A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• FleetCommand
    "van szükség, mert a bot alapból hülye, nem vágja, hogy az [512K/128K] ugyanazt jelenti, mint az ADSL_512/128, vagy az 512/128 vagy épp a "öccáztizenkétkáperszázhuszonnyócká" a desc-ben."

A botot be lehet izzítani úgy, hogy az [512K/128K] ugyanúgy jó legyen neki, mint az ADSL_512/128, és az 512/128. Azért tény, hogy az utolsó variáció értelmezésével nem fogok próbálkozni, de az első három minden további nélkül.

Nem tudom, kik mennyire szigorúan kérik a formát, én azt alkottam meg a hétvégén, hogy legyen egyértelműen megállapítható a bot számára a sávszél.

Nos:

** legyen két szám per jellel elválasztva, ami lehet egész vagy tizedestört (tizedesponttal vagy tizedesvesszővel)
    ** mértékegység K (k), vagy M (m) betűkből tevődjön össze, ha van. mást ("kilobit" stb) nem akarok elemeztetni a bottal, az azért már túlzás, nem olyan nagy kérés ez :)
    ** ha nincs mértékegység, akkor feltételezze a bot, hogy Kib-ről van szó

** Ezek után a bot értelmezze a számokat, bontsa szét a le- és feltöltésre, gyakorlatilag nekünk csak a feltöltés kell
    ** Számolja át minden esetben kilobitbe az adatot. Ha eleve K betű van ott, vagy nincs ott semmi, nincs dolga, ha M betű, szorozza be 1024-gyel (ennek megfelelően a 0,5M/128K ugyanúgy jó, mint az 512K/128K .. persze ez hülye példa, de az 1Mbit feltöltésnél jól látszik, hogy célszerűségi okokból jó, ha átszámol)

** Ha ez kész van, semmi más teendő nincs, mint összehasonlítani a slottáblázattal a felhasználó adatait

Ez nem támaszt akkora követelményt a felhasználóval szemben, én részemről örülök, ha bekerül a valós sávszélessége, az, hogy utána elfelejtette ilyenolyan zárójelbe tenni a dolgot, amiatt már nem akarom piszkálni, mert végleg elszalad :)