A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
[flood]
El sem tudod képzelni, naponta hány olyan privit kap az operátor amihez semmi szükség op jogra. Természetesen ha tudunk, segítünk, de nagy valószínűséggel a közös chatben próbálkozni az ilyennel ésszerűbb, mivel az operátor könnyen lehet hogy nem hardcore gamer, nincs otthon CAD programokban, stb. de a rengeteg felhasználóból biztos van valaki aki tud segíteni (tipikus ilyen kérdések: "szia, tudsz mondani serialt a MittudoménmiMaker v6 programhoz?" "hol találok cheateket a Rambo 653,3 játékhoz?" "meg tudod mondani mit kell csinálni a Bűvös Kockagolyó című játékban amikor a mágikus kockát kéne átjuttatni a gombostűfejen?")
A felhasználók egy másik csoportjából harapófogóval kell kihúzni, mit szeretne pontosan, pl:
"<[HUN]x> szia, itt vagy?
<[OP]y> szia, igen
<[HUN]x> és tudsz segíteni?
<[OP]y> attól függ miről lenne szó
<[HUN]x> most tudsz vagy nem tudsz?" és még mindig nem tudom, miben kéri a segítésget...
Ugyanakkor pl. közös chatben rengeteg olyan kérdés hangzik el, mint pl. az a mágikus "miért lettem bannolva?" Erre a közösben felhasználótársaid vajmi kevés eséllyel tudnak válaszolni, ilyenkor érdemes OPot keresni priviben.
Szerintem saját jól felfogott érdek lenne (időt és energiát spórolnál vele - mind saját, mind az operátor részéről) ha ezeket az egyszerű kéréseket betartanátok. Nem felsőbbrendűnek hisszük magunkat, mindösszesen mi sem robotok vagyunk, néha eszünk-iszunk-dolgozunk-alszunk, a DC egyik operátor számára sem munka, csak szórakozás. Ezt jó lenne ha minden user tiszteletben tartaná, hiszen tőletek sem várjuk el, hogy a nap 24 órájában gépnél legyetek és azonnal válaszoljatok.
[/flood]