14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
Braveheart #11733 Na most nem dob le egyik hub sem és jól megy az upload-download is. Lehet hogy csak be kellett melegednie az sp2-nek :D -
#11732 Nekem semmi gondom az SP2-vel. Mellesleg ha felcsatlakozik akkor ott más hiba lehet...szerintem -
#11731 Braveheart:
Sajnos néhány esetben előfordulhat ez is. az Sp2 feltétele az én véleményem szerint eleve hiba volt . Pár hubon tapasztaltunk már ilyet az ismerősökkel és arra kellett rájönnünk, ha a szerver gyorsabb netre került, akkor megszűnt a hiba. De az okát sajna nem tudom.
Tip: Esetleg próbálkozz meg egy másik klienssel vagy egy másik HUBbal. -
Braveheart #11730 Két példa: (ezt csinálja az összes hub mióta fent van az sp2)
*** Connecting to xy...
*** Connected
<[BOT]yx> Handshake timeout
*** Disconnected
*** Connecting to yxz...
*** Connected
*** Connection reset by server
Mit tegyek? -
Braveheart #11729 Hali kéne egy kis segítség: Újraraktam a gépem, az xp és az sp2-vel együtt. Előtte ment a dc, de most hiába van letiltva a tűzfal, alig tudok csatlakozni a hubokra, hiába rakom újra a dc-t is vagy akármi... eddig ment, az sp2 után azonban nem. Mi a baja? -
#11728 nahja. nembaj az hogy aki 128 al van annak mar 4 is eleg.. az a baj hogy MAXIMUM is 4 lehet.. holott mas forumokon ugy van hogy minimum ennyi..aztan vagy dontsd el mennyit akarsz pluszba. .vagy ez a maximumum.. en 256 vagyok feltoltesileg... ez a te hubodon 4.. mason meg kibasz ha csak 4 van...nyah ez a baj.. es masoknal is szerintem.. szal nemhiszem hogy ez csak az en problemam...
"128K dsl vagy akkor 6-ot"
256k dsl vagyok min es max csak 4 slotot nyithatok.. -
#11727 szia.
uj slotszabalyokra azert van szukseg, mert a jelenlegi rendszer agyatlan. elavult. a regi szerint ha /128K ISDN vagy 2 slotot nyiss, ha /128K dsl vagy akkor 6-ot, ha /128K LANT1 vagy akkor 30-at. pedig /128 az /128, akkor is ha telefondroton csurog es akkor is ha uvegszalkabelen.
az uj szabalyok ezert nem a kapcsolattipust meg a hubszamot veszik figyelembe, hanem tisztan a feltoltesi sebesseget.
1 eve egyeztetek a tobbi hubbal, igergetes van szinte mindenhonnan, de ugye a hubprogiban atirni par sort, meg felkeszulni a napi 15 extra ertetlenkedo lama privire, az plussz melo, es senkinek nem fullik hozza a foga igazan. mi a magunk reszerol meguntuk a varakozast, eliten ez van, legalabb nalunk ne legyenek 100 bytettal csordogalo "lanos" letoltesek, meg hasonlo kellemessegek. aki erti a lenyeget, azt szivesen latjuk, a tobbiek talalnak mindenfele egyeb hubokat. ajanlom a kulfoldi hublistakat is, sok hub jellemzoen max 5 slotot ker akkor is ha superlanod van, ott lehet ertelmes sebesseggel tolteni.Tovabbi olvasgatnivalo, sok szeretettel. -
#11726 Slotszabalyzat ugyben olvass vissza kicsit, ugy nez ki, tobb HUB is bevezeti hamarosan ezt a rendszert, az Elite csak az uttoro volt ezen a teren. Ugyhogy a feher nyul helyett a hublistaban egyes hubok descjeben levo "slotreform" szot kovetsd :) -
#11725 hurra.. tehat nem jutottam elorre.. nah mindegy majd irok meg egy emilt.. hatha valaszolnak ra -
bHUNor #11724 Szia Csocso!
Ha nem tunt volna fel ,kb 2 hete nem kell jelszo a HWB-re:-),de orommel kozlom,hogy hamarosan ismet regisztralt kulfoldiek lephetnek csak be,a fantasztikus kulfoldi savszelesseg miatt.Minden jot! -
#11723 neha tok lassan jon le a felhasznalo lista...
mi a legegyszerubb?? egyszerre csak 1 hubhoz kapcsolodom es barni kene mig lehivja az egesz listat?
neha meg offline van egy csomo emberke a kereses kozben -
#11722 azert az uberLOAL hogy az elitenak tok mas a slotszabalyzata mint a tobbinek. igy 256k feltoltessel minden mas hubnal 6 slotot nyithatok es 3 hubon lehetek... de az elitenel csak 4 et nyithatok. ha beallitom a 4 at akkor az osszes tobbi szol ram hogy ez keves allitsak 4 et.. es of korsz sehogy nemtom beallitani hogy mindenkinek jo legyen. hat gratulalok.. az agyam mindjart leesik a helyerol!!!!!!!
nem lehetne hogy valaki engedjen?? gondolom az alitnek kene mert o kulonckodik...
persze legegyszerubb: nem fontos oda jarni...
sajnos a matrix meg mindig hasznalhatatlan kulfoldrol:(((
hwb hez nemreg volt jelszom..elveszett mivel formataltam.. irtam nekik de nem valaszolnak:(((((((((((((((
-
#11721 ja látom még zöldfülü nem szóltam P -
#11720 Ugyebár erre írtam
"Mellesleg nem ertem, miert kellett volna klienst cserelni?"
De persze megint ez a hangnem
ha elolvasnád
rájönnél
stb.
Attól, hogy nem op valaki még nem hülyébb és lustább a másiknál.
És az opok dolga nem a kioktatás lenne de hagyjuk. -
#11719 Ha elolvasnad a szabalyokat, rajonnel mik az elvarasok (esetleg azt is leirjak, miert). Szabadon valasztod meg mely HUBokra akarsz bemenni, ha megfelelsz a szabalyoknak, ergo senki nem kotelez arra hogy x vagy y HUBon fennt legyel. Ha nem ertesz egyet a szabalyzattal, nem kell felmenni, es nem kell meglepodni, hogy "je, mar megint kirugtak". -
#11718 igen ha nem lenne pl egy hub ami azért dobál ki mert nem jó neki a 3 hónappal azelőtti kliens
érdekes a svéd huboknak jó -
#11717 nyugi, en is tapasztalom a jelenseget, es szinten nem 1 privit kaptam mar miatta...
Breki: nema gyereknek anyja sem latja a fatol az erdot, ergo ha nem szolsz, hogy talaltal egyet, nehezen szurjuk ki a limitalo lanosokat, vagy barmilyen sunyin limitalo usert. Mellesleg nem ertem, miert kellett volna klienst cserelni? Ismtetlem, MINDEN kliensben van leiras mezom ahova kezzel beirhattad volna a savszelessegedet, es most nem lenne gondod azzal hogy az uj kliens akaszt mindent (valoszinuleg csak szamolja a megosztasod hash erteket, majd ha vegzett vele - max. par ora - nem fogja terhelni a procit) -
#11716 vagy nem látta ezt a leírást
ugyanis én abból tudtam meg ezt az egészet, hogy semmiféle figyelmeztetés nélkül kaptam egy ban-t
(Abban a leírásban amit meg találtam egy másik kliens volt.)
miközben T*-asok dsl megosztásnak állítva be 10 k-ra korlátoznak
Nem mindent opszemüvegen kéne nézni és másokat leszólni.
Az megint más kérdés, hogy most emiatt megint új klienst kellett felrakni ami miat semmit se lehet futtatni letöltés közben mert mindent akaszt, holott a régi ezt nem tette simán futott. -
norti #11715 Életben nem gondoltam volna h vki nem találja meg a leírás mezőt úgy h betűről betűre le van írva mit és hol keresse... és sajnos eszméletlen sok ien privit kaptam... szomorú :( vagy mindenki szelektív vak -
#11714 Description (leiras) mezo MINDEN kliensben van!!! Oda be tudod irni a savszelessegedet, ssolitude leirta az oldalan, hogyan lehet kezzel, illetve hogyan lehet az egyes kliensekben meglevo kis legordulo menuk segitsegevel kiiartni a savszeledet. -
#11713 És akiknek nincs ilyen mező a kliensében?
Mert nekem speciel nincs és most szó nélkúl bannolt egy op, de úgy hogy vissza se tudok menni. -
#11712 asszem azt a delgateben allitod -
#11711 Koszonom, ez egy szuper kis leiras. Ez az en problemam, ezzel elvileg egy az egyben meg lehet oldani.
Viszont, van olyan benne, amit nem ertek, abban tudtok-e esetleg segiteni: meg kell adni egy portot, aminek a srac 1080-asnak ad meg, de ezt irja rola: "Ahol a 1080 az a port száma amin a socks5-ös szerver figyel a gépeden..."
Namarmost, ezt hogyan tudom kideriteni, hogy az en gepemen ez a port mi??? -
#11710 SOCKS5 jelenti a proxyt DCben, de kizarolagosan SOCKS5 proxyval mukodik a DC, http proxyval csak kis trukkozessel. http://theseus.fpn.hu oldalt nezd meg, itt van leiras a temarol -
#11709 Na DC Guruk, segitsegre lenne szuksegem.
Szeretnek DC-zni a melohelyemen. Itt ugyebar tuzfal van, meg proxy, meg mittudomen. Ha valamit hasznalni akarok (pl letoltesvezerlo, ftp, stb) akkor be kell allitanom HTTP Proxyt (cim es port), es passziv modot valasztanom. Ezzel mukodni szoktak a dolgok.
Kerdesem, hogy a DC-ben hogyan tudom ezt beallitani? HUBlistat mar sikerult elernem, de a hubokhoz hogyan csatlakozhatom? Van ott aktiv mod, meg passziv, meg valami SOCKS, de a passzivnal nem lehet IP cimet adni.
Mi a megoldas??? -
ssolitude #11708 Hurrá bevezettük:-)Jelzem mindent át lehet vészelni,csak egy kis adalék ahhoz,miről is beszéltem:
adott a weblapweblaphogy ugye könnyítsük a userek dolgát és a magunkét is nem utolsó sorban.Ennek ellenére a szabály élesítése utáni első privát csevegésem így kezdődött:-Akkor most mit is kell írnom és hova?
Na erről /is /beszéltem.Ezzel nem azt mondom,hogy én olyan nagyon okos vagyok a userek meg hülyék,de aki ez alapján nem tudja belőni azt a Desc-et,az vegye ki a hálókártyát a gépből és tegye a polcra...ott a helye. -
#11707 "van szükség, mert a bot alapból hülye, nem vágja, hogy az [512K/128K] ugyanazt jelenti, mint az ADSL_512/128, vagy az 512/128 vagy épp a "öccáztizenkétkáperszázhuszonnyócká" a desc-ben."
A botot be lehet izzítani úgy, hogy az [512K/128K] ugyanúgy jó legyen neki, mint az ADSL_512/128, és az 512/128. Azért tény, hogy az utolsó variáció értelmezésével nem fogok próbálkozni, de az első három minden további nélkül.
Nem tudom, kik mennyire szigorúan kérik a formát, én azt alkottam meg a hétvégén, hogy legyen egyértelműen megállapítható a bot számára a sávszél.
Nos:
** legyen két szám per jellel elválasztva, ami lehet egész vagy tizedestört (tizedesponttal vagy tizedesvesszővel)
** mértékegység K (k), vagy M (m) betűkből tevődjön össze, ha van. mást ("kilobit" stb) nem akarok elemeztetni a bottal, az azért már túlzás, nem olyan nagy kérés ez :)
** ha nincs mértékegység, akkor feltételezze a bot, hogy Kib-ről van szó
** Ezek után a bot értelmezze a számokat, bontsa szét a le- és feltöltésre, gyakorlatilag nekünk csak a feltöltés kell
** Számolja át minden esetben kilobitbe az adatot. Ha eleve K betű van ott, vagy nincs ott semmi, nincs dolga, ha M betű, szorozza be 1024-gyel (ennek megfelelően a 0,5M/128K ugyanúgy jó, mint az 512K/128K .. persze ez hülye példa, de az 1Mbit feltöltésnél jól látszik, hogy célszerűségi okokból jó, ha átszámol)
** Ha ez kész van, semmi más teendő nincs, mint összehasonlítani a slottáblázattal a felhasználó adatait
Ez nem támaszt akkora követelményt a felhasználóval szemben, én részemről örülök, ha bekerül a valós sávszélessége, az, hogy utána elfelejtette ilyenolyan zárójelbe tenni a dolgot, amiatt már nem akarom piszkálni, mert végleg elszalad :) -
#11706 Ez az 123K/56K stb tényleg jó ötlet, nekünk is jól bevált, így rá lehet jönni, ki az, aki nyilvánvalóan nem akar vele foglalkozni.
Azért hozzá kell tenni, ez is olyan szabály, mint a többi: meg fogják szegni, vagy neaggyisten' majd meg fognak jelenni a "Gyárilag Naiv Usereknek Elite-hub Kompatibilis" verzió, ahol a desc eleve úgy kezdődik, hogy [384K/64K] :) De hát ez van, windows mappát se lehet osztani, mégis megosztják.. szerzői jogi törvény védő hatálya alá tartozó programokat se lehet ozstani, mégis megosztják.. Hát akkor a descriptionnal se lehet csalni, mégis fognak. Így jártunk. Ettől nem fog egyikünk se rosszul aludni az éjszaka.
De az általános eredményként akármit is állít be, a korábbinál lényegesen kevesebb slotot kell nyitnia, ami viszont már önmagában egy pozitív eredmény. Nem beszélve arról is, hogy nem az az alaphelyzet, hogy a user át akar minket/másokat vágni -
Bad Joe #11705 ssolitude, nagynehezen el tudom képzelni, hogy naponta 1x nekiállsz végigböngészni 3-4000 usert, hogy benne van-e a desc-ben valamilyen formában a sáv. De azt már nehezen képzelem el, hogy utánna azt is ellenőrzöd manuálisan, hogy ennek megfelelő slotot osztott-e ki. Ez az egész teljesen automatizálható egy bottal, de akkor bizony egységes formátumra van szükség, mert a bot alapból hülye, nem vágja, hogy az [512K/128K] ugyanazt jelenti, mint az ADSL_512/128, vagy az 512/128 vagy épp a "öccáztizenkétkáperszázhuszonnyócká" a desc-ben.
Persze tőlem úgy oldjátok meg, ahogy akarjátok, csak gondoltam felhívom a figyelmet a problémára. -
#11704 Neked is egyszerubb leellenorizned a usereket szerintem, ha egyertelmu helyen, egyertelmu formaban adjak meg a savszeluket, nem beszelve az atlag felhasznalorol, akinek sztem megkonnyiti a dolgat szinten, ha egysegesen van jelolve a savszel. Azonban ismerve a kreativtiasukat, hogyan kepesek barmit is jelolni, megha adunk hozza javaslatot, hogyan erdemes, inkabb mondanam azt hogy legyen egyseges a descben a savszelesseg helye (desc eleje) es formatuma (az a bizonyos szogleteszarojeles megoldas, a savszel beiratast tamogato kliensek miatt) -
#11703 Nemrég szórtam sávszélért :)
500 ember csak a nyilvánvaló kategóriában (üres vagy semmiféle szám nincs beírva). A mass-ekben mi formailag helyes példának mindig jól láthatóan nemlétezőket sorolunk, így könnyen tudjuk szűrni azokat akik hülyén töltik ki (pl 123K/56K)
Új slotszabályhoz: továbbra is kérném hogy akihez be lehet menni az új szabály szerinti beállításokkal az írja be a hubdesc-be (lehetőleg a [HUN] után) a 'Slotreform' szót, hogy a userek tudjanak tájékozódni. Matrix, wish és nasa napokon belül bevezetik, eliten már napok óta rendszeresen szórunk érte. -
ssolitude #11702 Ezt most nem értem -
#11701 Nem, de azt hogy egyaltalan beirt-e vmit (ami alapjan egy probatoltessel megmondhatom, valos-e vagy sem) konnyebb ellenorizni! -
ssolitude #11700 "Sajnos attól, hogy nem kotott formai szabalyoknak megfeleloen irja be a descbe savszelt, hanem ahogy esik ugy puffan modon, attol a valosagtartama nem lesz nagyobb, csak nekunk ellenorizhetetlenebb."
Ez tény.De a kötött formától sem lesz nagyobb valóságtartalom.
-
#11699 Evidens, min. megosztasmeretnek nem kell egyeznie az osszes magyar HUBon, az egyseges slotszabaly bevezetese sem sikerult, de ha abban meg tudtunk egyezni, hogy a nick ele milyen prefixet varnak a magyar HUBok (illetve milyen fomaban), akkor ugyanilyen modon meg kene tudnunk egyezni a descriptionrol is... Eddig sem esett le a gyuru a tisztelt felhasznalo ujjarol hogy be kellett irnia a nickje ele hogy [HUN], ha ezutan a descjet is egy szogletes zarojelbe irt kifejezessel kell kezdenie, akkor sem fog sztem. Aki meg annyit nem kepes megoldani hogy a valos (vagy o altala valosnak gondolt) savszelet egy, szamunkra az ellenorzest megkonnyito formaban irja be, az a user nekem szemely szerint nem fog hianyozni (bocsi). Mindezt nem onzosegbol es lustasagbol irom, mindosszesen tudom, hogy az ilyesmit kezzel megoldani szinte lehetetlen, de minimum a nap 24 oraja rendelkezesre kene alljon ellenorzesre, ezert ugyis minden 50fonel nagyobb HUB bottal fogja ellenoriztetni, es akkor ott vagyunk ahol a part szakad. (Mellesleg userunknek is egyszerubb lesz megneznie a varhato sebesseget a masik usernek, ha azt egyseges formaban latja, nem csak nekunk!!!) -
#11698 Persze, ezt a bot nem tudja ellenorizni, de nekem speciel nem lenne energiam manualisan vegignezni 2-3000 user descjet, hogy ugyan, benne van-e a savszel vmilyen formaban.
Nem tudom, hogy szurheto konnyebben a savszel beirasa, ha mindenki "[512K/128K] Fimek, játékok, zenék" jellegű descel maszkal, vagy ha "vannak filmjeim, játékaim, zenéim, meg 512/128-as ádéeselem is" jellegűek vannak. (nincs annyira eles szemem hogy ha latok 500 ilyen tipusu descet, akkor kiszurjam nagyhirtelen, meikben van savszel megadva, es melyik scak rizsa)
Sajnos attól, hogy nem kotott formai szabalyoknak megfeleloen irja be a descbe savszelt, hanem ahogy esik ugy puffan modon, attol a valosagtartama nem lesz nagyobb, csak nekunk ellenorizhetetlenebb. -
ssolitude #11697 Továbbá:"A BadJoe altal felvetett BOT kerdes a masik dolog, mivel nem OP fogja valszeg ellenorizni hogy helyen van-e minden"-írja Hipponax.
Nem hinném,hogy a sávszél megadásánál az-e a legfontosabb,hogy a BOT látja-e az előírt formát.Sokkal fontosabb,hogy az ott megadott információ-történetesen a sávszélesség-VALÓS-e???Ezt pedig ismereteim szerint BOT nem tudja ellenőrizni. -
ssolitude #11696 Tehát:"majd miutan ebben a formaban beirta, hogy ne legyen tobb gondja felmegy 1 masik hubra is ahol ugyancsak kitessekelik mert igaz be van irva vmi csak eppen nem ugy ahogy kene."-írja barangolo.Ezek szerint ha egy x/y hub hoz egy szabályt,ahova csak bizonyos szabályok(!!!!)szerint lehet felmenni,és e szabály vagy előírás megszegése miatt a usert nem engedik be,vagy kickelik,akkor a többi hub is hozza meg azt a szabályt?Itt most vonatkoztassunk el attól,hogy ez milyen szabály/történetesen a desc-ben a szögletes zárójel/de ez is szabály.Mint például a prefix,a megosztás mérete,tartalma stb...Az a user,akit ilyenért kickel egy hub,az esetleg reklamálhatna egy ottani OP-nál./Hogy ebben az esetben 10 OP-ból 9 mit mondana,azt merném borítékolniTechnikailag megoldható hogy ne tudjon bemenni és a hub közölje vele,hogy miért nem.Mindettől függetlenül természetesen lehet megegyezésre jutni hubok között,hogy meghozzák-e ezt a döntést vagy nem.Részemről ezek csak érvek a mellett,hogy nem látom szükségét a formai megkötésnek.
-
#11695 2*csak, aki gyorsan csak -
#11694 úgy gondolom, hogy ami kötelezően ott van, annak információs tartalma nulla. a kinézettel kapcsolatban, a jó öreg Fortranhoz hasonlóan, kötelező alafabetikus kezdés után bármely alfanumerikus karakter lehetne a megoldás. előtagja meg csak valóban csak az opoknak lenne. áttekinthetőbbé válna a nicklista.
NEM javaslat, csak vélemény. remekül el vagyok így is.