de szerintem azért egy ilyen Tunernek nem kéne ennyire gáznak lenni, hogy + több ezret költök csillapítóra, szűrőre meg minden, hogy jobb legyen...
Most ha havernál se lesz jó, akkor hogy vigyem vissza gariba, mit mondjak nekik?
Hogy teljesen szemcsés képet ad több jelből is?? Akkor erre mondhatják, hogy a tuner jó, csak a jel ami nem megfelelő...
Ne féljetek, ha havernál jó, akkor a szolgáltatót fogom csesztetni... de hiába csesztetem, ha ő specielolyan jelet ad, mi nincs benne a tuner érzékelési tartományban, csak ha csillapítok, erősítek...
A szűrőkre csak annyit mondott, hogy igen szoktak, ha pl. internet, stb bekavar, akkor bizonyos sávtól sávigra szűrni... szóval majd azt lehet bevetem, de ez a full hangya nem sima szűrésprobléma..
Most olyan patthelyzetben érzem magam...